Zniszczone włosy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Zniszczone włosy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez MeganU (2013-11-30 15:23:01)

Temat: Zniszczone włosy.

Witam
W wakacje rozjaśniłam sobie włosy z czarnego (farbowane). Niestety nie pamiętam dokładnie jakiej firmy to był rozjaśniacz i o jakiej "mocy". Wiem, że z czarnego zrobił mi się platynowy blond - czyli musiał to być dość mocny rozjaśniacz. Włosy mi się nie spaliły, z czego bardzo się cieszę, ale jest inny problem.. Czytałam w internecie (ponoć to prawda, dlatego kieruję się tu do Was), że rozjaśnione włosy mają za mało melaniny, przez co farba gorzej się trzyma. Denerwuje mnie to bardzo, ponieważ farba schodzi mi w ciągu +/- dwóch tygodni, a często nie chcę ich farbować, żeby nie były jeszcze bardziej zniszczone... Da się coś z tym zrobić?
Poza tym, mam tzw. "siano" z włosów kiedy nie używam odżywek, to zapewne również wina rozjaśniania. Jak je skutecznie wzmocnić?
Bardzo proszę o pomoc!

Jestem świadoma tego, że mogło być wiele wątków o podobnym temacie - ale jestem zdania, iż każda sprawa potrzebuje indywidualnych rad. W sytuacji w której do udzielenia jakiejkolwiek pomocy potrzebne było więcej informacji, poproście o nie i jeśli znam odpowiedź to odpowiem smile Pamięć ludzka jest strasznie ulotna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zniszczone włosy.

Mogłaś zastosować kąpiel rozjaśniającą,bądź dekoloryzację która wybarwia tylko chemiczny barwnik z włosa nie naruszając twojego naturalnego.
Zrób pigmentacje przed farbowaniem.
Nie każdy wie co to jest więc trochę się rozpiszę wink
Pigmentacja w salonach fryzjerskich może nosić różne nazwy: repigmentacja, dopigmentowanie, prepigmentacja itp. jest to jednakże nazwa tego samego zabiegu wstępnego.
Jej celem jest wprowadzenie do włosów brakujących barwników. Wykonuje się ją na włosach rozjaśnionych lub siwych, jeśli mają być one barwione na odcienie ciemniejsze o 2 tony lub więcej. Do zabiegu wykorzystuje się farby tzw. NATURY na poziomie docelowego koloru. Czyli jeśli klientka chce przyciemnić włosy do poziomu jasnego złotego blondu 8.3 , najpierw należy zapigmentować jej włosy farbą 8.0.
Farbę miesza się z wodą z kranu (odrobinka) albo niskim oksydantem 1.8% i rozprowadza na suchych włosach. Barwniki wbudowują się w puste przestrzenie włosa. Po 5-10 minutach na takie włosy pokryte mieszanką nakładamy farbę w żądanym odcieniu z oksy 6% i trzymamy określony czas.
Nie spłukujemy mieszanki pigmentującej z włosów przed nałożeniem wybranej farby! Nakładamy jedną na drugą!

3

a dla lepszej regeneracji możecie zastosować suplementację witaminami (zestaw Merz Spezial) i biotyną

4

kryśkaglinka napisał/a:

a dla lepszej regeneracji możecie zastosować suplementację witaminami (zestaw Merz Spezial) i biotyną

jeśli chodzi o Merz Spezial Dragees to faktycznie wybór jest oczywisty

5

justaolsza napisał/a:
kryśkaglinka napisał/a:

jeśli chodzi o Merz Spezial Dragees to faktycznie wybór jest oczywisty

Mi również pomaga, mam nadzieję, że wam także <3

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Zniszczone włosy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024