Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Czy lubicie czasem wydać więcej niż możecie na krem czy jakiś ciuch ? Zaszaleć od czasu do czasu i zrobić sobie takie luksusowe zakupy ? Jesteście w zakupach bardziej rozważne czy romantyczne
? Bo mi się czasem zdarza ,ze mam w portfelu 500 złotych i kupię perfumy za 250 - no i się zastanawiam czy ze mną wszystko okay ...
Ja lubię pozwolić sobie czasem na odrobinę luksusu
może nie zawsze kupuję markowe ciuchy i gadżety ale mam czasem kaprys, żeby sobie poszaleć. A jak nie w sklepie to choć w sieci. Ostatnio odkrywał luksusowe myślenie - nowy portal Think Luxury i gdy przyjdzie mi ochota tam sobie zaspokajam luksusowe potrzeby ![]()
czasem mi się zdarza zaszaleć na zakupach, ostatnio skusiłam się na perfumy Laurenta Parisienne, ale nie żałuję, fajnie jest podarować sobie odrobinę luksusu, każda z nas na to zasługuje :-)
Kiedyś częściej pozwalałam sobie na zakupowe szaleństwo, a teraz włącza mi się takie myślenie: 'czy ten krem za 250 zł jest 10 razy lepszy od tego za 25 zł?'. I kupuję w końcu taki za 40-50 zł ;-) Dla każdej z nas co innego jest luksusem, dla kogoś może to być solidna rezerwa finansowa. Polecam quiz o m.in. naszym stosunku do wydawania pieniędzy na fikonomia.pl/quiz, a także artykuł 'Zakupów szał' na tej samej stronie.
Każdy luksus rozumie inaczej
mnie nie jest łatwo wydać 200-300 zł na jedną rzecz. Dlatego nie kupuje najtaNszych produktów, ani tych najdroższych, ale coś pomiędzy - dobre, ale wciąż w rozsądnej cenie. Np. jak kupujecie perfumy? Lubię ładnie pachnieć, a niestety dobre i długoutrzymujące się perfumy to te oryginalne, a wiadomo, że one do najtańszych nie należą. Próbowałyście drogerii internetowych? Możecie mi jakieś strony polecić? Ja zamawiałam raz perfumy na spam- faktycznie taniej, a produkt oryginalny ![]()
Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-12-09 23:48:47)
| Forum |
|---|