darowizna w pierwszej linii: babka-wnuczka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » darowizna w pierwszej linii: babka-wnuczka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez demon1981 (2013-05-28 19:04:48)

Temat: darowizna w pierwszej linii: babka-wnuczka

w2007 roku dostałam darowizne od babki na dom ( ruina wyceniona przez bank na 100 tys) bez służebności i umowy dożywocia w akcie notarialnym. W 2008 roku dokonałam generalnego remontu domu na kredyt zabezpieczając go hipoteką domu w kwocie 110 tys. Po krótkiej sielance darczyńca zaczął świrować ( donosy na policję )  przed sądem próbował oskarżyć Mnie o kradzierze ( prawdopodobnie chciał udowodnić rażącą niewdzięczność), otrzymałam wyrok uniewinniający ale nie po całej sprawie nie jestem w stanie utrzymywać normalnych relacji z darczyńcą. Wyprowadziłam się do nowego mieszkania zakupionego na kredyt. Cięzko mi opłacać dwa kredyty dlatego chciałabym sprzedać otrzymany dom w którym mieszka darczyńca- jest tam zameldowany.
stąd moje pytania:
1) na kim spoczywa obowiazek placenia za rachunki w domu ( ja z tego nie korzystam)
2) czy będę musiała płacic zachowek spadkowiercą darczyńcy po upływie 10 lat od mometu darowania do śmierci darczyncy 
3)czy  bede musiała płacić jakieś alimenty jeżeli darczyńca ma dzieci
4) czy mamobowiazkiwzgledem darczyńcyjeślitak tojakie ?
5)Czy moge cofnąć darowizne oddajac rownowartość nieruchomosci w gotówce a nie w przedmiocie ?

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » darowizna w pierwszej linii: babka-wnuczka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024