Żywność light i fit, czy jest zdrowsza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Żywność light i fit, czy jest zdrowsza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Żywność light i fit, czy jest zdrowsza?

Witajcie! Postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ zastanawiam się nad produktami typu light. Przyznam, ze często po nie sięgam, bo jestem na diecie i się odchudzam. Jednak ostatnio moja koleżanka, która jest dietetyczka, zwróciła mi uwagę, że te produkty wcale takie dobre nie są i może mają mniej tłuszczu, kalorii, ale za to często więcej cukru i innych ulepszaczy. ok. ale czy to znaczy, że nie ma tak naprawdę znaczenia, która colę wybieram?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żywność light i fit, czy jest zdrowsza?
Luiza25 napisał/a:

ale czy to znaczy, że nie ma tak naprawdę znaczenia, która colę wybieram?

Ma. Bo zamiast slodkiej czy dosladzanej coli powinnas pic wode, wszystko jedno z gazem czy bez. Cola do diet nie pasuje.

3

Cola light jest gorsza od normalnej,dlaczego?
bo zawiera Aspartam czyli sztuczny srodek słodzacy
w ogóle produkty light sa gorsze od normalnych,więc tak twoja kolezanka dietetyczka ma rację

4

piję wodę, to jasne, ale czasem lubię też się napić coli albo zjeść batonika (o obniżonej zawartości cukru) no i stad te dylematy. Bo jeżeli te produkty wcale nie są dla osób, które dbaja o linię (albo maja problemy z nadwagą) dobre, to znaczy, że ktoś nas nabija w butelkę:/

5

Luiza25 napisał/a:

piję wodę, to jasne, ale czasem lubię też się napić coli albo zjeść batonika (o obniżonej zawartości cukru) no i stad te dylematy. Bo jeżeli te produkty wcale nie są dla osób, które dbaja o linię (albo maja problemy z nadwagą) dobre, to znaczy, że ktoś nas nabija w butelkę:/

jasne, ze tak:) producenci i media.Jeszcze dorzuc do tego tabletki Linea albo inne cudotworcze odchudzacze i juz wiesz komu kieszen nabijasz:).

jak chcesz zjesc batona, to zjedz normalnego, tylko, ze ogranicz do sztuk 1 i od wielkiego dzwonu albo go "spal" pozniej. A nie wydawaj na prozno pieniedzy na pseudo lzejsze produkty.

A najlepiej to swiezych truskawek sobie pojedz zamiast tego batona:)

6 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-24 10:30:10)

No pięknie, natknęłam się na artykuł, który zaprzecza całej teori fit link usunięty.
Już sama nie wiem co jeść, a czego nie sad

7

Ja gdzieś czytałam że te wszystkie light i fit to lepiej omijać szerokim łukiem, a przynajmniej czytać etykiety!!:)

8

Coś kosztem czegoś. Tłuszczu może mniej, ale więcej cukru lub chemii. Poza tym tłuszcze nie są tak złe jak je malują, tylko trzeba wiedzieć jakie i ile ich zjadać. Kwasy omega-3 zawarte m.in. w tłuszczu rybim lub oleju rzepakowym wręcz pomagają utrzymać sylwetkę i gubić zbędne kilogramy. Nie należy więc całkowicie ograniczać tłuszczów na diecie, choć z pewnością warto wykluczyć nasycone tłuszcze pochodzenia zwierzęcego...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Żywność light i fit, czy jest zdrowsza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024