Mój facet woli spędzać czas w domu z rodzicami. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój facet woli spędzać czas w domu z rodzicami.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Madleina24 (2013-07-21 16:36:56)

Temat: Mój facet woli spędzać czas w domu z rodzicami.

Witam Was. Nigdy dotąd nie korzystałam z forów i tego typu rzeczy, ale jestem w takiej sytuacji, że potrzebuję poznać opinię osób obiektywnych,bo ja sama juz nie wiem jak postąpić.

Jestem studentką, mam 23 lata i został mi jeszcze rok studiów (i 2 lata na drugim kierunku). Mam chłopaka z którym jestem od 4 lat. Problem polaga na tym, że od pewnego czasu przeszkadza mi jakby jego ciągły brak czasu dla mnie. Oto kilka przykładowych sytuacji:

*gdy jesteśmy w Lublinie (gdzie oboje studiujemy) gdy proponuje mu jakieś spotkanie wieczorem w jakiś luźniejszy dzień słyszę od niego, że akurat tego dnia on będzie robić jakieś zadania... (ma dużo mniej zajęć niż ja i ja jestem w stanie zorganizować sobie czas w ten sposób by znaleźc dla niego ten czas a on siedzi wiecznie przed komputerem na grach internetowych z kolegami). Gdy już się umówimy - to odciąga to spotkanie na jak najpóźniejszą godzinę... to jest przykre po prostyu...

* w każdy weekend jedzie do domu, by pomóc "ojczulkowi" (zawsze tak się zwraca). Choć niekoniecznie ma tam coś konkretnego do roboty jak się potem okazuje.. a ja siedzę znów sama... bo dla mnie nie zostanie.

*teraz gdy są wakacje cały miesiąc siedzę w domu i widzieliśmy się tylko raz (mieszkamy 20 km od siebie). Ja go odwiedziłam, ale głupio mi się wpraszać bo skoro tak ma tyle pracy... ale czy ja się nie liczę? Trudno znaleźć dla mnie czas w ciągu miesiąca?!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój facet woli spędzać czas w domu z rodzicami.

Dziś mieliśmy się spotkać (po raz drugi w tym miesiącu!) ale okazało się, że do jego Olczulka przyjechał brat stryjeczny i albo ja przyjadę do nich albo on może wpaść ty6lko na chwile...
Zdenerowało mnie to już strasznie i mu powiedziałam, że nie. Albo przyjedzie do mnie albo niech nie przyjeżdża wcale i z nami koniec, bo to już przesada (wytłumaczyłam mu swoje racje).
Ale go nie ma, a ja siedzę sama.

Dodał jeszcze, że "może u Ciebie w rodzinie cioteczny brat Twojego ojca to nie rodzina, ale u mnie tak!"
Brak słów. Dziewczyny poradźcie...

Może on cię nie che i to tylko są preteksty może woli żyć samotnie.
W tej sytuacji potrzebna wam jest szczera rozmowa

4 Ostatnio edytowany przez Madleina24 (2013-07-21 16:42:09)

Szczera rozmowa wygląda tak, że się patrzy się na mnie jak zbity pies, aż w końcu ze złami w oczach mówi, że chce być ze mną i nie chce mnie stracić. Potem jest dobrze przez kilka dni i powtórka z rozrywki. I tak w koło. Oszlleć można. Jak mu ze mną źle niech powie. Ale jak jest między nami ok - to jest super, dogadujemy się, planujemy wspólną przyszłość. A czasem... jest mi przykro jak ciągle ja inicjuje spotkanie.

5

I ja wiem, że on mnie kocha... tylko czemu rodzice i ich zdanie jest dla niego bezkonkurencyjne? Czemu brak mojej obecności mu nie przeszkadza?

6

Ale nad czym Ty się zastanawiasz? Chłopak wybiera to co dla niego ważniejsze, bardziej atrakcyjne itp. Nie jesteś pierwsza na liście jego priorytetów, a dopiero gdzieś za kolegami, grami, rodzicami, styjecznymi wujkami itp. Każdego dnia pokazuje Ci Twoje miejsce w szeregu, więc o czym tu niby rozmawiać?

7

Ale ratować to jakoś? Zmienić się, być bardziej nieugiętą by zrozumiał? Walczyć o ten związek na moich warunkach? Czy podziękować za współny czas po prostu...?

