Rutyna w życiu, brak motywacji... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Rutyna w życiu, brak motywacji...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Rutyna w życiu, brak motywacji...

Dziewczyny, muszę się wyżalić, muszę to z siebie wyrzucić bo oszaleję?

Ogólnie rozchodzi się o moje codzienne ? nudne życie. Codziennie budzę się z niebyt pozytywnym nastawieniem. Codziennie rano w mojej głowie pojawia się pytanie: po co? dlaczego? Nie chcę mi się chodzić do pracy ? jak pomyśle że znów będę się nudzić i gapić się w monitor komputera przez 8 godz. to mi się odechciewa. Codziennie jest to samo ? normalnie niczym dzień świstaka. W autobusie i w biurze ciągle te same twarze ? bleee? Zaczyna mnie do drażnić, męczyć, dobijać bo ile można? Pracuje w sumie od niedawna bo dopiero 1 rok, a już zaczynam mieć dosyć! a co będzie dalej? jak dotrwać do emerytury? neutral aż płakać mi się czasami chce jak patrzę na to wszystko? Bo w sumie nic się w moim życiu nie dzieje, panuje wszechobecna nuda? ale żeby coś z tym zrobić to oczywiście nie mam motywacji i chęci ? czyste lenistwo. Przeraża mnie myśl o tym, że wcześniej czy później będę musiała służbowo przemieszczać się samochodem ? czego nie znoszę, źle i niepewnie czuję się za kierownicą. Po pracy nic tylko siedzę w domu, nie chce mi się za bardzo odwiedzać rodziny ani znajomych ? posiadam kilku w tym mieście w którym obecnie mieszkam. No właśnie jeszcze to beznadziejne miasto? Same zobaczcie jak marudzę i narzekam na wszystko. nic mi nie pasuje? Tracę energie życiowa z każdym dniem coraz bardziej. Chciałabym to jakoś zmienić, bo przecież zwariuje tylko nie mam motywacji ? przydałby się jakiś porządny kop motywacyjny neutral Mam jakieś wizje w głowie jak mogłoby to wyglądać, np. mogłabym pójść do szkoły tańca ? ale co sama? mogłabym podszkolić się za kierownicą ? ale zebrać się nie mogę?, mogłabym chodzić na siłownie ? ale znów sama? Co więcej myślę że nie potrafię rozmawiać z ludźmi ? myślę że wyniosłam to z domu, w którym za bardzo nie rozmawia się na poważne tematy. Zresztą tam raczej nie chwalą tylko krytykują? Nawet jeśli ja lub moje rodzeństwo coś zrobi dobrze to zawsze jest tekst w stylu: ,,Dobrze, ale ja bym to zrobił inaczej i na pewno lepiej? ? tak zachowuje się mój ojciec. Od kiedy pamiętam tak właśnie nas traktuje. Sądzę, że mam niską samoocenę ? nie wiem jak otworzyć się na ludzi. mam zapisać się na jakiś kurs czy co? Dodam jeszcze, że od roku mieszkam z narzeczonym, za rok planujemy slub... - ale coraz mniej mnie to wszystko cieszy, coraz rzadziej mam ochote na seks i w ogóle najchetniej bym ciagle spała... neutral Jak to śpiewa Kasia Nosowska: "...przespać rok, siedem lat" - to chyba moje motto życiowe.

Do du?y z tym wszystkim! Jak wy wypełniacie sobie czas po zajęciach, po pracy? Zmotywujcie mnie jakoś?do bardziej aktywnego życia ? żałosne ale prawdziwe.

pozdrawiam M.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rutyna w życiu, brak motywacji...

