Głupie żarty chłopaka ? Wcale nie cieszą... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Głupie żarty chłopaka ? Wcale nie cieszą...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Głupie żarty chłopaka ? Wcale nie cieszą...

Witajcie smile Mam chłopaka od prawie pół roku. Dokładnie w sierpniu będzie te pół roczku. Przyjeżdzał do mnie codziennie prawie. Czy był w pracy czy nie to nie było przeszkodą. Teraz postanowiłam, ze spotykać się będziemy żadziej, tzn co drugi dień bo dzienne spotkania szybciej nas znudzą. Zgodził się. Dodam, że jest w moim wieku, czyli ma 18 lat, w tym roku 19. Za każdym razem jak ode mnie jedzie to mówi tak: "Tylko Skarbie nie rób żadnych głupot" albo "to z kim jutro się umawiasz bo przecież będziesz jutro się nie widzimy". Kiedyś wiedziałam, że to są żarty ale teraz to już mnie zaczyna denerwować i pytam za kogo mnie ma a on na to, że tylko tak żartuje bo się boi że go zostawię dla innego lepszego itd. Nie wiem jak mam mu wytłumaczyć, że to jego kocham i nie chce innego. Tłumaczyłam, rozmawialiśmy na ten temat, mówił , że już nie będzie. Za jakiś czas znów zaczął to powtarzać. Niby wydaje się nic takiego strasznego ale ja to odbieram jakby mnie traktował za jakąś sz**te i nie miał szacunku. Co wy na to ? Co wy byście zrobiły ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Głupie żarty chłopaka ? Wcale nie cieszą...

Musisz mu uświadomić, że jeśli tak będzie Ci mówił to wcale nie znaczy, ze go nie zostawisz. On Ciebie zraża takim zachowaniem i powiedz mu to. Niech on sobie uświadomi, co jest dla niego najwazniejsze i że takim zachowaniem nic nie zdziała na korzyść a wręcz odwrotnie. Bo rozumiem, ze to jest męczące ciągle słuchac takich słów i udowadniać, ze go nie zdradzasz itp. A skoro on tak Ci mówi to może Ci nie ufa. Zapytaj go o to. I uświadom mu, ze oprócz tego, ze jesteście razem to też chciałabyś mieć czas na spotkania z koleżankami, na pomalowanie paznokci czy poczytanie książki i ze życie to nie tylko on. Ale tak delikatnie mu to uświadom. Nie wiem, co Ci jeszcze poradzić. Pogadaj z nim kolejny raz i mam nadzieję, ze tym razem dla skutek.

3

Pytałam go wiele razy o zaufanie. Twierdzi, że ufa i że nasz związek jest na poważnie. Nasi rodzice się wczoraj poznali. Więc myślę, że bardziej się wzmocni nasz związek. Ale te jego pytania neutral ...

4 Ostatnio edytowany przez elviska18 (2009-12-21 18:08:40)

...

5

Powiedz mu wprost, że denerwują Cię jego pytania i nie chcesz w kółko na nie odpowiadać. Powiedz, że skoro Ci ufa, chcesz, żeby Ci to udowodnił i przestał drążyć temat.

6 Ostatnio edytowany przez MortarChaos (2009-07-27 13:39:35)

... tytuł książki ciekawy big_smile big_smile

dziękuje za odpowiedzi smile

7

Mój chłopak też mi wyjeżdża z takimi tekstami i naprawde rozumiem Twoje rozdrażnienie smile ale ja nigdy nie powiedziałabym facetowi, którego kocham i chce spędzić reszte życia (a jak sie domyślam tak postrzegasz swojego chłopaka), że lepiej żebyśmy spotykali sie rzadziej bo sie sobą za szybko znudzimy...to jak wyobrażasz sobie wasze życie? Przecież jeśli widzisz w tym związku przyszłość to kiedyś zamieszkacie razem itp...

8

Popieram kocur1507 nie mów mu tak, może zacząć coś podejrzewać i dlatego specjalnie zadaje Ci takie pytania.

9

kocur1507 napisał/a:

Mój chłopak też mi wyjeżdża z takimi tekstami i naprawde rozumiem Twoje rozdrażnienie smile ale ja nigdy nie powiedziałabym facetowi, którego kocham i chce spędzić reszte życia (a jak sie domyślam tak postrzegasz swojego chłopaka), że lepiej żebyśmy spotykali sie rzadziej bo sie sobą za szybko znudzimy...to jak wyobrażasz sobie wasze życie? Przecież jeśli widzisz w tym związku przyszłość to kiedyś zamieszkacie razem itp...

