Najlepszy sposób depilacji nóg. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Najlepszy sposób depilacji nóg.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Najlepszy sposób depilacji nóg.

Co polecacie?
Ja kilka razy próbowałam różnych plastrów, kremów, niestety nie dają rady i od zawsze męczę się z zwykłą maszynką do golenia.
Teraz zaczynam się zastanawiać nad golarką, ale boję się tych wrastających włosków?
Jakie macie sposoby, ile one Was kosztują, kosztowały? Na ile wystarczają? I jakie mają wady i zalety smile?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najlepszy sposób depilacji nóg.

Mam podobny problem co Anja ,jeśli macie jakieś porady,sugestie to prosimy smile

3

ja też, ja też... do tego bardzo szybko mi po maszynce odrastają. Co polecacie?

4

Dziewczyny, prosto z serca polecam Wam zakup depilatora! Oczywiście każda pewnie słyszała jak to boli i jak włoski wrastają itp.
Oczywiście taki sposób golenia nie należy do najprzyjemniejszych, zwłaszcza pierwszy raz. Jednak korzyści są warte bólu smile i zapewniam, że nie jest on nie do wytrzymania! I mówie to jako brunetka z na prawdę mocnym, grubym owłosieniem  nóg, które pierwszy raz ogoliłam w podstawówce (świetny pomysł:/) i do 22 roku życia goliłam je maszynką.

Pół roku temu kupiłam sobie depilator - zwykły model bez żadnych udziwnień typu chłodzące nakładki, bo jakoś nie wierzyłam że to może bardzo złagodzić ból. Nie wiem czy mogę podać na forum nazwę, ale powiem że ma dwa stopnie prędkości, zdejmowaną głowicę z pęsetkami, którą można myć pod wodą i jest przewodowy. Cena 79zł.

Pierwsze użycie hmm bolało:) Najbardziej bolesne miejsce to przód łydki, na kości piszczelowej oraz nad udo nad kolanem. Ogoliłam całe nóżki, a nawet częściowo okolice bikini. Pierwszy raz w życiu miałam spokój z nogami na DWA TYGODNIE!
To co odrosło nie przypominało już moich wcześniejszych włosków - odrosły mi rzadsze, cieńsze włoski. Następne depilacje robie co tydzień jeśli nie chcę mieć widocznych włosków, ale nawet po tygodniu mogę ubrać krótkie spodenki i jedynie z bliska widać te włoski.

Ważne, ze po depilacji depilatorem nogi nie są super gładkie i to może zniechęcać. Ale mi zależało głównie na tym, żeby włosków nie było widać.

Trochę się rozpisałam smile ale to dlatego że wiem jaką męczarnią jest golenie nóg i życzę każdej dziewczynie żeby się przemogła i spróbowała depilatora bo jest to warte efektów wink

Nie piszę nic o wrastaniu włosków, bo nie mam z tym żadnego problemu, ale to już pewnie zależy od predyspozycji.

POLECAM!!:)

5

próbowałam kiedyś, bo bratowa mi i siostrze swój oddała, ale co z nim zrobiłyśmy to nie wiem... siostra jedzie na wosku cały czas, ale sama perspektywa tego że będę musiała chodzić z dłuższymi włoskami jakiś czas mnie przerasta...

bloody_mary robisz sobie regularnie peelingi? może dzięki temu nie wrastają, słyszałam że pomaga smile

6

rycerzowa,  nie wink Na początku robiłam peeling przed i po depilacji bo się bałam, ale z czasem mi się odechciało i nic się nie stało. Teraz nie robię żadnych peelingów i nie wrastają mi włoski, ale tak jak mówiłam to może być zależne od "urody" więc lepiej te peelingi robić smile

Wosku próbowałam dawno temu, ale jak dla mnie to za dużo babrania. Depilator to "czyściejsza" sprawa i jak dla mnie większa kontrola nad ewentualnym bólem, który i tak jest mocny tylko za pierwszym razem.

7

Okej,w takim razie przelamię strach,i kupię depilator,wypowiedz bloodymary mnie przekonała.:)

8 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-10-07 14:49:00)

Czemu plastry i kremy nie dają rady? Ja używam wosk do depilacji i jestem z niego zadowolona. Włoski są wyrywane z cebulką, więc szybko nie odrastają.

9

mi po kremach szybko włoski odrastają mimo wszystko, np. teoretycznie jest na kilka tygodni, ja po tygodniu już muszę depilować

10

Marianne napisał/a:

Okej,w takim razie przelamię strach,i kupię depilator,wypowiedz bloodymary mnie przekonała.:)

ciesze się smile) podziel się później "wrażeniami" smile

11

U mnie depilacja to zmora - maszynką codziennie się nie chce, kremy nie dają rady, do depilatora i wosku trzeba najpierw zapuścić, nawet laserowa depilacja mnie zawiodła! sad

12

Dla mnie najskuteczniejsza jest tradycyjna metoda depilacji woskiem lub pastą cukrową. Usuwane są wszystkie włoski czy to ciemne czy jaśniejsze. Dodatkowo taką depilację, jej efekt można spokojnie wydłużyć przez określone zabiegi. po co przepłacać.

13

ja dziewczyny polecam depilację pastą cukrową. nie ma żadnych podrażnień, nie ma stanów zapalnych ,nie ma zaczerwienia. włosy odrastają  o wiele słabsze i o wiele mniej.

14

Ja używałam maszynki do golenia, potem przerzuciłam się na wosk, na początku fakt ciężko zapuścić, szczególnie latem, ale da się przyzwyczaić, u mnie efekt tak na 2tyg. Zmieniłam na pastę cukrową, gdzie niepotrzebne za długie włoski i efekt lepszy i dłuższy. Tak po ok.3tyg włosy zaczynają odrastać i nie drażnią mnie jak przy wosku.

15

Ja chodzę na wosk i epilfree. Mam zawsze spokój na kilka tygodni, no i odrastają znacznie mniej i wolniej. Nawet nie chcę pamiętać czasów, kiedy się męczyłam z maszynką hmm

16

U mnie też nadal wosk i epilfree na pierwszym miejscu. Zaznaczę, że w tym sezonie jeszcze nie byłam na depilacji, a nogi są nadal gładkie smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Najlepszy sposób depilacji nóg.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024