okazało się, że jest zaręczony - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » okazało się, że jest zaręczony

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: okazało się, że jest zaręczony

Cześć. Mam 29 lat. Jakieś ponad pół roku temu poznałam fajnego kolegę z pracy, widywaliśmy się codziennie w pracy i przez ten czas bardzo się zaprzyjaźniliśmy, ale tak naprawdę bardzo szczerze, często również flirtowaliśmy ze sobą, dobrze czuliśmy się w swoim towarzystwie itd., w ogóle coś zaiskrzyło między nami i możliwe, że zapowiadało się na naprawdę coś poważnego. Okazało się, że jest zaręczony od nowego roku i za rok bierze ślub, no i planuje dzieci, szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym prawie na szarym końcu. Niedawno zmienił pracę i na pożegnanie napisał mi w sms-ie wiadomość, że będzie za mną tęsknił, bo mieliśmy naprawdę jakieś takie fajne niespotykane realacje między sobą, ale z drugiej strony, że to może i nawet dobrze, że on odchodzi do innej pracy, bo czasami te relacje były chyba zbyt udane - bo on za rok planuje ślub. Szczerze mówiąc, to trochę cierpię, bo nawet nie wiem kiedy, ale się do niego przywiązałam i... zakochałam, niestety. Nie wiem teraz, co robić, czy warto utrzymywać z nim kontakt służbowy - na tym by mi bardzo zależało, bo mamy wiele ciekawych pomysłów (pracujemy w tej samej branży) i moglibyśmy sobie zawodowo wiele pomóc, ale z drugiej strony, to byłoby przecież też dla mnie przykre, bo teraz wiem, że ma narzeczoną. Ciągle o nim myślę, tęsknię za jego obecnością, brakuje mi go bardzo. Czy lepiej dać sobie spokój?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: okazało się, że jest zaręczony

ja bym chyba sobie dała spokój.

3

Ale jak to - przez ten czas "zapomniał" Ci powiedzieć, że kogoś ma? Jeżeli przyjaźniliście się, i to dobrze, to nie ma chyba szans, żeby o drugiej osobie się nie dowiedzieć?

Skoro Ci nie powiedział, to jasno widzisz jakie miał zamiary.

Odpuść jakikolwiek kontakt i ciesz się, że zmienił pracę. Chwilę poboli, ale przejdzie i za niedługo stwierdzisz, że wyszło Ci to na dobre.

4

skoro sam stwierdził, że dobrze się stało, że zmienia pracę, bo nasze relacje były czasami zbyt bliskie, to nie wiem teraz, czy coś odpisać mu na tego sms-a oprócz tego, że życzę mu powodzenia i sukcesów, czy też napisać, że dobrze się stało, bo i tak by z tego nic nie wyszło?

5

tak, flirtował ze mną od samego początku, bo wpadłam mu w oko, a o tym, że ma dziewczynę, a potem narzeczoną dowiedziałam się na forum od innych, on nigdy mi nic nie opowiadał o swojej dziewczynie, dopiero pod sam koniec, jak go sama zapytałam

6

Słuchaj ja w ogóle bym nie odpisywała na żadne sms'y.

Pomijając już to, że jest nie fair względem swojej narzeczonej to oszukał również Ciebie. Zgadzam się z matą hari - on od początku miał w planach nawiązanie bliższej znajomości z Tobą - właśnie dlatego nic nie powiedział o dziewczynie.

Nie warto zaprzątać nim sobie głowy. Jest zajęty i nieszczery. Babranie się w tym dalej nie przyniesie Ci na dłuższą metę niczego dobrego. Skończ z tym teraz, trochę poboli ale szybciej przejdzie.

7

Sam fakt, że zataił przed Toba tak ważną informacje jest wystarczającym argumentem aby dac sobie z nim spokój. Zerwac definitywnie kontakt, bo nie brał Cie na poważnie... Nie zamierzał zostawic dla Ciebie dziewczyny, narzeczonej czy jak to tam zwał. Pobawił się i tyle.

8

Moim zdaniem...lepiej dać sobie spokój już teraz.
Choćby z uwagi na to, że kiedyś Ty mogłabyś być na miejscu jego "narzeczonej".
Chciałabyś? Byłabyś szczęśliwa z nim, wiedząc że tak łatwo mu przyszło wkręcić Cię w coś, co zapowiadało się na "coś naprawdę poważnego", planując równocześnie ślub z inną?

