Nagminne myśli o byłym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagminne myśli o byłym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nagminne myśli o byłym

Hej.

Mam problem... 3 lata temu rozstałam się z moim byłym chłopakiem. Chodziliśmy ok 6 lat, mieliśmy plany o ślubie i wspólnym życiu... i bach... blondyna zamachała tyłkiem i wybrał ją... W tamtym roku wzięli ślub - wpadli.

Ja w lato tamtego roku się zaręczyłam. Ustaliliśmy datę ślubu na sierpień tego roku. Kocham go i jestem szczęśliwa z tego powodu. Tylko...
Tylko ciągle myślę o byłym...niemal od razu po zerwaniu przestaliśmy utrzymywać kontakt. Nie wiem czy to z ciekawości co tam u niego... czy z uczucia? ale ciągle o nim myślę... po prostu nie mogę się ogarnąć...
Strasznie mi go brakuje... w moim życiu... jako przyjaciela...powiernika... 6 lat-nie w kij dmuchał-kupa czasu, wspomnienia, uczucie, miłość, przyjaźń...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nagminne myśli o byłym

jakby nie patrzeć , byliście ze sobą sporo czasu , przez który pewnie niemało przeżyliście. myślę , ze wyzbycie się jakichkolwiek uczuć do osoby , którą szczerze się kochało , jest mało prawdopodobne. zawsze jakaś mała cząstka tej osoby zostanie w Twoim sercu smile

grunt to zachować w tym wszystkim rozsądek i nie dawać się zbyt pochłonąc myśleniu o tym co było, bo można potknąć się o teraźniejszość i zniszczyć przyszłość wink ciesz się z tego co masz; fantastycznego , kochającego narzeczonego, chwil , które z nim spędzasz i budującej sie przed Wami przyszłości.
doskonale zdaję sobie sprawę , że nie jest Ci łatwo , ale rozpaczając po byłym stoisz w miejscu , czas zrobić wielki krok na przód , a byłego zostawić z tyłu , w postaci miłego , lecz bardzo mglistego wspomnienia.

życzę Ci dużo siły i otrząśnięcia się po poprzednim związku , powodzenia smile

3

Beretta92 napisał/a:

Strasznie mi go brakuje... w moim życiu... jako przyjaciela...powiernika... 6 lat-nie w kij dmuchał-kupa czasu, wspomnienia, uczucie, miłość, przyjaźń...

A narzeczony nie nadaje się na stanowisko przyjaciela-powiernika?

Też tak mi się czasami dzieje że mnie była w moich myślach atakuje, i wtedy sobie powtarzam w głowie: "Jestem tu i teraz", "Jestem tu i teraz", "Jestem tu i teraz" - to mi pozwala odnalezc sie w teraźniejczości.

5 Ostatnio edytowany przez Beretta92 (2013-05-24 09:12:02)

BlackMind napisał/a:

grunt to zachować w tym wszystkim rozsądek i nie dawać się zbyt pochłonąc myśleniu o tym co było, bo można potknąć się o teraźniejszość i zniszczyć przyszłość wink

poruszyło mnie to... bo bywa że ich porównuje... czasem aż sama się nakręcam i zastanawiam co były zrobiłby w tej sytuacji... czy byłabym szczęśliwsza...

Ale jestem głupia... zaraz zniszczę i siebie i związek... strasznie trudno jest mi nie myśleć...

Odpowiadając na pytanie czy  narzeczony nie nadaje się na przyjaciela - powiernika. Oczywiście, że się nadaje i nim jest! Ale czy każdy ma tylko jednego przyjaciela?

Moim problmem(?)zaletą(?) jest to, że jak oddam serce w przyjaźń, miłość to już do końca... dlatego nie mam wielu bliskich znajomych i ciężko jest mi zawierać nowe - ale chociaż to garstka to mam je nawet od przedszkola...

Z byłym wiązała nas silna nić... dzwonił do mnie, martwił się, chciał się spotykać...ale nie byłam w stanie...strasznie przeżyłam nasze rozstanie... ale to już 3 lata!!! a ja ciągle myślę...

Ale dziękuję za odpowiedzi i postaram się je wcielić w życie... dla mnie i mojego związku...
bedzie ciężko...
ale
"jestem tu i teraz" wink

6

Bądź tu i teraz to dobra rada. Ale tak jak czytam co piszesz, to po prostu wydaje mi się, że gdzieś tam głęboko "w sercu" nie pogodziłaś się z utratą tamtego związku, dlatego on się za Tobą tak ciągnie.

7

nie podchodź do siebie tak krytycznie , to że jesteś zagubiona , masz problem z zapomnieniem o byłym - sytuacje w których znajdują się tysiące wrażliwych , uczuciowych, jak Ty , ludzi - nie świadczy o głupocie smile
ale, jak sama zauważyłaś, tkwienie w przeszłości jest wyniszczające dla Ciebie , dla związku z obecnym partnerem. dlatego cieszy mnie bardzo fakt , że to dostrzegasz , że chcesz spróbować stawić czoła tej sytuacji.
i głęboko wierzę w to , że Ci się uda, naprawdę smile

pozdrawiam smile

8

dziekuje :*

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagminne myśli o byłym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024