Zakupy -moje przekleństwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zakupy -moje przekleństwo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Zakupy -moje przekleństwo

witam serdecznie:D
od pewnego czasu wzmagam się z przymusem kupowania coraz to nowych rzeczy głównie ubrań...szczególnie wtedy gdy czuję pustkę wewnętrzną lub jestem zdenerwowana po pracy...sprawia mi to przyjemność (chwilową) po czym mam wyrzuty sumienia...powody do zakupu jest wiele- zmiana rozmiaru (jestem w ciąży); urodziny kota, chęć bycia trendy, jeszcze nie mam spodni alladynek itd. itp. ...można wymieniać bez końca..uważam że spędzam na chodzeniu po sklepach zdecydowanie za dużo czasu (szczególnie teraz gdy jestem na chorobowym) a mogłabym robić coś bardziej sensownego...gdy choć jednej rzeczy nie kupie sobie w tygodniu to czegoś mi brak...wiem że u podłoża leżą poważniejsze problemy emocjonalne ...i zakupy są jedną (oprócz spacerów) z możliwych form aktywności fizycznej w moim stanie...nie mogę się przemęczać ze względu na ciąże..także aby uniknąć siedzenia w domu wymykam się na zakupy...a potem leżą te rzeczy w szafie a ja denerwuję się że nie mam co na siebie włożyć i błędne koło zamyka się...pomocy!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lilia86 (2013-06-23 17:46:06)

Odp: Zakupy -moje przekleństwo

Może poszukaj innej formy rozrywki i wypoczynku, która sprawiałaby Tobie przyjemność.
Nie możesz się przemęczać w ciąży... czy masz zagrożoną ciąże? W prawidłowo roZwijającej się ciąży ruch jest wręcz wskazany. Są specjalne ćwiczenia dla przyszłych mam. W niektórych miastach są takie spotkania organizowane w większym gronie, albo znajdź jakąś kobietkę w ciąży i się zakumpluj i ćwiczcie razem.  Może pływanie...? Zapytaj się lekarza jaką forma aktywności fizycznej by w Twoim przypadku polecił. Dobrze robi spacer, ale na świeżym powietrzu, a nie w centrum handlowym smile  . Do tego jakaś książka na ławce w parku
i relax będzie zapewniony wink .  Mogłabym jeszcze wymieniać, ale to Ty sama musisz się  zastanowić , co sprawia Tobie przyjemność.
Następnym razem, gdy odezwie się potrzeba kupowania, to może lepiej pomału kompletuj rzeczy potrzebne dla maluszka, a nie przepełniaj swojej szafy nowym ciuchem, którego nie będziesz nosić.
Pozdrawiam smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zakupy -moje przekleństwo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024