Czy z tego są zadatki na "coś więcej"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy z tego są zadatki na "coś więcej"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy z tego są zadatki na "coś więcej"?

Witajcie

Zwracam się do Was z prośbą o interpretację i pomoc, jako osób obiektywnych, zapewne niejednokrotnie mających podobne doświadczenia.

Powoli dobiega mnie 28. rocznica narodzin, a w dalszym ciągu na mojej drodze pojawiają się sytuacje, które trudno mi zrozumieć. Może dlatego, że zbyt dużo analizuje to, co na analizę nie zasługuje, ale stwierdzicie to sami:
niespełna 3 lata temu poznałam faceta, do zeszłego roku jeszcze razem pracowaliśmy. W czym rzecz - a no w tym, że dość szybko załapaliśmy ze sobą dobry kontakt i im dłużej ze sobą pracowaliśmy, tym nasza znajomość się pogłębiała. Weszliśmy na ścieżkę bardzo dobrych kumpli. Zaznaczę, że między nami nigdy do niczego nie doszło, gdyż oboje byliśmy w swoich związkach (na dzień dzisiejszy oboje jesteśmy singlami). Weszliśmy na ten etap, kiedy porozumiewaliśmy się bez słów, kiedy nawet nasze myśli były podobne (a niekiedy takie same). Droczenie się, dokuczanie (ale bez złośliwości), dużo śmiechu, przypadkowy (albo i nie) dotyk. Przez wszystkie te miesiące, kiedy przebywaliśmy razem (służbowo, gdyż poza pracą każdy miał swoje życie, aczkolwiek od czasu do czasu się spotykaliśmy, w większej grupie. Podczas takich wyjść często napotykałam jego wzrok, wręcz ?wlepianie gał?) zdążyłam poczuć do niego ogromną sympatię, z resztą odwzajemnioną (co kiedyś mi wyznał). Ale cóż, wszystko co dobre... Zakończyliśmy naszą współpracę w firmie. Mimo to, kontakt nam się nie urwał. Był rzadszy, ale był. Do sedna ? obecnie oboje jesteśmy stanu wolnego, chciałabym spróbować wybadać go, czy aby nasza wzajemna sympatia miała szansę wejść na inny level. Jak to zrobić? Spotkaliśmy się kilka razy ? zaprosił do siebie, by pokazać na nowo wyremontowany dom. Jego teraźniejsze zachowanie względem mnie każe mi sądzić, że dobrze czuje się w moim towarzystwie, swobodnie. Ale przecież każdy powinien się tak czuć w obecności dobrego znajomego, czyż nie? smile Co zapadło mi w pamięć podczas takich odwiedzin ? unikał kontaktu, tak jakby bał się zbytnio zbliżyć, aby przez przypadek nie dotknąć.
Ok, rozpisałam się. Małe podsumowanko ? dobrze mi w jego towarzystwie, rozmawia nam się wyśmienicie, oboje nie mamy zobowiązań wobec innych osób? Jak mu dać delikatnie do zrozumienia, że mi zależy na nim bardziej, jak na koledze? A może w drugą stronę ? Jak jego wybadać? Jak go sprawdzić, czy ma jakieś plany wobec mojej osoby? Czy stwierdzenie, że u niego zawsze będzie dla mnie miejsce, aby wpaść, pogadać, przenocować ? ma jakieś drugie dno?
Być może są jakieś rzeczy, o których Wam nie powiedziałam, jeśli mi się jakieś zachowania przypomną, na pewno o nich napiszę smile Liczę na Wasze wsparcie.

Dzięki i pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy z tego są zadatki na "coś więcej"?

IceScream, moim zdaniem powinnaś spróbować pójść o ten krok dalej. Jeśli oboje od dawna już czujecie się w swoim towarzystwie dobrze, jeśli nie raz już były sytuacje, które mogły być sygnałem że "mogłoby być coś więcej" między wami. Dlaczego nie spróbować... No chyba, że wolisz mieć w nim dobrego znajomego i nie ryzykować. Jeśli jednak bardziej zależy Ci na bliższej znajomości z nim, to zacznij mu to okazywać. Może umów się z nim w weekend na kolację. Zaproś go do siebie. Zrób się na bóstwo i lekko dawaj do zrozumienia, że to nie jest całkiem koleżeńskie spotkanie (jakiś drobny flirt, miłe słówka itp.) Jeśli również będzie chciał o krok dalej, to powinien zrozumieć aluzje. wink

3

Kiedyś miałem podobną sytuację z przyjaciółką, postanowiliśmy porozmawiać o tym. W tej rozmowie poruszyliśmy temat jacy jesteśmy jeżeli chodzi o związek i na jakich cechach charakteru nam najbardziej zależy. Okazało się, że w związku jesteśmy przeciwieństwami. Mimo, że do tej pory znamy swoje myśli i tylko my rozumiemy siebie wzajemnie to nie mamy ochoty tego zmieniać. Z drugą przyjaciółką postanowiliśmy spróbować, ale nam po roku nie wyszło. Zrywając ze mną zachowała się jak świnia, dlatego urwałem kontakt. Pamiętaj żeby dla drugiego człowieka być fair, wówczas on to na pewno doceni.

4

Myślę, że rada Margolinki jest warta uwagi smile Jeśli chce czegoś więcej to będzie wiedział, że ma zielone światło, jeśli nie, powinno nie zmienić to waszych obecnych relacji.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy z tego są zadatki na "coś więcej"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024