Dziwny problem w czasie związku. Rozstanie i chęć powrotu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwny problem w czasie związku. Rozstanie i chęć powrotu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Dziwny problem w czasie związku. Rozstanie i chęć powrotu.

Witam
Jestem facetem, strasznie zdesperowanym przez utratę swojej kobiety. Czuję się odrzucony, nie wiem co mam robić żeby sobie ulżyć. Proszę o radę sad
Dziewczyna zerwała ze mną dwa dni temu. Nie mogę się po tym pozbierać bo nastąpiło to nagle. Może to niektórych zadziwić ale byłem z nią pół roku, ale nigdy nikt mnie nie obdarzył takim uczuciem jak ona, tak samo czułem się ja. Poznałem ją przez koleżankę z która się dość często spotykałem. Nie ukrywam, że koleżanka była na początku osobą, która miałem na celowniku. Po jakimś czasie spotkań poznałem jej 2 przyjaciółki. Jedną z nich była właśnie ONA. Spotkania były neutralne, śmialiśmy się, koleżanka często zabierała ze sobą tą przyjaciółkę z która się potem związałem. Nie od początku była moim nr 1. Świrowałem do tej pierwszej, a z nią się wyjątkowo przyjaźniłem. Potem ta przyjaźń obróciła się w pierwszy pocałunek podczas jednego ze spotkań. Byliśmy szczęśliwi. Któregoś razu moja dziewczyna powiedziała mi, że pamięta mnie jak walczyłem o jej przyjaciółkę, ponieważ była przy tym obecna, jednocześnie stwierdziła, że miałem ją na wyciągniecie ręki. Miała rację, bo zakochała się we mnie, ja to po pewnym czasie zobaczyłem. Przyjaciółki się rozstały, z całkiem innych powodów niż nasz związek. Przez cały czas moją dziewczynę męczył pewien problem, który potem przezwyciężył jej uczucia do mnie. Kiedy pytałem jej o zdanie czy mogę sobie na coś pozwolić ( nie lubiła kiedy paliłem trawke i piłem, była stanowczą przeciwniczka używek, aczkolwiek pozwalała mi na to od czasu do czasu) widziała mnie w związku z ze swoją przyjaciółką, która mi na to pozwala i jestem z nią szczęśliwszy niż z NIĄ. Wiem dziwnie to brzmi ale przerodziło się to w problem. Miesiąc temu chciała to zakończyć, męczyło ją to. Uważała, że zasłużyłem na kogoś innego, lepszego od niej gdzie ja po za nią nie widzę świata. Mieliśmy dwa dni przerwy po czym spotkaliśmy się a ja rozpłakałem się na jej kolanach a ona mnie pocałowała. Spróbowaliśmy. Byłem szcześliwy, że wróciła, bo wcześniej nie była tą samą osobą, widziałem, że się nad czymś zastanawia. Myślałem, że jest lepiej ale okazało się, że jej uczucia do mnie wygasły i nie ma sensu żebyśmy byli razem. Nalegała żebym nie tracił z nią kontaktu bo jestem dla niej kimś ważnym. Powtarzała, że nikt jej nigdy nie okazał tyle uczuć co ja. Oboje chcemy się ze sobą spotykać ale ona nie chce żeby to wróciło. Boi się tego bólu, że on znowu będzie ją męczył i nie chce próbować. Z kolei ja nie mogę sobie tego wyobrazić. Chciałbym pomóc jej z tym walczyć, pokazać, że się da, ale nie wiem jak. Nie wiem czy to ma sens, żebym się starał. Przez cały czas kiedy byliśmy razem nie kłociliśmy się, byliśmy zgodni ze sobą. Umiałem powiedzieć nie, nie było to tylko tak, że decydowaliśmy tak jak chciała druga osoba. Nie mogę spać ani nawet przestać myśleć o niej. Czas spędzam poza domem bo wszystko mi przypomina o niej. Jest ok dopóki nie wrócę do domu. Wtedy zaczynam płakać. Wiem, że do niczego jej nie zmuszę. Nie wiem co mam robić, jestem rozstrzęsiony, strasznie to przeżywam, nie potrafię się z tym pogodzić. Co mogę zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwny problem w czasie związku. Rozstanie i chęć powrotu.

