Chciałabym aby mój 7 miesięczny synek zaczął przesypiać całe noce. Teraz budzi się w nocy ok 1- 2 godziny na jedzenie.Potem ok 5 - 6 rano. Zasypia i śpi do góra godziny 7. Chciałabym go tego oduczyć ale nie wiem jak się do tego zabrać. Próbowałam zamiast mleka w nocy dawać mu wodę do picia ale chwile pośpi i znowu pobudka.
Smyk chodzi spać o godzinie 20, dostaje butle z mlekiem zagęszczoną kleikiem kukurydzianym żeby dłużej był syty. Jest dużym bobasem dlatego ważne żeby ograniczyć posiłki w nocy do jednego.
Teściowa radzi żebym sama budziła smyka o 12 w nocy dawała mu butelkę z mlekiem i wtedy na pewno pośpi do 6 rano bez budzenia. Próbowałam już tak ale nie wyszło. Smyk budził się o 4 godzinie i był głodny. Macie jakieś pomysły?
Mój synek zaczął przesypiać całe noce koło 9 miesiąca
też próbowałam wielu rzeczy, ale wkońcu nadszedł czas, że sam się tego nauczył. Osobiście wydaje mi się, że kleik ryżowy jest bardziej syty. Aha - mój synek na noc dostaje kaszke mleczno-ryżową i się najada
po tej kaszce śpi mi do 6-7 rano i dostaje butelke, zasypia i do 8-9 śpi jeszcze ![]()
Może rzeczywiście spróbuje kleiku ryżowego :-)
izabelka, jak idzie przesypianie nocy ? ![]()
Mój synek też długo budził się na jedzenie w nocy(do 11miesiąca).Któregoś dnia poprostu mu przeszło i tak już zostało.Możesz być pewna,że twoje szczęście samo odrzuci butelkę jak tylko będzie na to gotowe:)
Niestety dalej smyk budzi się w nocy na karmienie. Do wieczornego posiłku dodaje mu kleiku ryżowego mimo to nadal budzi się między 1 a 2 w nocy na jedzenie. Chyba taka jego natura bo próbowałam już wszystkiego ; - ). Mam nadzieję że w końcu uda się że prześpi cala noc, ale chyba jeszcze długa droga przed nami ;-)
7 2013-08-01 17:44:53 Ostatnio edytowany przez Inna22 (2013-08-01 17:45:20)
Jeśli przyjdzie odpowiedni moment dla niego to zacznie przesypiać noce, o to możesz być spokojna ![]()
Ja mam ten sam problem , moja córka 11 miesięczna budzi się w nocy 3-4 razy
masakra mam juz naprawdę dość. Chcę się wyspać bez budzenia na karmienie. Jak by tego brakowało moja córka nie pije z butelki na jej widok krzyczy i płacze. Więc przed snem karmię ją łyżeczką kaszką kleikiem lub grysikiem mimo to nic nie pomaga. Z synem nie miałam tego problemu , gdy miał 10 miesięcy gdy się budził nosiłam go (nie dawałam jedzenia ) aż uśnie , i tak parę razy w nocy. drugiej nocy już spał całą noc bez budzenia na jedzenie i tak do dziś ![]()
Może moja córka jest jeszcze nie gotowa, próbowałam już tak przez 5 nocy tak jak z synem i nie ma żadnych efektów. Dam jej jeszcze miesiąc czy dwa i spróbuję jeszcze raz ![]()
Jakie macie pomysły na odstawienie dziecka od piersi ?
Co zrobić aby dziecko zaczęło pić z butelki a nie z łyżeczki ?
Mój Synek to cyckowy chłopak. Ma 8,5 miesiąca i także budzi się w nocy co jakieś 2-3 godziny. Pomimo tego, że przed snem daję mu kaszkę mleczno-ryżową to i tak maksymalnie pierwszy sen prześpi ok 3 godziny. Wydaje mi się, że dzieci karmione piersią nie są o tyle głodne co mają potrzebę przytulenia się w nocy, zapewnienia mu bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że z czasem mu się odmieni. Nadmienię, że butelkę traktuje jak "zło konieczne".
Kochana moja córcia ma 4 miesiące i od miesiąca spi całe noce - dostaje butle - samego mleka- ok 21 i spi do 6-7 potem znów dostaje i tak obie spimy do 11:)
może za wcześnie kładziesz smyka już na noc ?? my mamy o 20 kapiel... wiec ostatnia butla jest koło 21
Dziewczyny - na każde dziecko przyjdzie odpowiedni czas. Moja córka, która dziś ma 7 lat zaczęła przesypiać całe noce w wieku 2 miesięcy. Pierwszy raz panikowałam, bo bałam się żeby nic jej się nie stało ![]()
Ale udrękę miałam z synkiem - rok i 8 miesięcy - budził się w nocy bardzo często, czasem nawet 4, 5 razy aż do 14 miesiąca życia.
Do tej pory czasem się budzi, ale dam mu pić i za chwileczkę śpi słodko.
Każde dziecko ma swój czas, każde jest inne. Jedyne czego życzę to masę cierpliwości ![]()
"Każde dziecko ma swój czas, każde jest inne. Jedyne czego życzę to masę cierpliwości
"
Oj trzeba mieć dużo tej cierpliwości wstając do smyka kilka razy w nocy ;-)