9

tak, był nieszczery, to fakt, tylko, że chyba nie chodziło mu tylko o to, by się mną pobawić, może na początku i tak, ale później słyszałam, że chciał zostawić swoją dziewczynę, bo mu się spodobałam. chodziło o to, że od marca miał zamiar wyprowadzić się od rodziców do własnego mieszkania, ale wiem, że czekał do ostatniej chwili, czy wyprowadzić się tam razem ze swoją narzeczoną, co ostatecznie zrobił. bo widzicie, on jest ode mnie 3,5 lata młodszy,  a że ja nie wyglądam na swoje lata, to myślał, że jestem tylko 0,5 roku starsza, bo tak mu niby ktoś powiedział - ja mu mówiłam prawdę, ile mam lat, ale mi nie wierzył, bo nie wyglądam na tyle. i w końcu strasznie naciskał na to, by znać dokładnie mój wiek, więc mu pokazał dowód i zamarł z wrażenia, że jednak mówiłam prawdę. kilka dni potem wyprowadził się od rodziców i zamieszkał wraz ze swą narzeczoną.

10

powiedział jeszcze coś takiego, że muszę mu pokazać teraz dowód, ja na to, że za tydzień, a on - że za tydzień to może być już za późno

11 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-05-16 22:44:50)

Więc skoro zamieszkał z nią, to tak niech zostanie. Nie mieszaj się w ten związek, bo potem zostaniesz Ty tą "złą, najgorszą, co cudzych facetów kradnie". Jeśli on do tej pory nie zerwał, choć o tym wspominał, to niech nie zrywa. Pamiętaj...z "jakichś powodów" zostali narzeczeństwem. Może faktycznie zrozumiał, że nowy związek (ze starszą kobietą, co moglo go odstraszyć w jakiś sposób) wcale nie musi być lepszy i postanowił wrócić do przyszłej żony.  Zostaw mu tą decyzję. Niech nie podejmuje jej pod Twoim wpływem, bo jeśli tego kiedyś będzie żałował, to zostanie Ci to nie raz wypomniane, a to nie będzie już miłe.

12

Chyba już w tym momencie podjął decyzję. Więc chyba wygląda na to, że niby mu się podobam, ale jestem dla niego za stara, choć miesiąć później stwierdził, że to nie jest duża różnica, ciągle wypytywał mnie o dzieci, czemu jeszcze ich nie mam itd.
A nie jest tak, że po prostu on chce się ustatkować i tyle, myśli poważnie o życiu, taki typ faceta, dom, dzieci, rodzina, choć z drugiej strony po co ze mną flirtował, co nie było w porządku. Na koniec nasze relacje się lekko ochłodziły, tzn. odkąd zamieszkał ze swoją dziewczyną, przestałam z nim flirtować, bo to mnie już wówczas raczej bolało, zauważył, że inaczej się trochę do niego odnoszę i zapytał mnie, czy jak go spotkam kiedyś na ulicy to czy powiem mu cześć, czy przejdę obojętnie - nie wiedziałam skąd mu to przyszło do głowy, ale widocznie chyba miał jakieś poczucie winy i przed odejściem powiedział, żebym czasem napisała do niego maila, co u mnie słychać itd.

13

Amelia29 nie wiem co Ci napisac bo w sumie mialam/mam podobna sytuacje. Rowniez w pracy facet ze mna flirtowal ewidentnie, ciagle pisal smsy flirciarskie itp. Spotkalismy sie kilka razy luzno, byly miedzy nami b.dobre pozytywne fluidy..ale on ma roczne dziecko i dziewczyne. Nie powiedzial mi o tym, dowiedzialam sie od kogos innego. Mimo tego..ciagle smsowal, komplementy prawil itp jaka to ja jestem och i ach. Po 3,5 miesiaca nagle sytuacja sie odwrocila. Juz nie pisze, az tak czesto. W sumie powiedzialabym ze mu "przeszlo".
moim zdaniem- cel byl jeden...nie wiem czemu tak nagle przeszlo mu. Moze stwierdzil, ze nic nie ugra. Jedno jest pewne- facet zajety.

14

U mnie okazało się ,że jest żonaty . Po pół roku gdy zrobiło się poważnie nagle sobie przypomniał łaskawie dając mi wybór. Oczywiście zaczął wciskać   kit jaką to ma niedobrą żonkę i w ogóle jaki to on biedny.... Pogoniłam dziada zerwałam całkowity kontakt i Tobie też tak radzę. Za jakiś czas powiesz ,że to tylko zauroczenie było smile

15

Kurcze na początku myślałam, że to on Ci o tej narzeczonej powiedział. Ale się jednak zawiodłam. Chciałam wcześniej doradzić Ci byś o niego walczyła, ale teraz Ci napiszę że nie warto. Bo nie ważne czy on kocha tą dziewczynę czy nie, ale z Tobą powinien być szczery. Powinnaś się tego od niego dowiedzieć. Widać to taki typ faceta, który lubi na boku sobie mile spędzić czas z wolną dziewczyną. Daj sobie spokój. Rozejrzyj się lepiej za wartościowszymi mężczyznami.

