problem z 8-latkiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: problem z 8-latkiem

Witajcie,  może ktoś mi pomoże. Od jakiegoś czasu mam problemy z synem, kompletnie mnie nie słucha, nie wykonuje moich poleceń. Nie pomagają prośby ani groźby. Żadne kary ani nagrody. Mam 3 dzieci 2 starsze córki. Jestem w trakcie bardzo burzliwego rozwodu, sprawy sadowe o przemoc męża nade mną. Niestety mieszkamy razem, syn uwielbia ojca jak tylko jest w domu ja przestaje istnieć niestety moje polecenia też. Juz nie wiem co mam robić. Pomóżcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problem z 8-latkiem

Myślałas o tym ,że syn zachowuję się w ten sposób bo odreagowuje wasze rozstanie,albo ojciec ma większy autorytet?Dzieci często zwalają winę rozpadu związku na rodziców/rodzica.To ich reakcja obronna,bądż chcą pokazać złość całemu światu.Pytanie tylko czy wcześniej też miałaś takie problemy z synem?czy dopiero teraz?Może warto zwrócić się o pomoc do specjalisty.Wierzę ,że poradzisz sobie:)3 mam kciuki Droga Autorko:)

3

Odp: problem z 8-latkiem

Możliwe, że jego zachowanie jest spowodowane Twoim rozwodem. Prawdopodobnie Twój syn odreagowuje na tą całą sytuacje. Szczególnie, że jest w takim wieku gdzie ojciec jest dla niego największym guru. Świadczy o tym zachowanie, które opisałaś, że w ogóle Cie nie słucha w obecności ojca. Dzieci często są agresywne, buntują się podczas rozwodu rodziców i po rozwodzie. Szczególnie, że twój rozwód jest burzliwy. Może warto porozmawiać z dziećmi o rozwodzie jak to będzie wszystko teraz wyglądało. Spróbować wytłumaczyć. Może być oczywiście tak, że ojciec dziecka mówi o tobie źle. W takiej sytuacji tracisz autorytet w oczach syna. Może warto porozmawiać z mężem o tej całej sprawie. Jest naprawdę wiele literatury na ten temat. Ostatnio w moje ręce wpadł pewien poradnik : " Rozwódy i rozstania. Sprawdzony program odbudowy życia" Bruce Fisher, Robert Alberti. Jest to naprawdę przystępna literatura smile Są tu porady jak masz ty się uporać z całym zamieszaniem jaki powoduje rozwód i jak poprawić relacje ze swoimi dziećmi,co one czują podczas rozstania i jak je zrozumieć, jak im pomóc smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024