zaginięcie koleżanki,a dziwny sen... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » zaginięcie koleżanki,a dziwny sen...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: zaginięcie koleżanki,a dziwny sen...

Witam..  Zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc . Zacznę od początku.
Dzisiejszej nocy miałam bardzo dziwny sen.Śniła mi się mała (ok 7 l) piegowata dziewczynka,z któą siedziałam w jakimś ciemnym pokoju. Bardzo dużo jej mówiłam o swoim zyciu,zwierzałam jej się ze swoich problemów,ona tylko słuchała... łapała mnie za rękę.Gdy skończyłam opowiedziała mi swoją historię, mówiła bardzo dużo,jednak jedyne co udało mi się zapamiętać to,to że poszła z jakimś panem gdzieś, że zrobił jej krzywde,że mu uciekła,ale później znowu ją złapał i że zamordował... Nagle zobaczyłam obraz ...jakaś szklarnia, duże betonowe kafle.. i usłyszałam głos w tle , głos tej dziewczynki..że tutaj ona jest,że tutaj jest jej ciało.. I sen przerwała burza.Obudziłąm sie o 5 rano, ale zlekcewazyłam to i poszłam spać dalej.. Kilka godzin później dowiedziałam się że zagineła moja bardzo dobra koleżanka. Wyszła w sobotę wieczorem na dyskotekę i spotkać się z jakimś chłopakiem. Wiem tylko tyle że ma na imie Jacek,zostawiając swojego malutkiego synka ze swoją mamą. Na drugi dzień, w niedziele miała go odebrać,jednak od soboty nikt jej nie widział... Ma wył telefon i nie daje znaków życia. Najgorsze jest to że to do niej nie podobne,nigdy taknie znikała na tyle czasu,nawwet jak gdzieś wyszła na kilka  minut,to zaraz dzwoniła i pytała o synka.. a teraz 0 znaku życia. W piątek,dzień przed zaginięciem bardzo długo z nią rozmawiałam, zwierzałam jej sie ze swoich problemów... Dopiero teraz połączyłam ten sen,z jej zniknięciem... Pytanie moje brzmi czy to może mieć coś ze sobą wspólnego..? Co myślicie na ten temat? Z góry dziekuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zaginięcie koleżanki,a dziwny sen...

Kontrpytanie moje brzmi: jakie ma praktyczne znaczenie co myślimy w tej kwestii?

N4VV napisał/a:

Kontrpytanie moje brzmi: jakie ma praktyczne znaczenie co myślimy w tej kwestii?

Praktycznie to w sumie żadne.. Tak po prostu chciałam żeby ktoś wyraził własne zdanie na ten temat.. Bo juz sama nie wiem,czy głupieje z troski o koleżanke,czy po prostu to moze miec ze sobą coś wspólnego.

4

Mieć może, ale czy rzeczywiście ma - wątpię.

5

A ja wierzę w sny, może to dziwne, ale wielokrotnie się sprawdziły, np. mojej babci zawsze śni się ktoś z rodziny (rodzice, rodzeństwo albo syn), gdy inna bliska  osoba ma umrzeć. Mi śnią się wtedy wypadające zęby.

6

Wierze w sny. Wierze, ze symbole ze snu oraz sama interpretacja snów ma  znaczenie. Sama często mam sny, które przekładają się na życie codzienne (bo, że spelniaja się to może za duże słowo,aczkolwiek czasami (...) ), nie bez powodu mama nazywa mnie wiedźmą tongue
Na Twoim miejscu zapisałabym sobie detale z tego snu na kartce. Niedługo zapomnisz a może okazac sie to cenne, biorąc pod uwage zniknięcie Twojej koleżanki... Mam jednak nadzieje, ze sie odnajdzie. I daj znać jak sie sytuacja potoczyła.

7

Śniące się dziecko, to podobno problemy, kłopoty. Tak słyszalam.
Nie znam się na snach, nie umiem ich tlumaczyć.
Wierzę że sny, coś znaczą.

8

Często mam sny, które w mniejszym lub w większym znaczeniu się sprawdzają. Śnią mi się pogrzeby, wypadki, czasami sytuacje które nie są ze sobą logicznie powiązane, ale po wydarzeniach już w realnym świecie układają się w chronologiczną całość. Staram się nie przywiązywać do tego wagi, bo tak naprawdę sama nie wiem w jakim celu mi się to śni. Czasami jest tak, że to co mi się śni, śni się także mojemu tacie, niekiedy są to sny bardzo, ale to bardzo podobne, innym razem zgadzają się tylko szczegóły.

Co do Twojego snu, może to mieć jakiś związek z Twoją koleżanką. Tylko jaką mamy pewność?. Wszystko pozostaje w sferze domysłów.

9

Śniące się dziecko równa się problemy itp , zastanów się sama na zdrowy rozsądek czy wierząc w ten sen nie zaczniesz na siłę  w swoim życiu doszukiwać się tego typu spraw, problemów.  Jeśli w coś mocno uwierzymy to jestem skłonny twierdzić że nawet na siłę będziemy tych problemów szukać choćby po to żeby przed sobą samym wyjść na kogoś obdarzonego mocą przewidywania. Taka samospełniające się proroctwo. Jak wmówię sobie i uwierzę że jestem nieudacznikiem to jak myślisz kim po pewnym czasie będę ? Sobie samemu i innym osobom werbalnie i niewerbalnie pokazywał będę że do niczego się nie nadaję i tak też będę traktowany. Z tymi snami często lubimy twierdzić że sen jest przyczyną a najczęsciej jest na odwrót - jest skutkiem myślenia na jakiś temat. Ktoś mówi że babcia potrafiła wyczytać ze snu że ktoś umrze, kto wie czy po prostu o tej osobie nie mówiło się dużo bo np  chorowała na raka i można się było domyślać takiego a nie innego finału tej choroby. NIe mówiąc juz o tym że tego typu babcie często po fakcie śmierci mówią że to im się w snach przywidziało żeby np podkreślić jaką to nieziemską intuicję mają ,wyróżnić się itp ... powody działania ludzkiego ego są różne dlatego ostrożny byłbym jeśli chodzi o wiarę w sny.

Dziękuję Wam. Właśnie dzisiaj odnalazła się koleżanka. Cała i zdrowa ;-)

11

Super , i takie wiadomości lubię smile

12

Skywalk napisał/a:

Ktoś mówi że babcia potrafiła wyczytać ze snu że ktoś umrze, kto wie czy po prostu o tej osobie nie mówiło się dużo bo np  chorowała na raka i można się było domyślać takiego a nie innego finału tej choroby. NIe mówiąc juz o tym że tego typu babcie często po fakcie śmierci mówią że to im się w snach przywidziało żeby np podkreślić jaką to nieziemską intuicję mają ,wyróżnić się itp ... powody działania ludzkiego ego są różne dlatego ostrożny byłbym jeśli chodzi o wiarę w sny.

Tym kimś jestem ja i nie, babcia nigdy nie mówiła tego po fakcie, a zaraz po tym, kiedy jej się coś takiego śniło. I te sny się faktycznie sprawdzały. Rzeczywiście raz dotyczyły osoby chorej na raka, ale również nagłej śmierci 30-letniego mężczyzny.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » zaginięcie koleżanki,a dziwny sen...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024