Znam ten ból .. bo miałam identycznie gdy (prawie) rozstałam się z chłopakiem. Tak jak to opisałeś to ja mam wrażenie jakby ona po prostu nie chciała już wracać, a tylko zasłania się tym że "to jej wina" "że na Ciebie nie zasługuje" . To oczywiście tylko moje odczucia mogę się mylić więc nie bierz tego do siebie ale ja myślę że się jej "znudziłeś" ... Pół roku to jeszcze nie tak długo ale przywiązanie robi swoje .. Może spróbuj z nią jeszcze raz porozmawiać ale tak konkretnie bez owijania,  powiedz że chcesz wiedzieć na czym stoisz.. jesli na prawdę problemem jest "jej niska samoocena" to rób wszystko co w Twojej mocy żeby jej udowodnić że to na niej Ci zależy i że tylko ją kochasz.

powodzenia smile

3

Rozmawiałem z nią wczoraj. Chodzi tylko i wyłącznie o to, że męczyła się myśląc za każdym razem o swojej byłej przyjaciółce. Miesiąc temu byłem już dla niej tylko przyjacielem. Cały czas cierpiała. Chce utrzymywać ze mną kontakt, nie widzi problemu z tym żeby się spotykać. Postawiła warunek: " jeśli nie będzie Ci to sprawiało bólu, to jak najbardziej chce się z Tb widywać, ale nie mogę Ci nic więcej niż prawdziwa przyjaźń zaoferować". Proponowałem też zaczęcie wszystkiego od nowa, bez okazywania sobie uczuć, tak jakbyśmy się znali  od dawna ale bez wspólnej przeszłości. Niestety odmówiła. Traktuje mnie poważnie, tego jestem święcie przekonany. Nie powiedziałbym, że jej się znudziłem. Raczej jest tak jak mówi tzn. myśl o jej przyjaciółce(która zreszta była nieobecna przez cały związek) była dla niej strasznie męcząca i powodowała cierpienie a to się przerodziło w słabnące uczucia. Starałem się, chciałem jak najlepiej no ale nie udało się. Chciałbym żeby to jeszcze wróciło, nie wiem czy powinienem się łudzić, czy jest na to szansa. Wiele par mówi sobie stanowcze nie, ale czas, spotkania, rozmowy mogą spowodować ożywienie uczuć. Czy to jest możliwe?

4

Wiesz też znam pare par które doszły do takiego porozumienia - że nic wiecej tylko przyjaciele ...ale podczas spotkań gdy np kolega przyprowadzał jakąś dziewczynę na wspólne spotkanie znajomych ( zwykłą koleżankę nie żeby już nastepna) to w jego "byłej" dziewczynie zaczeła rodzić się zazdrość aż w końcu stwierdziła że nie będzie na to patrzeć, że dalej jej na nim zależy i do siebie wrócili... zaś inna para stwierdziła że nie będą się spotykać bo widok np nowej dziewczyny/chłopaka był dla nich bolesny ... Więc to jest wasza indywidualna sprawa jak to z wami będzie .. może się ułożyć, mogą jej uczucia wrócić, zatęsknić ale też wcale tak być nie musi .. skoro już z nią pogadałeś i wiesz na czym stoisz to moim zdaniem teraz to już tylko - czas ..

5

Dziękuję za wsparcie. Dużo to dla mnie teraz znaczy. Każda rada jest warta uwagi. Wszystko może się zdarzyć.

6

Byle głowa do góry i nie zamartwiać się na zapas. Trzymam kciuki i wierze że wszystko się wam ułoży. pozdrawiam smile

7

Też się kiedyś rozstałam z moim obecnym partnerem ale wróciliśmy do siebie . Jednak miłość zwyciężyła i przetrwaliśmy chwile gorsze . Życzę Wam żeby też Wam się ułożyło smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwny problem w czasie związku. Rozstanie i chęć powrotu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024