Drogie net kobiety, poszukuje srodki na pchly, mam dla pieskow, ale kurcze nie wiem czym dezynfekowac podlogi itp itd, co moglybyscie mi polecic, slyszalam ze olejek z kopru wloskiego ponoc jakos dziala na pchly ...
Pchły na podłodze? A czym się żywią?
Z tego co słyszałam, to pchły zwierzęce preferują zwierzęta, nie przenoszą się na ludzi (jeśli mają psa/kota jako żywiciela), ale podłoga? Przecież to nie karaluchy. Skąd wiesz, że to pchły?
przeciez pchła nie spedza calego dnia na zwierzeciu. Ona tam tylko jada ;] reszte czasu musi gdzies koczowac, i sa to podlogi dywany, tak samo jak ich jajejczka, po prostu chce je skasowac, poki nie ma inwazji, czyms mocniejszym....
Pchły na podłodze? A czym się żywią?
Z tego co słyszałam, to pchły zwierzęce preferują zwierzęta, nie przenoszą się na ludzi (jeśli mają psa/kota jako żywiciela), ale podłoga? Przecież to nie karaluchy. Skąd wiesz, że to pchły?
Pchły mogą nawet chodzić po człowieku z czym się niejednokrotnie spotkałam kiedy mój mały czarnuch wracał po całodniowej wycieczce do domu.
Podobno mięta i lawenda są dobre na pchły, możesz też spróbować soku z cytryny.
to mam podloge tym wysmarowac? Ja własnie slyszalam ze zapach z kopru wloskiego dziala? ale boje sie zeby nikomu nie zaszkodzic, kurcze zakroplilam pieska a ponim ciagle to skacze !!
ale też uważaj, czym tę podłogę skrapiasz w zależności od tego, co to za podłoga - paneli może i nie uszkodzisz, ale parkiet można bardzo łatwo trwale odbarwić
niby tak, a słyszalas moze o zapachu z kopru wloskiego?
Jak masz zwierzaki w domu, zawsze znajdzie się kilka pcheł w mieszkaniu. Jedyny sposób to pozbycie się ich ze zwierząt. Najlepiej używając kropelek na kark zwierzęcia w połaczeniu z obrożą przeciwpchelną.