Jakbym czytala o sobie... tylko ze spokojnie ja mam gorzej niz Ty, jestem za granica od ponad roku, nie ma nigdzie pracy, szukam, pukam stukam i nic. wiesz jak wyglada moj dzien? rano kawa, potem sprzatanie, gotowanie, tv i Internet. koniec. i tak dzien w dzien. mam kolezanki ale one albo Maja swoje obowiazki, dzieci, itp i nie moge sie z nimi co dzien spotykac... tak wyglada moje zycie. wariuje i swiruje. mam dosc siedzenia w domu. ok ktos mi napisze wyjdz do ludzi. ok, sama? pojsc do kawiarni i siedziec jak idiotka sama przy kawie? chyba mam poczatki depresji takze Cie rozumiem. co Ci poradzic? jakbym byla w Polsce byloby inaczej, zapisalabym sie na jakies kursy, wlasnie na jakies zajecia... popytaj znajomych, moze sie z Toba wybiora? idz do rodziny, znajomych, zaproponuj Picknick w Jakis Weekend, kanapki, herbata, koc. ja bym w Polsce nie marnowala ani chwili. trzymam za Ciebie kciuki i pisz co u Ciebie!

3

majeczka22 wiem, że jest więcej takich jak Jai Ty... i dobrze twierdzisz pisząc że rady typu wyjdz do ludzi, idz do kawiarni są niezbyt trafne, bo tak jak piszesz co sama jak idiotka mam siedziec i spijac kawe? to chyba nie o to chodzi. No ja pracuje, ale szału nie ma... neutral ale co mam rzucic prace? i z czego bede zyc? i tak mi sie udało znalezc po 2 latach poszukiwan - także cud! nic tylko sie cieszyc - a mi jednak do smiechu nie jest, nie jestem zadowolona ze swojego życia - nie tak miało być... tyle lat nauki - studia - najlepszy czas w moim zyciu. CHciałoby sie cofnąć w czasie, ale cóż trzeba patrzec w przyszlość... Ja mimo wszystko bede trzymac kciuki za Nas obie - bedzie dobrze... musi być!

4

majeczka a nie możesz wrócić do Polski? Ja jakiś czas temu też tak siedziałam bezczynnie za granicą i wiem co to znaczy. Pracy nie było, nie było jak iść, zapytać, porozmawiać z ludźmi ani na żadne zajęcia, nie było pieniędzy. Jak sobie pomyśle co wtedy bym dała za to żeby być w Polsce, miałam tyle planów, widziałam mnóstwo możliwości, dalej widzę, tylko nie mam już tyle czasu.

5

Do Polski wrocic moge owszem ale cos za cos. jestem tu z narzeczonym i nie widzi mi sie zwiazek na odleglosc, bo juz to kiedys przerabialismy i to nic fajnego sad poswiecilam sie dla niego, to byla moja i tylko moja decyzja ale nie wiedzialam ze tak to bedzie wygladac...
Marta ja nie mowie ze masz rzucic prace absolutnie! tylko moze spojrz na to, co spowodowalo Twoja niechec do tego wszystkiego? wybierz sie na impreze, zorganizuj mala domowke w domu, idz na zakupy z Mama, siostra, kolezanka lub kolega. wiem, latwo mi mowic ale masz wiecej mozliwosci ode mnie, ja juz pogodzilam sie z tym ze mam takie zycie a nie inne, a jestem osoba towarzyska, ambitna, pelna checi do zycia i nie lubie nudy. przynajmniej taka bylam kiedys... teraz kazdy dzien to dla mnie to samo i czasem mam ochote rzucic to wszystko, juz nie mam sily... zycie ucieka mi przez palce. Zero usmiechu i radosci sad

6

Marta jest tyle rzeczy które mozna robić w życiu aby je troche ubarwić. Tylko wlasnie trzeba chcieć! Zmuś sie trochę do czegoś, wyjdź do ludzi po prostu coś zrób. Ja chodze sama na fitnes, zawsze tam z kimś pogadam, ale fitnes sam w sobie jest super, można odreagować, i przez te 50 minut nie myśle absolutnie o żadnych problemach ! Tańce, czemu nie sama? przecież tam zawsze mozna kogoś poznać ! nie musisz mieć zawsze kogoś do pary, bo jak tak bedziesz myslala to przesiedzisz tak cale zycie. a może jakiś kurs? nauczysz się czegoś nowego ? Zycie trzeba brać garścmi a nie siedzieć i narzekać. może kup tez jakieś witaminy, pomogą Ci one od srodka

a jaki jest twój chlopak ? moze palnujscie jakieś wspolnie wycieczki na weekend kiedy macie wolne? albo w inne dni kiedy mozecie razem gdzuieś wyjść? moze jakas wycieczka rowerowa, czy pojechać w gory, nad morze, jezioro gdzieś gdzie macie blisko.

