Przesuszone zniszczone włosy - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-09-13 15:05:26

Afrodyta
Niewinne początki

Przesuszone zniszczone włosy

Może jakieś sposoby na naturalne maseczki albo dobre kosmetyki na problem przedstawiony w temacie?? Mam farbowane włosy, które zaczęły się łamac i wypadac po farbowaniu.

#2 2008-09-13 17:47:50

cindy24
Do zakochania jeden krok

Re: Przesuszone zniszczone włosy

Mi nigdy nie pomogły jeszcze te sklepowe odżywki ! Ale mam inny, babciny jeszcze sposób, który mi zawsze pomaga w takich okresach przejściowych czyli jesień - wiosna , kiedy włosy są niedożywione i przesuszone.

Najpierw więc je odżywmy - na to najlepsza czarna rzepa a raczej sok z niej. I nie mówcie mi ,ze śmierdzi bo wiem ,ze śmierdzi - ale chyba chodzi o efekty, no nie ?smile Kuracja czarną rzepą powinna trwać minimum 3 tygodnie - miesiąc. Przed każdym myciem włosów wyciskamy sok z czarnej rzepy i wklepujemy jo w skórę i włosy. Owijamy się folią , nie tylko co by nie smierdziało tak bardzo ,ale też żeby był lepszy efekt. Po godzinie zdejmujemy folię delikatnie i ...

odżywianie czas zacząć. Do tego najlepsze będą : pół szklanki jasnego piwa , żółtko i kilka kropli rycyny. To zmieszać i taką papkę dać na włosy na 15 minut. Następnie umyć włosy łagodnym szamponem. U mnie daje to rewelacyjne rezultaty. Wymaga trochę pacy ,ale stosuję to dwa razy w roku po dwa tygodnie regularnie i mam świetne włosy.

Oczywiście wiadomo - witaminki od środka też zażywać trzeba jakieś ...

Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera się - na próbę.

#3 2009-02-21 20:14:31

Milo
Niewinne początki

Oj, wiem, takie włoski to tragedia, zwłaszcza kiedy na domiar wszystkiego zaczynają się łamać końcówki. Dobrze jest wówczas na kilka godzin przed ich myciem posmarować końcówki olejkiem rycynowym ( w aptece mała buteleczka kosztuje około 2 zl). Z racji tego, iż jest gęsty, lepiej nagrzać dłonie i wystarczy naprawdę niewielka jego ilość. Jeśli masz długie włosy, możesz zapleść potem warkoczyk, nie poplamisz niczego. Odradzam nakładanie tego na całą głowę, ponieważ dosyć trudno szampon się od niego pieni i trzeba go nałożyć trochę więcej. Najlepiej potraktować olejkiem włosy od wysokości ramion. Po kilku takich zabiegach na pewno zauważysz różnicę.
Jeżeli natomiast zależy ci na szybkim rezultacie i w związku z tym gotowa jesteś na większe wydatki, szczególnie polecam maseczkę do włosów bardzo suchych i zniszczonych Avonu, z serii Advance Technicques, jest tam wersja też dla włosów farbowanych. Maseczkę nakłada się na 10 minut na umyte włosy (ja ją trzymam nawet pół godziny) i spłukuje. Efekt piorunujący już po pierwszym zastosowaniu. Cena około 20 zł w zależności od aktualnej oferty, ale nigdy nie przekracza tej sumy.

#4 2009-02-23 23:42:22

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

mam taki sam problem ale ja mam rozjasniane włosy.. i po ostatniej wizycie u fryzjera ,przestały mi rosnąć chyba ;( za bardzo mi zcieniowała włosy i mam za krótkie .. suche ,łamiące i zniszczone..

