Pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego ;-) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego ;-)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego ;-)

Witajcie moje drogie Panie, mam nadzieję, że wybrałem dobrze dział, gdzie zakładam swój temat.
Jak w temacie chodzi o pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego - nie mam kompletnie pojęcia jak powinien wyglądać.
Pierścionków jest cała masa i są różnego kształtu, jakieś serca na nich, zwykłe jakieś takie, trochę zakręcone - ciężko wybrać.
Dodam tylko, że dziewczyna ma 22 lata, jakby miało to coś pomóc tongue

Wybrałem pięć różnych i może coś z nich? Ponumerowałem, jakbyście były takie miłe i napisały np, który same chciałybyście dostać, to będę Wam bardzo wdzięczny smile

Zdjęcie pierścionków pod tym linkiem:
img9.imageshack.us/img9/1531/la0l.jpg

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego ;-)

Witam"

No mnie sie podoba najbardziej ten z nr 4"-
Dlaczego ? głównie dlatego ze jest na nim serduszko-które samo za siebie mówi"KOCHAM CIE"
Pozostałe tez są fajne" ale raczej takie dosc powazne:)

3

No ja mam po prostu problem z tym czy lepiej jest kupić taki pierścionek z sercem, bo np wydaje mi się, że nie na każdą okazję będzie pasował. Natomiast taki jakiś prosty i bardziej stonowany pasuje na więcej okazji.
Chociaż znowu to co piszesz też jest dobre i chciałbym zobaczyć jeszcze kilka opinii żebym nie żałował tongue

Dziękuję póki co za Twoją opinię i czekam na więcej smile

4

Mnie się wydaje że pierścionek z sercem to troszkę dzienny jednak smile
Ja lubię modele klasyczne z jednym wielkim brylantem.
Z twoich zdjęć ładne są nr1 i nr2 smile
A dziewczynę pytałeś podstępem jaki rodzaj pierścionków lubi?
Dobrą opcją jest też pierścionek na zamówienie smile

5

No i właśnie o to chodzi, że nie chcę jej podpytywać, bo na 100% się domyśli, czemu wypytuję wink
Najgorsze jest to, że mam mało czasu, bo planuję oświadczyć się jej 31 grudnia o godzinie 0:00 tongue
Jeżeli chodzi o pierścionki, to właśnie jakoś najbardziej wpadł mi w oko nr 2, bo jest taki, że pasuje na każdą okazję jednak ...

6 Ostatnio edytowany przez Konsternacja (2013-12-02 00:52:20)

Hmm... Twoja dziewczyna ma 22 lata, rok mniej niż ja:)
Moim zdaniem bym się nie podpytywała, jeśli chcesz zrobić jej niespodziankę. Kobiety są bardzo spostrzegawcze.
Mi... szczerze mówiąc nie podoba się żaden;)

Napisz jaki ona ma styl, jak się ubiera? sportowo? elegancko?

Tutaj są moje propozycje(klasyczne, z tego względu, że do obrączki pasują przez całe życie, nawet jak się moda zmienia), nie wiem jeszcze jaki masz budżet, ale to jest gdzieś do 1000 zł.:
1. http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy+Agua+0%2C05ct+p0518tb,483.html,
2. http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy+Agua+0%2C11ct+p0004tb,75.html,
3. http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy+Fuego+0%2C10ct+p0495zb,132.html,
4. http://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy+Fuego+0%2C05ct+p0032ts,53.html, (ten z niebieskim oczkiem bardziej na topie jest teraz).

7

a kupowales jej juz cos z bizuterii? Woli bizuterie delikatna czy moze "swiecidelka"? Moze ma jakies pierscionki w domu? Moj byly jak mial zamiar kupic mi pierscionek to wzial mnie do jubilera i sama mialam sobie wybrac

8 Ostatnio edytowany przez mefju (2013-12-02 01:08:10)

Jeżeli chodzi o styl ubioru to wszystko zależy od tego gdzie się wybiera - ale przeważnie stara się ubierać luźno (mam na myśli, że nie w sposób elegancki jak do teatru, ani też w sportowy).
Heh coś czuję, że będę miał twardy orzech do zgryzienia, bo co opinia to inna big_smile Ale jest dobrze, zawsze to jakieś nowe pomysły wink

Jeżeli chodzi o biżuterię, to zdarzało mi się kupować jakieś naszyjniki, kolczyki itp.
Natomiast zabranie dziewczyny do jubilera i kazanie jej wybrać sobie coś to nieee ... To ma być niespodzianka i kompletne zaskoczenie wink

9

mefju napisał/a:

Jeżeli chodzi o biżuterię, to zdarzało mi się kupować jakieś naszyjniki, kolczyki itp.

no i jakie one byly, skromne czy mniej skromne ?