a co do pracy jeśli Ci tak bardzo nie pasuje to moze rozejrzyj sie za nową? nie rezygnuj z obecnej, ale możesz szukać czegoś innego...
jest lato i naprawde jest wiele do zrobienia. Rusz się troszkę z domu po pracy  a na pewno coś Ci wpadnie do glowy co mozesz zrobić.

Miejsce na szczycie jest jedno. Twój ojciec wyraźnie na nie celuje i ty też. Masz wyjście. Walczyć z nim o to I miejsce na szczycie albo odpuścić i cieszyć się wolnością. Kompletną wolnością. Taką w której nie próbujesz zmieniać drugiej osoby i jej sposobu bycia. Jeśli twój tata dalej chce piąć się na szczyt i dalej zabiegać o to pierwsze miejsce a ty już nie masz na to ochoty to niech tak będzie. Jeśli będziesz próbowała go zmieniać to dalej będzie to forma rywalizacji tylko nieco mniej jawna.

8

Chciałabym zmotywować ale nie mogę:), bo gry komputerowe wypełniają mi czas i książki. Sama się zastanawiam jakby się tu zebrać, do jakiś aktywności ruchowych ( dostałam nakaz od lekarza ). Kiedyś lubiłam ruch ale teraz... nie chce mi się:D Tak samej? Nie! No można kogoś poznać nowego, ale co po  za tym?

Do życia nie da mi motywacji poznanie kogoś nowego, zrzucenie kilogramów. A o to chyba chodzi w tym poście. Motywacja życiowa musi oddawać życiowy cel. A żeby mieć życiowy cel, trzeba mieć marzenia. Ja na razie ich szukam. U mnie ich zasób się na ten moment skończył.
I co powiecie mi, ze mam zacząć jeździć na rowerze? i to ma mi niby pomóc?

Żeby żyć trzeba mieć marzenia.

9

FreedomAddicted - z rodzicami już na szczęście nie mieszkam, ale za to mój brat wraz z żoną mieszkał z nimi do tej pory, jednak Ojciec zdenerwował sie na moja bratową i w efekcie sie pokłóciłi i wyprowadzili... Ja w ogóle sie dziwiłam żeoni tyle czasu z nimi mieszkali - bo jak dla mnie mieszkanie z rodzicami po ślubie powinno trwac tylko jakąś chwilę... a teraz doszło do takich akcji... najbardziej szkoda mojego bratanka...Może i ma racje w stosunku co do Niej ale niestety jest wybuchowy i stało sie tak jak sie stało... Wina na pewno leży po obu stronach. mam nadzieje ze jakos sobie zycie ułoza - nie maja innego wyjscia.
Moj chłopak - teraz to juz narzeczony, czasami potrafi mnie wyprowadzic z równowagi i czasami mam go dosyc... Pomimo mojego wieku czasami chciałabym gdzies wyjsc razem do pubu czy na jakies disco potańczyć - ale On mówi ze juz swoje wytanczył i nie pisze sie na to. dodam ze Jest młodszy ode mnie. Ostatnio tez mnie zirytował - miał drugie zmiany i był w domu ok godz 22:30 - ja ogladałm film a on przychodzi i mówi: ,,mecz leci, przelącz bo moja drużyna gra" - no to mu powiedziałam ze za 10 min sie film konczy to mu przełącze a on juz foch... Zagorzały fan piłki nożnej... czasami mam wrazenie ze on chce zeby wszystko bylo pod jego dyktando...a ja tego nieznosze, nie lubie jak ktos mi mówi co mam robic...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Rutyna w życiu, brak motywacji...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024