#5 2009-03-13 12:37:36

madzia,madzia174
Niewinne początki

twoim włosom przyda się porządna kuracja.kup sobie maskę do włosów Thann. .jest to naturalny kosmetyk na bazie otąb ryżowych,bogaty w ekstrakty z wielu ziół i roślin.bogata jest w proteiny i ceramidy,w szybkim tępie odybudowuje włosy,nadaje im ładnego wyglądu,bo włosy szbko nabierają blasku,świeżościi nawilżenia.jak będziesz regularnie stosowała tą maskę bardzo szybko uzyskasz efekt.Mozesz też kupić odżywki do włosów THANN,które mają formuły nawilżające lub nabłyszczające.są swietne,bardzo ładnie pachną. gwarantuję,że będziesz zadowolona.sama stosuję te kosmetyki i jestem wniebowzięta smile

#6 2009-03-15 12:42:13

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

no to musze spróbować.. bo zawsze miałam piękne i długie włosy a teraz.. ehh szkoda gadać;( czmu moje włosy teraz tak wolno rosną?

#7 2009-03-15 17:02:14

oazuu
100% Netkobieta

Lolcia, mi tez włosy rosna ostatnio bardzo wolno i nie wiem czemu.

jeśli chcesz wiedzieć coś o mnie, to coś Ci zdradzę.
miłość dla mnie to huśtawka, która stoi w równowadze.
bo chcę Cię z każdą wadą. Nic nie zmienię.

mój narkotyku, mój tlenie. < 3

#8 2009-03-19 00:43:32

paula
Do zakochania jeden krok

allende napisał:

Mi nigdy nie pomogły jeszcze te sklepowe odżywki ! Ale mam inny, babciny jeszcze sposób, który mi zawsze pomaga w takich okresach przejściowych czyli jesień - wiosna , kiedy włosy są niedożywione i przesuszone.

Najpierw więc je odżywmy - na to najlepsza czarna rzepa a raczej sok z niej. I nie mówcie mi ,ze śmierdzi bo wiem ,ze śmierdzi - ale chyba chodzi o efekty, no nie ?smile Kuracja czarną rzepą powinna trwać minimum 3 tygodnie - miesiąc. Przed każdym myciem włosów wyciskamy sok z czarnej rzepy i wklepujemy jo w skórę i włosy. Owijamy się folią , nie tylko co by nie smierdziało tak bardzo ,ale też żeby był lepszy efekt. Po godzinie zdejmujemy folię delikatnie i ...

odżywianie czas zacząć. Do tego najlepsze będą : pół szklanki jasnego piwa , żółtko i kilka kropli rycyny. To zmieszać i taką papkę dać na włosy na 15 minut. Następnie umyć włosy łagodnym szamponem. U mnie daje to rewelacyjne rezultaty. Wymaga trochę pacy ,ale stosuję to dwa razy w roku po dwa tygodnie regularnie i mam świetne włosy.

Oczywiście wiadomo - witaminki od środka też zażywać trzeba jakieś ...

Na pewno spróbuję Twojego sposobu. Od siebie polecam odżywkę Dove Therapy, mnie już długo służy i jest niedroga

#9 2009-03-29 15:10:14

LoLcIa_nS
Wróżka Bajuszka

ehh kupiłam sobie taką fajną  maseczke odbudowującą z avonu i widze efekty po pierwszym umyciu wink kupiłam sobei też witaminki,żeby wzmocnić włosy i skóre od środka i mam nadziieje ,że włosy beda szybciej rosły i staną się jak dawniej piękne wink

#10 2009-04-20 20:45:49

Bożena
Moderator

Przeniesiony post toja_

toja_ napisał:

To mój pierwszy post, także proszę o wyrozumiałość.
Mam długie włosy, ale niestety są bardzo zniszczone i wypadają. Wiem, że będę musiała je obciąć, ale nie mam pojęcia jak o nie dbać. Brałam tabletki "Skrzypowita", ale pomogły mi raczej nieznacznie. Słyszałąm, że najlepszymi i najtańszymi sposobami są domowe zabiegi. Także proszę o podanie przepisów na maseczki na zniszczone i wypadające włosy.
Mam jeszcze jeden problem dotyczący włosów. Są z natury lekko pokręcone, ale nieregularnie, a do tego fryzjer obciął mi je tak, że wyglądają jeszcze gorzej. Górna warstwa jest prosta, a ta od spodu pokręcona. Także, aby ładnie wyglądały muszę używać prostownicy lub lokówki, co je dodtakowo niszczy. Jak mogę je obciąć, aby ładnie wyglądały, jak je pielęgnować i układać, aby nie niszczyć?

Stopka forum