8

Ale o co tu walczyc? O zainteresowanie? O uwage? O to, żeby mu zależało? O to, żeby zmienił swoje priorytety?
Ty tu nie masz na nic wpływu. To kwestia jego chęci i wyboru.
Może zamiast wiązać się z kimś dla kogo jest się gdzieś tam na szarym końcu spraw ważnych i rozpaczliwie wołać "kochaj mnie", znaleźć kogoś dla kogo będzie się w czołówce?

9

przypuszczam, że będzie tu kilka czynników - jesteście ze sobą 4 lata, widać jemu już to spowszedniało, to i coraz bardziej to olewa, no chyba, że taki od początku był???, no i o co się ma chłopina starać, skoro to Ty za Was dwoje nadrabiasz???, co najwyżej na chwilę się pokaja, i od nowa Polska Ludowa... a Ty się wkręcasz więcej i kółko się zamyka... odstaw jego od cycka, niech facet poczuje, że coś kiepsko się robi i może wkrótce na jakimś forum napisać - rzuciła mnie dziewczyna, dlaczego??? tak już jest, że o to co łatwo dostajemy, to zazwyczaj nie dbamy...

10

Czasem warto zadać sobie pytanie : czy czujesz w związku że idziecie razem naprzód, czy czujesz że się cofasz i tracisz czas..
wg mnie nie pasujecie do siebie po prostu.

11

Być może jest uzależniony od gier komputerowych, zwłaszcza gry online powodują, że czas przecieka przez palce i cały świat się nie liczy. Siedzi w domu i gra, a Tobie mówi, że ma tyle roboty wink

12

Też jestem z Lublina, też mam chłopaka oboje studiujemy i sytuacja jest praktycznie identyczna do Twojej smile

13 Ostatnio edytowany przez Lwica_ (2013-07-22 21:16:24)

Odetnij się od niego na jakiś czas. Nie dzwoń, nie pisz, a gdy zaproponuje raz na ruski rok spotkanie - powiedz, że masz inne, ważniejsze plany. Zmuś się do tego, choć wiem, że to nie jest łatwe. Nie masz jednak wyjścia, jeśli chcesz nabrać pewności co do tego, czy mu naprawdę na Tobie zależy.
Jak dla mnie - chłopak traktuje Cię jak przytulankę - jest, bo jest, będę chciał, to się poprzytulamy. A widać, że rzadko ma na to ochotę.

Bądź chłodna. Miła, ale chłodna, zdystansuj się i nie odzywaj pierwsza. Niech widzi, co traci.

14

international napisał/a:

Też jestem z Lublina, też mam chłopaka oboje studiujemy i sytuacja jest praktycznie identyczna do Twojej smile

Ech... postanowiłam dać mu szanse. Ale na moich warunkach. Albo się zmieni, albo nie mamy o czym rozmawiać. Póki co jest OK (ale na poczatku zawsze jest OK). Wiem, że łatwo powiedzieć, zostaw go i znajdź sobie innego. Ale uwierzcie mi to łatwe nie jest. I może w życiu o to chodzi by ciagle pracować na swoim związkiem? Poprawiać co się psuje. Grunt aby obie strony tego chciały. A w moim przypadku tak jest. Bo w żadnym związku nie będzie wiecznie cudownie.

15

Madleina24 napisał/a:

I może w życiu o to chodzi by ciagle pracować na swoim związkiem? Poprawiać co się psuje. Grunt aby obie strony tego chciały. A w moim przypadku tak jest. Bo w żadnym związku nie będzie wiecznie cudownie.

Tylko nie zapomnij, że tu warunkiem "wygranej" jest właśnie to, aby obie strony chciały. Tego wózka samemu nie da się uciągnąć. A z drugiej strony - jeśli obie strony się starają, to nie ma siły żeby nie wyszło.
Powodzenia smile

16

Są sprawy ważne i ważniejsze. Dość to dziwne, że tak ojczulka wybiera, bo sam ojczulek by go wysłał do ciebie, moja droga. Jest oczywiste że jak dom się buduje, to powstają problemy, a jak wybuduje, to i remonty trzeba robić. Nic nie jest wieczne.
Porady w stylu - jak on coś nie robi, to ty mu zrób na złość podobnie, są bez sensu myślę. Manipulowanie kimś, by zachowywał się, jak się oczekuje to nie najlepsza droga.

Lepiej pogadać co się nie podoba, a jak już z ojczulkiem jest, to pojechać tam i tyle. W końcu czemu nie. Najwyżej się dowie, że nie jest u ojczulka, a ma drugie życie. Zawsze warto zaskakiwać kogoś wink

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój facet woli spędzać czas w domu z rodzicami.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024