Który kierunek studiów wymienionych przeze mnie wybrać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Który kierunek studiów wymienionych przeze mnie wybrać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Który kierunek studiów wymienionych przeze mnie wybrać?

Witam serdecznie,

Planuję rozpocząć studia od października tego roku. Zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów. Pracuję i oczywiście wybieram się na studia zaoczne. Interesują mnie dwa kierunki i pomiędzy nimi muszę wybrać:

1. zarządzanie zasobami ludzkimi (studia licencjackie)
2. zarządzanie jakością  (studia inżynierskie)

Jeśli ktoś z was studiuje któryś z podanych wyżej kierunków to niech się wypowie - czy warto je studiować? jak z pracą po nich? od niedawna odbywam staż w biurze (pracownik administracyjno-biurowy) i pomyślałam sobie że jak miałabym licencjat z ZZL to może w kadrach albo w dziale personalnym praca byłaby pewna na 100%, choć z drugiej strony po studiach inżynierskich też na pewno znalazłaby się praca. Sama nie wiem co lepsze. Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Który kierunek studiów wymienionych przeze mnie wybrać?

karciaaa22 to co dla jednych jest dobre dla innych niekoniecznie. Aspekt, który poruszasz jest istotny, ale czy sama możliwość pracy ( piszę o kadrach ) jest współmierna do tego co potrafisz i co chcesz w życiu robić ? Co dokładnie bierzesz pod uwagę zastanawiając się nad tymi kierunkami ?

Dziś na rynku pracy ciężko przewidzieć po jakim kierunku kto co robi. Ważne abyś określając swoja ścieżkę edukacji kierowała się również swoimi predyspozycjami a także wartościami.
Oczywiście jeżeli będziesz miała tylko okazję podjąć pracę w kadrach to jak najbardziej trzeba próbować, poznawać. Jak już na pewno wiesz, doświadczenie odgrywa bardzo dużą rolę w dalszej karierze.

3

Dokładnie to co napisała KGB - to jaki kierunek studiów skończysz nie zapewnia ci pracy w tym zawodzie. Zarządzanie zasobami ludzkimi przyda ci się, jeśli masz na 99% nagraną pracę w kadrach, tak jak piszesz. Bo to tak ogólny kierunek, że nie wiadomo później w którą stronę uderzyć.
Natomiast zarządzanie jakością może i dają lepsze perspektywy, bo są studiami inż., ale to też nie jest reguła.

Chyba sama musisz przeglądnąć plan studiów/przedmioty jakie będą realizowane i wtedy podejmiesz decyzję smile

4

Moim zdaniem zarządzanie jakością  (studia inżynierskie), Łatwiej po tym znaleźć pracę.

5

Zarządzanie jakością.

6

Zarządzanie jakością.
Moim zdaniem po tym masz szersze perspektywy- logistyka, produkcja, no i też zarządzanie kadrą. Pracę można też znaleźć w instytucjach normalizacyjnych. Studia o dużym rozpięciu tematycznym, ale bardzo ciekawe i przyszłościowe. Ja osobiście nie studiowałam tego kierunku, tylko towaroznawstwo, jednak są one ze sobą powiązane i miałam sporo zajęć z tematyki zarządzania jakością, więc co nieco wiem :-)

7

Jakością zdecydowanie wink)

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Który kierunek studiów wymienionych przeze mnie wybrać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024