Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez donaa007 (2013-05-19 16:54:55)

Temat: Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka

Cześć:)
Mam problem z tym, że jestem strasznie nie rodzinna (?) chyba tak mogę to ująć. Mój partner ma dużą rodzinę i w sumie bardzo typową, trochę konserwatywną ze swoimi wartościami rodzinnymi. Ja pochodzę z dziwnej rodziny, mam 2 braci i każdy z nas ma innego ojca i żadne z nas żadnym nie utrzymuje kontaktu. Mój ojciec nie żyje, miałam 3 lata jak umarł, więc nawet go nie pamiętam. Strasznych patologii w rodzinie nie miałam, ale po prostu moja matka nie miała szczęścia w miłości i umiejętności żeby być dobrą matką. Szukanie jej własnego szczęścia było najważniejsze. Mnie wychowali dziadkowie do 12 roku życia mieszkałam u nich, po ich śmierci dopiero zaczęłam mieszkać z matką. Nie dogaduję się z nią, wtedy już nie czułam potrzeby takiej relacji matki z córką jak wtedy gdy byłam mała. Jest mi bardzo obojętna. Wydaje mi się, że mam kompleks nie kochanego i nie chcianego dziecka, przez to strasznie, źle się czuję przy rodzinie partnera. Jestem przytłoczona ich rodziną, choć sama chciałabym w przyszłości stworzyć typowy dom rodzinny, żeby moje dzieci nie czuły się nigdy gorsze od innych i nie kochane. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, staram się wymigiwać od tych spotkań bo siedzę jak taka niemowa, która nie wie co ma zrobić i co powiedzieć... Partner ma do mnie o to pretensje wie, że jest mi ciężko, ale chce żebym się otworzyła, ale ja nawet nie wiem jak to zrobić sad Mam nadzieję, że może tu ktoś był/jest w podobnej sytuacji i mi pomoże, ponieważ strasznie się boję, że stracę przez to partnera i w ogóle nie będę potrafiła nawiązać żadnych normalnych partnerskich relacji, nie chcę być jak moja matka. Tego się boję najbardziej, że będę jak ona.
Pozdrawiam będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka

smile nie chcesz sie otwierac, to sie jeszcze nie otwieraj smile) daj sobie czas , obserwuj i sluchaj, badz mila i tolerancyjna dla rodziny partnera, to chyba wystarczy, kochac nikogo nie musisz.

3

Odp: Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka

Przecież ludzie są różni. Samotnik też człowiek. Wszystko robione wbrew sobie I TAK będzie sztuczne.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problem relacji rodzinnej, a kompleks nie kochanego dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024