Ból na początku stosunku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból na początku stosunku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Ból na początku stosunku

Cześć,
podczytuję forum czasami dlatego postanowiłam się zarejestrować i założyć wątek wink.

Mniej więcej miesiąc temu rozpoczęłam współżycie z chłopakiem. Dla mnie był to pierwszy raz. Wszystko odbyło się w atmosferze zaufania i bezpieczeństwa, chłopak na prawdę starał się, żeby było to dla mnie jak najbardziej komfortowe i żebym fajnie to zapamiętała (pieściliśmy się już wcześniej także nie miał problemu z rozgrzaniem mnie grą wstępną). Mimo tego bolało przez pierwsze 20 sekund bardzo (nawet nie tyle pęknięcie błony dziewiczej co takie rozrywające uczucie rozpychania po wprowadzeniu członka do pochwy), pojawiła się krew ale byliśmy na to przygotowani, rozmawialiśmy o tym wcześniej. Potem było już przyjemnie, żadnego bólu przy głębszych czy mocniejszych pchnięciach.

Odczekaliśmy około trzy tygodnie, żeby wszystko się wygoiło... i miało nie być powtórki z rozrywki a znowu przy wprowadzeniu członka do pochwy pojawił się ból. Tylko i wyłącznie przy pierwszym pchnięciu ale zabolało mocno. Ból taki jak przy pierwszym stosunku, piekące rozrywanie. Chłopak był delikatny, oboje byliśmy rozgrzani, byłam dobrze nawilżona. Potem wszystko w porządku, tak jak za pierwszym razem zero bólu.
Spędzaliśmy razem kolejną noc, współżyliśmy dwa razy pod rząd i za pierwszym podejściem znowu pojawił się ból.

Rozmawiamy o tym, partner stara się jak może, żeby mnie rozluźnić, mnie się wydaje, że jestem rozluźniona. W czasie gry wstępnej partner masuje wejście do pochwy palcem, wkłada jeden, dwa palce do środka, nic nie boli. Nigdy żaden ginekolog nie powiedział mi, żeby anatomicznie było ze mną coś nie tak. Boli wprowadzenie członka, potem jest wszystko w porządku, po stosunku jest w porządku. Nic nie boli. Używamy prezerwatyw. Uprzedzając pytania o wiek, nie jesteśmy już od kilku lat nastolatkami wink.

Drogie forumowiczki, któraś z Was miała taki problem? Minie? Jak możemy sobie pomóc? Boję się, że zakoduje mi się taki schemat, że początek zawsze jest bolesny i będę spięta a to tylko spowoduje efekt błędnego koła...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ból na początku stosunku

Droga Asan,

Przyznaję, że swoim postem przyczyniłaś się do tego, że zarejestrowałam się na tym forum big_smile

Nie umiem Ci wprawdzie poradzić nic względem Twojego problemu, ale sama mam podobny, dlatego odpisuję.

Rozpoczęłam współżycie jakiś kwartał temu, podobnie jak w Twoim przypadku dla mnie również był to pierwszy raz i podobnie jak u Ciebie panowała atmosfera zaufania, czułości itd. Nie wiem jak wyglądały pierwsze razy innych Forumowiczek, ale dla mnie był on dosyć niekomfortowy (trochę bolało) i z lekką nutką krwi (żadne tam morze, subtelne muśnięcie czerwienią na członku). Od tego czasu minęło trochę stosunków, a mimo to ja za każdym razem, gdy partner we mnie wchodzi mam uczucie dyskomfortu. Nie nazwała bym tego bólem, to zbyt mocne słowo, ?nieprzyjemne doznanie? jest tutaj bardziej adekwatne. Za każdym razem kiedy partner się mnie pyta czy mnie coś boli, bo w sumie nie unikniony jest tutaj dosyć jednoznaczny grymas, staram się wytłumaczyć mu to tak samo, jak sama próbuję to pojąć. To mi się kojarzy z takim ? teraz zostanę wyśmiana ;D ? alertem ze strony mojej cipki w stylu ?Intruz! Intruz! A nie, ja go znam <3? ;D Naprawdę tak to sobie tłumaczę, ponieważ nie jest to BÓL, tylko takie? Nieprzyjemne wrażenie, które ustępuje momentalnie, gdy on już jest we mnie.

Podsumowując, również nie wiem skąd to się bierze. Również nie usłyszałam nic złego od ginekologa pod kątem anatomii czy czegoś, ale uznałam, że chociaż odpowiem na Twój post, żebyś wiedziała, że nie jesteś sama.

Pozdrawiam!

3

spokojnie, ja tak miałam przez pierwsze 10-15 razy (nie liczyłam szczególnie). Na samym początku lekki ból, dyskomfort, ale przeszło po jakimś czasie że nawet nie zauważyłam kiedy wink

4

Eh, dzięki za odpowiedzi smile. Czyli będę żyć, chyba nie jest ze mną nic nie tak wink.
Jest lepiej ale do całkowitego komfortu to jeszcze nam trochę brakuje. Będziemy nad tym pracować wink.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból na początku stosunku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024