Kosmetyki niekoniecznie oklepane
Oczywiście jednak, jeśli wiem, że ktoś chciałby coś zupełnie innego, to kupię mu w miarę możliwości co innego, czy to będzie książka, płyta CD- to już zależy co kto by chciał. Jednak w wielu przypadkach zgadzam się, że kosmetyki to dobry prezent, nawet jak jakąś kobietę np słabo znamy, to z jakiegoś ładnego zestawu do kąpieli np fajne żele czy coś innego fajnego do kąpieli, to raczej będzie zadowolona
To faktycznie dość uniwersalne, kobiety często lubią takie akcesoria kąpielowe, żele ładne itp 
Perfum raczej nie kupię, jakbym kupiła, to tylko jakbym wiedziała jaki gust ma ta osoba dokładnie, jakie zapachy lubi itp. No chyba, że komuś tak jak mi wystarczy jakaś tania woda toaletowa i nie ma wielkich wymagań, to wtedy można 
Ja maniaczką perfum, że tak powiem nie jestem, więc nawet tania woda toaletowa by mnie zadowoliła, z nie za mocnym zapachem i tyle, tutaj koniec moich wymagań, wiele bym nie wymagała
No, ale wiele innych osób ma konkretne marki, zapachy, które lubi, więc tutaj lepiej w ciemno nie brać perfum.
Kremy przeciwzmarszczkowe- zgadzam się, tu lepiej nie kupować, chyba, że ktoś ma wyraźne życzenie. Co innego balsamy, wiele kobiet je lubi i pewnie żadna nie byłaby zła, jakby dostała
Ja lubię z kosmetyków jak już to dostać właśnie jakiś balsam lub może być błyszczyk czy coś do kąpieli. To takie raczej w miarę 'bezpieczne' ogólnie myślę.