Nurkowanie podczas ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Nurkowanie podczas ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Nurkowanie podczas ciąży

Witam
jestem w 8 tyg. ciąży, uwielbiam pływać i tu moje pytanie czy mogę nurkować co wiąże się z wstrzymywanie oddechu.
Mam takie zboczenie ze lubię przepłynąć pod wodą długość basenu tj 25m.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nurkowanie podczas ciąży

Powinnaś o to lekarza zapytać bo to może być kwestia indywidualna. Na razie chyba możesz przez pierwsze tyg ale na Twoim miejscu zadzwoniłabym chociaż do lekarza z tym pytaniem tak dla świętego spokoju i czystości sumienia smile

3

Z tego co mówił mój lekarz, to pływanie jak najbardziej, ale nurkowanie zdecydowanie zabronione. Wstrzymujemy oddech i w ten sposób tlen nie dociera do maleństwa i nie ma znaczenia, czy to początek, środek czy końcówka ciąży. Dzidziuś nie "nabierze" tlenu na zapas... Na logikę - radzę sobie odpuścić nurkowanie na te 9 miesięcy smile.

4

dziewczyny macie jakiś sposób na czkawkę ?

5

KitKat napisał/a:

Witam
jestem w 8 tyg. ciąży, uwielbiam pływać i tu moje pytanie czy mogę nurkować co wiąże się z wstrzymywanie oddechu.
Mam takie zboczenie ze lubię przepłynąć pod wodą długość basenu tj 25m.

Lepiej nie ryzykuj , urodzisz dzidziusia , to Sobie wszystko nadrobisz .

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Nurkowanie podczas ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024