16

a napisać mu chociaż powodzenia i sukcesów, czy coś w tym stylu tak na neutralnym gruncie i potem odciąć się całkowicie?

17

Hmm..szczerze mowiac to sama nie wiem czy jest sens w pisaniu powodzenia itp itd. Po co sie rozdrabniac na drobne. Wiem, wiem..latwo sie mowi...ten moj tak mnie przyzwyczail do smskow ze teraz jak nie pisze to coz...rowniez ciezko mi z tym, no ale co zrobic.

18

A jak on będzie do mnie coś pisał, to odpowiedzieć służbowo, czy lepiej nic nie odpisywać i go olać? Chodzi o to, że mamy wspólnych znajomych z pracy i ja też nie chciałabym, by przez to popsuły się moje relacje z innymi, rozumiecie, bo jeśli nic nie odpiszę, to tym samym dam mu zrozumienia, że jestem obrażona itd.

19

Sama musisz podjąć tą decyzję ...Ja nie odpisuję bo wiem ,że jak to zrobię to znowu "popłynę"  a tego nie chcę...

20

Mysle, ze jak nie odpiszesz to bedzie znaczylo tylko "koniec tematu" no bo w sumie nie ma sie nad czym rozwodzic. Wiesz juz jak jest. A w pracy jak bedziecie sie widywac to coz..zachowuj sie normalnie. Pogadaj, czesc- czesc itp.

21

Więc mu napiszę coś w stylu pożegnania, bo taki jest u nas zwyczaj, że jak ktoś odchodzi, to się coś miłego pisze. Żeby to było z klasą, wiecie co mam na myśli, ale potem koniec. Zła jestem, że dałam się tak omamić. Na początku w ogóle nie przyszło mi do głowy, jak go poznałam, że mogłabym się w nim zakochać, w dodatku młodszy, wiecie... Ale z czasem coś takiego między nami się narodziło, naprawdę rzadko czuje się to między dwojgiem ludzi, takie wzajemne zrozumienie, przyjaźń, pomoc, flirt i uczucie, które nie przypuszczałam, że się do niego pojawi. Nawet nie wiem, kiedy to się stało. On mnie tak nawet publicznie przy wszystkich zawsze adorował, dawał mii zrozumienia, że mu się podoba i to tak codziennie, aż wszyscy byli w szoku, a mi (i myślę, że jak każdej innej kobiecie również) bardzo to schlebiało. I niespodziewanie zakochałam się. I widzę - on wybrał swoją narzeczoną. I tyle.

22 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2013-05-16 23:29:19)

Moim zdaniem powinnaś mu napisać, że już na pewno nie chcesz z nim mieć bliższego kontaktu po tym jak Cię zawiódł i że może liczyć na czysto koleżeński kontakt (jeśli jesteś na siłach taki kontakt utrzymać). Ale jeśli czujesz, że nie wyobrażasz sobie teraz z nim po prostu gadać jak koleżanka z kolegą, to mu to napisz. Chociaż Ty bądź szczera i powiedz mu co czujesz i że chcesz to zakończyć jak cywilizowany człowiek. No chyba że chciała byś utrzymywać z nim czysto koleżeńskie relacje to o uczuciach mu nic nie mów!
Decyzja należy do Ciebie. Ale ja bym na pewno, na Twoim miejscu, do końca sobie to z nim wyjaśniła.

23

kiedyś słyszałam, że najgorsze są romanse w pracy.
dobrze więc, że do niczego nie doszło, bo mogłoby być jeszcze gorzej

24

Owszem, najgorsze. Sama widzisz :do niczego nie doszło", a już czujesz się nieswojo, bo wiesz że macie wspólnych znajomych i w pracy może być ciężko na początku. Pomyśl teraz, co by było gdyby on dla Ciebie rzucił narzeczoną, a potem rozstałabyś się z nim z jakiegoś powodu... to dopiero by było TRUDNO w pracy... i nie tylko w pracy...

25

Poflirtowałaś w pracy, było fajnie, przykro się skończyło. Za jakiś czas mniej będziez pamiętać przykre rzeczy, staraj się zachować miłe wspomnienia.

