Szerokie ramiona - jaka sukienka ;/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Szerokie ramiona - jaka sukienka ;/

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-02-27 20:18:11)

Temat: Szerokie ramiona - jaka sukienka ;/

Witam, mam pewien problem. Zaczełam sie rozgladac za jakas sukienką na sylwestr, andrzejki itp. Nawet sobie Upatrzyłam tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Otóż mam ok 164 cm wzrostu, waga ok 55 kg, ogólnie jestem osobą szczupłą (wiadomo mam jakies lekkie fałdki na brzuchu itp smile ) ale chodzi o to, że mam dość szerokie ramiona - często mam problem z zakupem bluzki, swetra itp.  bo bywa tak ze w talii jest ok ale w ramionach za ciasno... ;/ Na zdjeciach czasami wygladm dziwnie własnie przez te ramiona zwłaszcza jak mam sukienke bez rękawów. I teraz pytanie czy pasowac bedzie sukienka tego typu:

http://puu.sh/7czbw.jpg

Może własnie te cekiny odwrócą uwage od szerokich ramion? a moze cos innego polecicie?

Tym razem post edytowałam, podmieniając link na zdjęcie, ale bardzo proszę, aby w przyszłości nie wklejać linków do jakichkolwiek stron o charakterze komercyjnym.
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Mod. Olinka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szerokie ramiona - jaka sukienka ;/

Też mam ten problem. Sukienki na ramiączkach nigdy  nie założę;P
Dostałam jednak ostatnio sukienkę o podobnym kroju jak ten, który Ci się podoba i jest ok;)Wyglądam w niej całkiem całkiem. Najlepiej przed zakupem przejdź się po sklepach, poszukaj sukienki o takim samym  kroju i ją przymierz. Nabierzesz pewności czy efekt Cię zadowala.

3

Witaj;)
Specem modowym nie jestem, ale akurat w tym temacie mogę coś dopowiedzieć.
Sukienka którą zaprezentowałaś jest kroju który maskuje szerokie ramiona. Najlepiej sie sprawdzają sukienki/bluzki bez rękawów. Ciuszki "na ramiączkach" albo zupełnie bez nich tylko uwydatniają ramiona. Dobrze sprawdzają sie też sukienki wiązane na szyi mające dekolt w łódkę, a jeszcze gdyby materiał był "lejący"... wink

4

Dzięki dziewczyny za porady smile no przejde sie jeszcze po sklepach. a tak w ogóle to zamawiałyście kiedys cos z tego sklepu, z którego pochodzi ten mój link z sukienką? z tego co czytałam w różnych komentarzach to rozmiarówka jest tam nieco dziwna i często trzeba brać rozmiar mniejszy. pozdrawiam

5

Szczerze Ci powiem, że bonprix ma ciuchy dość marnej jakości, więc osobiście nie polecam, ale jeśli się zdecydujesz to faktycznie zaniż trochę rozmiar.

6

Do sylwetki z szerokimi ramionami proponuję sukienkę w kształt litery A,rozkloszowaną.Najlepiej też ,jeżeli jest to długi rękaw to zwyczajny obcisły(bez marszczeń i bufków),jeżeli coś letniego to najkorzystniej wygląda gorset-krótki rękaw i ramiączka podkreślają linię ramion smile

7

Też mam ten dylemat.Nie polecam sukienki na ramiaczkach.Rękawki krótkie lub długie,ale jest do tego zasada,musza byc uszyte tak jakbys do przedstawionej sukienki doszyła rąkawy z materiału lub koronki ostatnio była modna,tak się wydłuza rekę i ramiona są węższe.Kolejna sprawa dekold karo,okrągły itp ale dobrze zeby był.
Ja zawsze mówię że tzw mała niekoniecznie czarna bo np granatowy odmładza,brazy i beże postarzają.Najlepiej pochodz po sklepach i przymierz.
Czasem mozna trafić na bardzo ładna sukienkę bez dodatków typu cekiny,wystarczy minimalizm ładny łancuszek,w tym stylu branzoletka i delikatne kolczyki,fryzura.

8

moja droga napewno wybierz sukienke z dekoltem w lodke (dlugosc do kolan) lub tej samej dlugosci na grubych ramiaczkach wink

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-11-22 12:39:58)

Z tymi "doszywanymi" rękawami to w Primarku widziałam coś podobnego, czarna z koronki.
Tu może się jej doszukasz: link usunięty (nie umiem wrzucać zdjęć, ale ta kiecka tam jest smile)
Sama mam raczej problem nie z szerokimi ramionami, a szerokimi biodrami. Tak jakby całe moje ciało miało rozmiar M, a biodra XL smile ale to inna historia

10

Anulka80 napisał/a:

moja droga napewno wybierz sukienke z dekoltem w lodke (dlugosc do kolan) lub tej samej dlugosci na grubych ramiaczkach wink

Długość kiecki nie ma nic do rzeczy,chodzi o to żeby optycznie zmniejszyć szerokie ramiona poprzez dodanie szerokości na biodrach(właśnie przez sukienki rozkloszowane ,NIE DOPASOWANE).Mam doświadczenie wizażystki/stylistki więc wiem coś na ten temat wink A dekolt w łódkę optycznie powiększa ramiona,to tak na marginesie. Skoro udziela się tu takich porad to mile widziane byłoby obeznanie się z modą.Nie dziwię się też patrząc na ulice że wiele dziewczyn wygląda jak modowa porażka,a wystarczyłoby tylko dobrać odpowiednio strój do sylwetki.

