Mam poczucie winy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Mam poczucie winy

Hej smile Na wstępię zanim mnie zhejtujecie czy cokolwiek mam 20 lat smile (za 3tyg ale będzie))

Mój problem pewnie jest troszkę wykombinowany, ale dręczy mnie to. Ostatnio z moim chłopakiem pozwoliłam na coś więcej. Fakt że rozebraliśmy się i w ogóle ale nie zrobiliśmy nic poza fazą dotykania, bo ja nie chciałam...:) Może bałam się, chociaż nawet nie wstydziłam się swojej nagości, mimo że jestem dziewica i nigdy z żadnym innym chłopakiem się nie całowałam ani nic. Jak jesteśmy w ubraniach to mam ochotę zerwać z niego je, ale jak już zdejmiemy ubrania to mój entuzjazm opada...Sama nie wiem...:( Z jednej strony chciałam coś więcej. Wiem, zę nie jesteśmy ze sobą długo prawie 3m-ce, ale przyzwyczaiłam się do niego i szanuję go i w ogóle, ale czemu obrzydza mnie TA część jego ciała? Zabawne prawda?  Jak mamy ubrania to się wiję i nie wiadomo co,a tak to się boję... Pomocy...Odpada rozmowa z chłopakiem on ma zaraz poczucie winy, że coś źle zrobił i  w ogóle...

Miałyście tak kiedyś ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam poczucie winy

Witaj Rurq smile
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie,ale troszkę jednak żyję na tym Świecie.
Myślę że potrzebujesz więcej czasu na poznanie go... czyli chłopaka powiedzmy od tej strony.
Wychodzi na to że coś Cię blokuje,no ale przecież nie trzeba koniecznie wszystkiego odkrywać.
krok po kroczku................................ śpiesz się powoli,no i porozmawiajcie sobie delikatnie o tym....

Pozdrawiam

3

Dzięki Milionek za odpowiedź. Myślę, że za dużo chciałam na raz...:) Pomału wszystko się ogarnie smile

4

Nie taki diabeł straszny.... smile

Jak zaczynałam to też tak jak Ty to przeżywałam, a penisa to się panicznie bałam smile
Ale upłynęło trochę czasu, chłopak był cierpliwy. I się przełamałam smile i spodobał/o mi się smile
Potem odkleić się nie umiałam smile
Teraz to mi się z samej chce śmiać, ale pamiętam doskonale to przerażenie.
Daj sobie czas, samo przyjdzie.

5

Bo mi chęci nie brakuje! big_smile Daję sobie czas o tyle dobrze, że obydwoje jesteśmy swoimi PIERWSZYMI. To nie ma jakiś wymagań bo to dla niego tez wszystko jest nowe...:)

6 Ostatnio edytowany przez Zielony_Domek (2013-12-16 15:04:28)

Ależ u mnie było tak samo.
Między zobaczeniem mnie nago, a moim zobaczeniem chłopaka nago minęło dobre pół roku smile
A potem smile hulaj dusza, piekła nie ma smile

Także luzik guzik smile

7

Cześć Rurq

Z coachingowego punktu widzenia jakie są Twoje przekonania na temat seksu, nagości, intymności itp. Co u Ciebie w domu było na ten temat mówione (jeśli coś w ogóle). Zapisz sobie na kartce pierwsze rzeczy jakie Ci przycodzą związane z tymi pojęciami (ważne nie analizuj odpowiedzi czy są logiczne czy nie..po prostu je zapisz). Często jest tak, że mamy ograniczające przekonia na pewne sytuację, które wynieśliśmy z domu, szkoły itp (np. pieniądze to nie wszystko, pierwszy milion trzeba ukraść...). A może po prostu nie jesteś gotowa na seks a wtedy po prostu trzeba poczekać. Nic na siłe!!!! a chłopak jeśli Cię na prawdę kocha to poczeka! (Wiem bo sam jestem kolesiem ;-)

Pozdrawiam i powodzenia!

8

Myślę, że podświadomie czujesz, że z kąta wyskoczy babcia XD

9

Akurat zazwyczaj w sytuacjach +18 jesteśmy u niego big_smile

10

Wytłumaczenie Twojego zachowanie jest tylko jedno - to Twój pierwszy raz i zapewne obawiasz się może nie tyle konseksencji,co samej siebie.Nie jesteś pewna jak potem będzie wyglądało Twoje życie. Zapewniam Cię,że niczego to nie zmieni, ale jednak jeśli masz obawy - zaczekaj z tym aż będziesz całkowicie pewna,że tego chcesz.To jednak nie jest proste,jakby się na pozór wydawało,bo mimo wszystko konsekwencje mogą jednak jakieś tam być i nie koniecznie te przyjemne.Lepiej żałować,że się czegoś nie zrobiło,niż płakać i żałować, że dałaś się ponieść  chwilowym emocjom. One przeważnie niczego dobrego nie wróżą.Przemyśl to i nie działaj pochopnie,jak chłopak Ciebie na prawdę kocha to poczeka tyle ile będzie trzeba.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024