Tak na rozruszanie smutnej kategorii:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Tak na rozruszanie smutnej kategorii:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Tak na rozruszanie smutnej kategorii:)

Też kiedys tęskniłam za moim chłopakiem, generalnie spędzaliśmy cudnie czas, non stop razem, przez cały okres studiów.
Wspólnie znaleźliśmy receptę na tęsknotę.
Pobraliśmy się...Z mężem, po 5 latach, jest o wiele inaczej. Mam go często dosyć, wkurza mnie jakoś tak 234324 razy dziennie, rozwodzimy się 2 x w tygodniu...ale jakoś to ciągniemy dalej, relacja się zmieniła, my się pewnie zmieniliśmy, ale chyba o to chodzi właśnie, żeby dostosować się do sytuacji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tak na rozruszanie smutnej kategorii:)

Lenko, wiesz w czym tkwi podstawowy problem niektórych par?
W tym, iż sądzą że ślub będzie jedynie romantycznym "dodatkiem do randek", że związek wejdzie na "wyższy poziom". wink
Tymczasem... życie wszystko weryfikuje. smile Nie ma już samych "randek", na których widzimy partnera wyszykowanego, wyperfumowanego, pokazującego się jedynie z najlepszej strony. Pojawiają się dni, z których każdy jest podobny do poprzedniego. Widzimy partnera/kę w rozciągniętej koszulce, w dresach, bo okazuje się że w tym najbardziej lubi po domu chodzić, w grubych skarpetkach, leżącego z pilotem przed tv, bądź klikającego godzinami na FB, lub konsoli big_smile
Zaczyna się wspólne mieszkanie, dzielenie obowiązków, czyli to, czego nikt nie lubi i co romantyczne już nie jest...pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie... itp. Trzeba pracować by utrzymać mieszkanie i siebie. Jest coraz mnie czasu. Wtedy zaczynają napływać do głowy myśli "o matko... dlaczego już nie jest między nami tak jak było, coś jest nie tak... on/ona chyba już się nie stara..."
Tylko wtedy, należy zrobić sobie samemu "rachunek sumienia"... "a czy ja się staram?".
Trzeba dobrze przemyśleć każdą rzecz, którą chce się zarzucić partnerowi/partnerce.
Oczywiście jeśli problem faktycznie jest, to należy go rozwiązać.
Zazwyczaj wystarcza szczera rozmowa i znalezienie kompromisu, bo kompromis to podstawa każdego związku.

3

Odp: Tak na rozruszanie smutnej kategorii:)

Bardzo pięknie to napisałaś Margolinko smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Tak na rozruszanie smutnej kategorii:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024