11 Ostatnio edytowany przez Marta1984 (2013-11-14 10:14:04)

a co z sukienkami z baskinką? bo kiedys gdzies chyba wyczytałam ze tez wskazane dla sylwetki z szerokimi ramionami?
a coś takiego: http://store.orsay.com/images/catalog2/41066060_0c21e34bef2a4390836ffd937e85f031_small.jpg  ???

12

xYxAngelxYx napisał/a:
Anulka80 napisał/a:

Długość kiecki nie ma nic do rzeczy,chodzi o to żeby optycznie zmniejszyć szerokie ramiona poprzez dodanie szerokości na biodrach(właśnie przez sukienki rozkloszowane ,NIE DOPASOWANE).Mam doświadczenie wizażystki/stylistki więc wiem coś na ten temat wink A dekolt w łódkę optycznie powiększa ramiona,to tak na marginesie. Skoro udziela się tu takich porad to mile widziane byłoby obeznanie się z modą.Nie dziwię się też patrząc na ulice że wiele dziewczyn wygląda jak modowa porażka,a wystarczyłoby tylko dobrać odpowiednio strój do sylwetki.

Nie zgadzam się,kazdy ma sie tak ubierac jak jest komu w czym wygodnie i na co kogo stać,jaką ma prace itd. a nie "bo taka jest moda".

13

Marta1984 napisał/a:

a co z sukienkami z baskinką? bo kiedys gdzies chyba wyczytałam ze tez wskazane dla sylwetki z szerokimi ramionami?

Sukienka z baskinką jak najbardziej bo falbanka powiększa optycznie biodra(jak mogłam przeoczyć mój hit wink )

k.iness napisał/a:

Nie zgadzam się,kazdy ma sie tak ubierac jak jest komu w czym wygodnie i na co kogo stać,jaką ma prace itd. a nie "bo taka jest moda".

Przecież zdaję sobie sprawę że nie każdy ma pieniądze na ciuchy,trudno życie(nie każdy też musi lubić modę).Chodzi o to żeby ubrania dobierać pod kształt swojej sylwetki,żeby nie wyglądać jak jakaś ofiara(wizualnie)Podam przykład:Kobieta o figurze jabłka,przeważnie takie panie żeby zatuszować brzuszek zakładają szerokie tuniki w których wyglądają jeszcze grubiej(np.p.Gessler)inaczej taka kobieta by wyglądała przykładowo w baskince,gdzie podkreśliłaby jej kobiece kształty,a falbanka zakryła brzuszek.Ta trudno podkreślić swoją urodę dobrze skrojonym ciuchem?

14 Ostatnio edytowany przez k.iness (2013-12-11 01:04:57)

Tak to typ kobiet które maja pieniadze a nie wiedzą jak się ubrać z reszta nie ona jedna.
To moze zorganizujecie jakiś Dzień Mody niech młodzi stylisci wyjda z inicjatywa do młodych ludzi na ulice i doradza trochę jak,sie ubrac jakie dodatki do tego co noszą a żeby dobrze się czuć, jak poprzerabiac fajnie rzeczy.
Proponuje nagłośnić to w lokalnych mediach i stworzyć taki dzień:)

15

Pomysł super,organizacja nie dość że kłopotliwa to pewnie pochłonęłaby trochę gotówki.
Moja znajoma robi co tydzień obchód po secondhandach i przerabia ciuchy na własne potrzeby.
Ostatnio jak mnie wyciągnęła na taki obchód,wyhaczyłam świetne futro(okropne ściągacze na rękawach,na biodrach i pod szyją;rozmiar 42)a teraz mam świetny futerkowy bezrękawnik ze złotym suwaczkiem w rozmiarze 34 big_smile. Wbrew pozorom w każdy ciuch da się tchnąć nowe życie,wystarczy trochę wyobraźni ,no i umiejętności krawieckie wskazane smile

16

witajcie wink

moja koleżanka ma szerokie ramiona, i kiedyś założyła bardzo fajna sukienkę ,prosta mała czarna, do tego z rękawkiem który miał lekkie bufki, rękaw był krotki tylko przykrywał a w zasadzie maskował ramiona, był przeplatany, odwrócilo to tez uwagę od jej ramion bo był rekawek wink spodbał nam sie ten efekt a w zasadzie nie dawalysmy sukience szans ze jeszcze tylko poszerzy ramiona

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Szerokie ramiona - jaka sukienka ;/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024