10

pokaż mniej więcej co jej kupowałeś a co jej się podobało:)

11

Hmm ... kupowałem tak naprawdę różne rzeczy, bo jak się kupuje jakiś drobiazg to raz był to bardziej elegancki, a raz trochę fikuśny wink Wszystko co ode mnie dostała mówiła, że było fajne, nigdy nie było rozczarowania na jej twarzy.
Natomiast pierścionek zaręczynowy to będzie nosić cały czas i właśnie powinien on moim zdaniem pasować do wszystkiego i z tym mam problem po prostu hmm

12

Jeżeli nigdy nie rozmawialiście na tematy biżuterii,kosmetyków itd. to na pewno by się zorientowała jakbyś ją teraz podpytał wink Ja z moim narzeczonym często o tym rozmawialiśmy więc nic nie podejrzewałam.
A nigdy Ci nie pokazywała o jakim pierścionku marzy?Bo ja np. pokazywałam nie raz,przez co pewnie mój miał łatwiej smile
Takie zabranie do jubilera żeby sobie wybrała,nie jest romantyczne,a już na pewno nie jest niespodzianką hmm

13

bardzo ładne 1,2 i 5, jeżeli dziewczyna należy do raczej skoromnych, to proponuję wybrać 1 lub 2 natomiast jeżeli lubi rzeczy bardziej z przepychem, to 5, a pasować będą na pewno do wszystkiego smile

14

Jeżeli chodzi o pokazywanie pierścionków no to może też trochę moja wina w tym, bo za późno się za to zabrałem i jakbym miał więcej czasu to może jakoś bym tam podkręcił ją przechodząc obok jubilera i delikatnie sprawdził jakie pierścionki są w jej guście.
Natomiast ja unikam wszelkich zakupów jak ognia i raczej jak już idziemy na zakupy, to ja staram się zająć swój czas w inny sposób niż podążanie za krokiem mojej wybranki big_smile

Mógłbym właśnie wprost powiedzieć żeby sobie wybrała ale jak już pisałem wcześniej i tak jak xYxAngelxYx piszesz - nie ma w tym żadnego zaskoczenia, ani nie jest to w żaden sposób romantyczne hmm Taki dzień powinna zapamiętać na długi długi czas, a jak ją zaprowadzę do jubilera to wątpię żeby taki dzień na długo utkwił w jej pamięci wink

No i właśnie ten pierścionek z numerem 2 za mną chodzi, jakoś wpadł mi w oko i myślę, że spodoba się mojej wybrance wink

No to dokonałes juz wyboru:)
Więc juz nie dumaj nad wyborem bo w koncu sam sie w tym pogubisz tylko lec czym predzej do jubilera i kupuj go:):)

16 Ostatnio edytowany przez xYxAngelxYx (2013-12-02 03:16:46)

Podsunę Ci tez delikatną sugestię smile
Przyszła narzeczona byłaby pewnie równie w niebo wzięta gdybyś pomyślał o fotografie(znajomi,rodzeństwo),który z ukrycia cyknie TEN moment i oczywiście reakcję wybranki:)
Wtedy wspomnienia będą bardziej namacalne wink
Mój facet tak zrobił i jestem mu przeogromnie wdzięczna.

Wkleję kilka przykładowych foto tongue

http://img34.imageshack.us/img34/1008/e50w.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/827/ctgt.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1976/c1el.jpg

17

1 i 2 bardzo ładne pierścionki ale ja chyba wolałabym 2 big_smile pozdrawiam wink

18

xYxAngelxYx - fakt bardzo fajny pomysł, dzięki big_smile

Dobra faktycznie nie będę kombinował, bo się zgubię w gąszczu pierścionków wink
Dziękuję pięknie moje drogie Panie za pomoc smile

19

Ja osobiście wybieralam sama pierścionek zaręczynowy a tylko dlatego bo nie chcialam żeby nie trafil wink mamy podobne gusta ale ja juz wyobrazalam sobie swój pierścionek noi go mam, w środku jest czerwone oczko a w okol cyrkonie biale. Taki chcialam. Mój mi juz kupowal 2 zlote pierścionki wiec mniej więcej wiedzial jaki mam gust. Zależy od dziewczyny czy jest skromna czy nie, jak tak delikatny jej kup a jak nie to juz taki z duza ilością oczek wink

20 Ostatnio edytowany przez Saaraa (2013-12-04 21:35:39)

mój wie jaki mam gust, widzi jaką biżuterię posiadam, pokazywałam mu jaki mi się podoba, doszliśmy do wniosku, że bardzo ładnie wygląda białe złoto z białymi i czarnymi diamentami a ostatnio i tak powiedział mi, że jemu się podobają te "falowane" z żółtego złota i taki miał zamiar kupić [z ceną o połowę wyższą od tamtego] smile Trzy razy musiałam tłumaczyć, że "falowane żółte złoto" jest bardzo dalekie od tego na co w ogóle bym spojrzała. Ostatecznie poszliśmy i sama wybrałam kilka sztuk które mi się podobają a jemu pozostawiłam decyzje dot. który i kiedy mi go wręczy tongue

W każdym razie odradzam serduszka. To nie jest biżuteria którą się z reguły nosi na kilka miesięcy, poza tym ceny też robią swoje - jeżeli już masz wydać ciężko zarobione pieniądze to chyba lepiej, żeby się podobał? Jeżeli nie wiesz od niej czy serduszka to dobry wybór to możesz takim cackiem tylko wywołać sytuacje w której ona nie będzie go w ogóle nosić albo będzie go nosić tylko dlatego żeby Ci nie robić przykrości.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomoc w wyborze pierścionka zaręczynowego ;-)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024