Hej właśnie założyłam własną działalność i boje się że nie dam rady z papierkową robota. Czy któraś z was zaczynała od zera tak jak ja ?
Księgową możesz zatrudnić czy tez wynająć aby ona papierologia się zajmowała, jeśli sama się w tym nie czujesz mocna
Zawsze na start lepiej mieć pomoc osoby, która mniej więcej się na tym zna i potrafi doradzić ,pomóc ,wie co z czym się je
Sprawy papierkowe wymagają ładu i składu ,aby nie nakręcić, nie namotać tak ze człowiek później za głowę się lapie jakie cuda niewidy wyszły
3 2013-08-31 14:20:01 Ostatnio edytowany przez XX30 (2013-08-31 14:20:31)
Rozumiem, ze pisząc "pomużcie" możesz potrzebować pomocy przy papierach
.
Dobra rada, zatrudnij księgową. A co do reszty to trudno sie wypowiadać z uwagi na to, ze nie napisałaś czym sie będziesz zajmowała.
Ją zaczynalam tak jak Ty:-)... rzeczywiście jeśli ktoś nie ma doświadczenia bądź nie zna się na księgowości to taka księgowa to skarb:-)...moja robi za mnie każdy papierek bo faktury czy papiery do zus czy us muszą być dokładnie i dobrze zrobione w przeciwnym razie można mieć kłopoty... zapytaj znajomych może ktoś zna tania księgowa:-)a dobra i aktywna zawodowo żeby nadazala za przepisami...bo co chwilę jakieś zmiany... pozdrawiam