Trudny Związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Trudny Związek

Cześć,
Kobietą co prawda nie jestem ale kto mi bardziej mi pomoże zrozumieć moją dziewczynę jak nie wy smile.
Więc tak jesteśmy w związku od 4 lat, ja jestem jej pierwszym facetem ona moja pierwsza prawdziwą dziewczyną.
Wszystko było ładnie pięknie przez pierwszy ROK, wspólne wyjścia,noce itp.
Od 3 lat nie wiem co się z nią stało cały czas na mnie się wyżywa,o wszystko mnie obwinia,grozi mi że ze mną zerwie. Twierdzi,że jestem złym chłopakiem ( a nie robię nic złego przyjeżdżam do niej,jeżdżę z nią na zakupy,nie rozmawiam z innymi kobietami,nie spotykam się z nikim, na imprezy przestałem chodzić bo sobie tego życzyła,pisze tylko z nią ), o seksie już nawet nie wspomnę bo nasz ostatnio stosunek odbył się 3 lata temu i nic kompletnie nic między nami nie było. Ona nie okazuje już tak swojej miłości, nie raz ma lepszy dzień i będzie miła. Rozmawiałem z nią już o tym i stwierdziła,żebym sobie darował rozmowy z nią na ten temat. Na pytanie które zadałem kilkanaście razy co się stało z naszym życiem seksualnym stwierdziła,że nie ma ochoty. w 100% nie ma nikogo na boku. Żadnych przeżyć z wcześniejszym partnerem też nie ma bo jestem jej pierwszym. O co może chodzić ? Ja wiem,że mnie kocha bo nie raz rozklei się i mi to powie ale w czym sedno tkwi,że zachowuje się tak a nie inaczej. Nie raz chodzą mi myśli typu ,że może robi to specjalnie żebym to ja z nią zerwał żeby ona tego robić nie musiała itp.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudny Związek

Mógłby mi ktoś pomóc smile?

3

Wyjaśnij mi drogi autorze, to dlaczego ona z Tobą w ogóle jest? Z Twojego opisu wynika, że nie darzy Cię mocnym uczuciem. Czyżby to było przyzwyczajenie, bądź stałeś się dla niej defakto sponsorem? Co ją trzyma przy Tobie?

4

ibum2013 napisał/a:

Ja wiem,że mnie kocha .

Może Cię kocha jak przyjaciela (choć szczerze w to wątpię), ale ja tu żadnego związku nie widzę.

5

Przemyśl wszystko bardzo dokładnie. Przemysl to, czy warto z nią być, czy warto ratować. Jeśli odczujesz zniechęcenie, bezsilność, wywnioskujesz, że ta sytuacja się nie zmieni to z nią zerwij. Nie czekaj do momentu kiedy bedziesz mieć jej totalnie dosyć. Jesli jej na Tobie zalezy to zerwanie z nią może ją ruszyć, spowodować w niej jakąś zmianę. Może wówczas uświadomi to jej jak bardzo kocha itp. Może ten drastyczny krok coś zmienić między Wami na lepsze.

Jednak podejmując taką decyzję musisz też byc gotowy na to, że może to być absolutny koniec Was. Jednak pomyśl, że jeśli fakt, że chcesz od niej odejść będzie dla niej obojętny to oznacza, że tego związku i tak już od dawna nie ma.

6

Gall_Anonim napisał/a:

Wyjaśnij mi drogi autorze, to dlaczego ona z Tobą w ogóle jest? Z Twojego opisu wynika, że nie darzy Cię mocnym uczuciem. Czyżby to było przyzwyczajenie, bądź stałeś się dla niej defakto sponsorem? Co ją trzyma przy Tobie?

Sponsorem to nie bo nie potrzebuje owej osoby ale przyzwyczajenie to może być to, nie wiem ciężko mi powiedzieć.
Może i koleżanka z forum "enya" ma racje może szok podczas zerwania coś by pomógł ale również może to się równiać z zakończeniem tylu letniego związku. Poczekam na odpowiednią chwilę i porozmawiam z nią ostatni raz szczerze bo nie chcę tak łatwo odpuścić bo mimo tego wszystkiego i tak darze ją wielkim uczuciem.

7

Wygląda na to, że przestałeś być dla niej wyzwaniem i dałeś sobie wejść na głowę. Piszesz tylko z nią, dla niej zrezygnowałeś z wieczornych wyjść i pozwoliłeś jej humorkom kształtować swoje życia.... i tak od 3 lat! To nie jest atrakcyjne i szybko się nudzi. Prawdopodobnie jest z Tobą z przyzwyczajenia, lub za wszelką cenę nie chcę być sama, a jak pojawi się nowy amant, to błyskwicznie Cię wymieni. Moim zdaniem powinieneś wziąć się za siebie - zapisz się na siłownie, wychodź ze znajomymi na miasto, rozwijaj swoje pasje. Z tego związku raczej zbyt wiele już nie będzie. Niemniej jednak podziwiam za wytrwałość - 3 lata bez zbliżenia...

8

Zerwij z nią i poszukaj sobie lepszej kobiety ona jest dziecinna strasznie, nie dorosła do związku....

9

Szczerze powiem,że jakoś staram się nie dopuszczać waszych słów do siebie mimo,że wiem że macie racje. Ehhh... Chyba tak zrobię, czas coś zmienić w swoim życiu. Tetmajer powiem Ci szczerze,że to jeszcze najgorsze nie jest tzw " brak zbliżeń " bo czego to się nie robi dla swojej kobiety, no ale cóż widzę,że warto chyba nie było. Najbardziej mnie zastanawia czy po prostu nie będzie teraz tego urazu w obdarzeniu innej kobiety tym samym uczuciom co jej bo może znowu być to samo...

10

Cześć,

Myślę, że jak się kogoś kocha to się go tak nie traktuje, jeśli byłabym na twoim miejscu to albo bym z nią szczerze porozmawiała ten ostatni raz a jeśli to nie poskutkuje to odpuściła i niech każdy idzie w swoją stronę, szkoda tracić czasu dla takiej kobiety, powodzenia wink Pozdrawiam

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024