Tu się z Tobą nie zgodzę i świetnie rozumiem, co miała na myśli autorka postu. Nie chodzi o uciekanie przed bliskością, ale o czas na własne hobby, własne zainteresowania, tęsknotę, bo z doświadczenia wiem, że nie ma nic gorszego niż symbioza i zszycie się ze sobą ze strachu przed rozstaniem. Każda para ma etap ogromnej zażyłości i całkiem naturalną fazę "oddalania się", kiedy spotkania są rzadsze. To jest zdrowe dla związku i wcale nie oznacza mniejszej temperatury uczuć. Za to te pary, które na siłę chcą podtrzymywać jedno stałe tempo... Zwykle nie cieszą się nim długo.

10

yvette, ale jest różnica między naturalnym oddalaniem sie a powiedzeniem: "spotykajmy sie rzadziej, bo sie sobą znudzimy". To normalne, że wspólne życie nie polega tylko na wzajemnej adoracji, bo dochodzi praca, czasem dzieci itp ale to tzw. naturalne oddalanie sie pojawia sie w związkach z dłuższym stażem, a nie tak jak pisze autorka postu, po pół roku, kiedy jest to czas fascynacji i chęci poznania drugiej osoby...

11 Ostatnio edytowany przez MortarChaos (2009-07-27 22:18:27)

Nie chodzi mi o to, że się szybko znudzi ale też m.in o to: Przykład: siedzimy razem. Telefon do niego oczywiście kolega co robi może na piwo czy coś( i już brak czasu dla kolegów bo jest ze mną i stąd więcej kłótni). Mówiąc do niego by spotykać się co 2 dzień miałam na myśli to, że dzień poświęci dla kumpli a dzień dla mnie. Bo odciąć go od znajomych też nie mogę. Co dzień się widzieliśmy i nie mieliśmy czasu dla naszych znajomych. Owszem razem spotykaliśmy się ze znajomymi ale to nie to samo co np, on sam z kolegą pogadać, wyżalić się, tak samo ja. Może kiedyś będziemy małżeństwem-czas pokaże (ja tego bym chciała, a nie wiem jak on). Kocham go ale to nie znaczy, że musimy się widzieć 24/h. Musimy także poświęcić dla bliskich czas i rodziny.

12

w moim związku w każdym razie rzadko wychodzimy gdzieś osobno, a inna sprawa, że jesteśmy dla siebie najlepszymi przyjaciółmi i jeśli mam do niego o coś żal czy pretensje to kieruje to do niego a nie omawiam z koleżanką...

ja sie dobrze czuje spędzając z moim facetem max czasu (i on także, bo sam mnie lubi o tym poinformować smile ) ale nie mówie, że robisz zle, bo grunt to nie zrezygnować z siebie i być w związku szczęśliwym wink

13 Ostatnio edytowany przez MortarChaos (2009-07-27 23:00:32)

jesteśmy szczęśliwi smile

14

Ale swoją drogą to musicie przyznać dziewczęta,że obrazek wcale ciekawy.    Dostarczyłaś mi moja droga pewnej refleksji. Popatrzmy na to w ten sposób- typowe dla nas kobiet jest to,że kiedy się zakochujemy,świata poza nim nie widzimy. Wisimy na tych facetach, pilnujemy żeby tylko nie zapomniał,co do niego czujemy i że jesteśmy na każde skinienie.  I zerknijmy teraz na sytuację jaką stworzyła MortarChaos- zamieniła role. To ona walczy w tym związku o odrobinę prywatności,a przecież tak na ogół czynią faceci.To oni nie my chcą spotykać się z kolegami a my zrzędzimy,wystraszone,że jak się łańcuch przedłuży to po związku,zawiedzione,że on nie chce tak jak my rzucić wszystkiego i przykleić się do nas.  Chcesz zrozumieć swojego chłopaka MortarChaos? Zbabiał przez Ciebie,jesteś dla niego fascynacją i zagadką. Te jego:"Tylko Skarbie nie rób żadnych głupot" ,to wyraz jego obaw,że może Cię stracić. Chcesz przewidzieć co będzie dalej,popatrz na swoje zakochane koleżanki,co powoli głupieją z miłości,bo facet nie daje im się cały.Zależy Ci na tym związku ,nie chcesz,żeby zgłupiał jak baba,daj mu czasem poczuć,że jest dla Ciebie najważniejszy. Fartem i baz wyrachowania stworzyłaś sytuację do pozazdroszczenia .Tak trzymaj mała,nie musisz mu nawet smyczy sprawiać,nie odstąpi Cię na krok. smile  smile

15

Jedna kobieta będzie chciała spotkań jak najczęściej, inna będzie stawiała wyraźne granice - i nie ma idealnej recepty, każda jest dobra, o ile działa smile

16

yvette napisał/a:

Jedna kobieta będzie chciała spotkań jak najczęściej, inna będzie stawiała wyraźne granice - i nie ma idealnej recepty, każda jest dobra, o ile działa smile

święta prawda wink

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Głupie żarty chłopaka ? Wcale nie cieszą...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024