Czuję pustke w życiu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czuję pustke w życiu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czuję pustke w życiu

Witam, ostatnio miałam w swoim zyciu kilka zawirowań, czuję że ja najwięcej cierpię przez złe decyzje innych ludzi. Mój chłopak obiecywał że zarobi w Anglii i razem się tam przeniesiemy. Niestety nie powiodło mu się tam i musial wrócić, przez to że wcześniej zaczoł pierwszy semestr studiow i ich nie skonczyl jego rodzice chca zeby nie mieszkał w duzym mieście (tam gdzie miezkam ja) i ma codziennie dojezdzać. Będziemy widzieć się w tyg może 2 razy na kilka godzin na mieście. Niewiadomo czy bedzie ógł przyjezdzać na weekendy. Wcześniej rodzice wynajmowali mu mieszkanie i widywaliśmy się czesto,fajnie spedxxaliśmy wieczory itp. Mam wrażenie że tylko ja ubolewam nad tym faktem, on mówi ze tak musi narazie być i zebysmy oboje sie skupili na wlasnym rozwoju. Mowi mi przez ze ja caly czas jestem niezadowolona i jego to meczy bo nic nie moze zrobic w tej sytuacji, narazie musi tak byc..
Ale ja czuje sie samotna tu bez niego, nie dogaduje sie z matka, kolezanki maja wlasne zycie i nie rozmawiamy za czesto. Niewiem czy to normalne, czy ja popełniam jakis bląd ze czuje sie  nieszczesliwa?
Na dodatek ostatnio straciłam prace na ktora dlugo czekalam, choc byla dorywcza to i tak dawała mi jakies zajecie, a teraz jestem caly czas zalezna od rodzicow. Matka zawsze twierdzi ze mi nie jest potrzebne nic nowego i kreci nosem jak cos sobie raz na jakis czas kupie..
Kurcze to moje zycie, chce je zmienic, niechce byc takim chodzacym nieszczesciem.. wiem ze mojego chlopaka meczy moje zachowanie ze ciagle narzekam ale mam na co przeciez..niewiem jak to zmienic

Chcę mieć siłe bo wiem że życie nie raz mnie zaskoczy, ale boje sie ze wtedy mnie stłamsi...dodam jeszcze ze wyszlam z nerwicy, niechce zeby to wrocilo

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuję pustke w życiu

Powiem Ci że też nie mam pracy jako takiej, ostatnio znalazłam jedynie dorywczą jako niania ... a w domu tak samo jak u Ciebie , tylko kręcenie nosem że jestem taka a owaka, bez normalnej, że sobie nie poradze itp itd nerwice przechodzilam i dalej mam jej ataki .. mój facet również twierdzi że nieraz nie potrafi się ze mną dogadać, że się ciągle czepiam, że to jest męczące (ale jeszcze jakoś się siebie trzymamy) ale wiesz co ? Stwierdziłam że trzeba zmienić nastawienie .. gadanie rodziców zaczełam olewać (chodź mam większy problem niż Ty ze zwykłym gadaniem) i zaczełam na to wszytsko patrzeć łagodnie ... postaraj się poszukać jakiejś pracy dorywczej ... nawet tak jak ja jako niania .. zawsze pare groszy jest a jednocześnie rozglądaj się za czymś lepszym .. nie znajdziesz pewnie od razu bo sama szukam od roku i nic.. co do chłopaka to może spróbuj z nim szczerze porozmawiać co Ci leży na sercu, i dojdźcie do tego jak wasz związek ma ostatecznie wyglądać .. nie bój się tego .. bynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoisz.. a jak nie to może warto poznać kogoś nowego .. na zabicie czasu to może spróbuj zrobić sobie jakieś kursy czy coś .. ale żeby poprawić chociażby swoj nastrój to zacznij zmiany od siebie .. zmień fryzure,kolor, nowe ciuszki, telefon czy coś .. nie żeby za jakieś wielkie pieniądze ale warto coś w tym kroku zrobić, mi to osobiście troche na start pomogło, i podniosło własie samopoczucie ...pozdrawiam

3

Witam...Nie potrafie sobie radzić z tym co się w moim życiu wydarzyło...Jeżeli jest ktoś chętny ze mna popisać zapraszam...

4

TakaOtoJa świetnie ci opisała o co w tym wszystkim chodzi. Jeżeli wychodzi się z domu, w którym miałaś zapewnione potrzeby dnia codziennego i nie było większych pasji czy zainteresowań, to ma się w duszy taką właśnie pustkę, jak to opisujesz. Z tej pustki rodzą się twoje frustracje. Oczywiście nie znaczy to, że twój dom był zły, tylko ty musisz iść na przód, chcesz więcej, masz potrzebę więcej musisz
to zacząć sama realizować.Zrobić plany, przemyśleć jak je realizować i zacząć to robić. Oczywiście nie można zapominać o duchu, trzeba znaleźć coś co daję ci satysfakcję i odskocznie od codziennego zycia i realizować, to a jak jedno z drugim da się połączyć, to znaleźć chłopaka, z którym się dobrze czujesz, poznać go dobrze i dać się poznać, wtedy stworzysz sobie świat, w którym nie będzie miejsca na smętne czekanie, i oglądanie cudzego szczęścia. Trzeba dać sobie kuksańca i działać. A to co tobie jest potrzebne wiesz sama a nie twoja matka, z szacunkiem do niej ale i do siebie. Pa , działaj i walcz nawet z sobą o własne szczęście.

5

mama okruszka napisał/a:

Witam...Nie potrafie sobie radzić z tym co się w moim życiu wydarzyło...Jeżeli jest ktoś chętny ze mna popisać zapraszam...

Może opisz co Ci się wydarzyło,przynajmniej będziesz mogła to z siebie wyrzucić.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czuję pustke w życiu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024