26

co za palancisko.
nie napisałabym mu ani jednego miłego słowa, nic.
zachowaj fajne chwile w pamięci i żyj dalej.

27

Tylko najbardziej zabolało mnie to, że dopiero na pożeganie w pracy, tuż przed odejściem napisał mi, że dobrze wyszło, że odchodzi, bo nasz kontakt był czasami za dobry, bo on za rok planuje ślub. Mógł życzyć mi tylko powodzenia i powiedzieć, że będzie mu mnie brakować i koniec i by wystarczyło. A tak poczułam się, jakbym to ja miała w stosunku do niego jakiegoś zamiary i teraz on mówi mi: NIE, sorry, ale jestem zajęty, biorę ślub, a przecież było inaczej, bo to on zaczynał cały ten flirt.

28

czuję, że mnie pogrążył, i to on zwycięsko wyszedł z całej tej sytuacji, zła jestem na to wszystko, na niego, na siebie, był w sumie takim promykiem, dzięki któremu chciało mi się przychodzić do pracy i chciało się wszystko, tyle miesięcy razem siedzieliśmy obok siebie, tyle rozmów i w ogóle, a on dopiero na koniec raczył mi powiedzieć, kiedy wiedział, że ja już i tak się dowiedziałam, że ma narzeczoną, bo potem to już sama się go spytałam i trochę wtedy go zamurowało

29

naprawdę rzadko czuje się "to coś" między dwojgiej ludzi, a tu to właśnie było, zaiskrzyło. szanuje jego decyzję, że ma plany w stosunku do swojej wybranki i może woleć ją ode mnie, ale mógł chociaż jakoś to inaczej zakończyć

30

to zwykły dureń amelia. Ty wyjdziesz zwycięsko jeśli przestaniesz rozpamiętywać i potraktujesz to jako miłą przygodę.. jak zamkniesz temat i do niego nie powrócisz. nie daj mu tej satysfakcji że go wspominasz/tęsknisz, nawet jak go gdzieś zobaczysz..nie patrz. ja wiem że jest trudno. łatwo jest nam oceniać bo podchodzimy do tego zupełnie na chłodno, ale na pewno podobnie poradziłabyś Ty sama jakiejś dziewczynie na Twoim miejscu.

31

Amelia, napisal co napisal, bo jest, z przeproszeniem, palantem. Jezeli faktycznie by Cie szanowal, traktowal jak przyjaciolke, to o jego dziewczynie dowiedzialabys sie na zupelnym poczatku. No, a on chcial sobie poigrac, wiec udawal wolnego, tak na wypadek gdybys mu chciala do wyrka wskoczyc. Jest nie tylko palantem ale takze tchorzem. Pomysl sobie, jakie masz szczescie, ze sie o jego narzeczenstwie dowiedzialas teraz, zanim wplatalabys sie fizycznie z tym burakiem! Absolutnie odpusc sobie sms-y i zacznij szukac pozadnego faceta, nie idiote.

32

Ja na Twoim miejscu nie odpisywałabym już nic. sama mówisz że czujesz się sponiewierana prze jego zachowanie. Więc teraz pokaż mu klasę i nie odpisuj.
bo to tłumaczenie że wypada jest żałosne! Wiesz, że nie powinnaś tego robić ale podświadomie tłumaczysz sobie że jak to zrobisz to będzie ok... to ja Ci powiem świadomie że nie będzie.
Zapomnij:)))

33

takich sytuacji jest mnostwo.

powiem jedno - nie pisz mu nic o uczuciach, bo on tego i tak nie doceni, ma juz kogos kto mu wystarcza.

narzeczona to jeszcze nie zona, moze nie warto walic za soba mostow, obrazac sie, wystraczy nie odzywac sie , a jak macie byc razem, to on z ta narzeczona po wspolnym mieszkaniu zacznie miec problemy i moze sie rozstana.

oczywiscie nie zycze nikomu zle, ale chcialabym wierzyc ze te krzywdy, ktore ktos wyrzadzil, wroca do niego.

ja bym odpisala neutralnie, zadnego prania brudow.

pozdrawiam

34

no tak w sumie racja, bo mieszkają razem ze sobą dopiero 1,5 miesiąca, a ślub dopiero za rok... wiele się może zdarzyć i życie pisze niesamowite scenariusze, choć ja też źle mu oczywiście nie życzę, wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, choć jeśli nawet za jakiś czas mielibyśmy być razem, to możliwe, że ja już bym go nie chciała, wiecie... teraz jest mi starsznie źle i cierpię, ale przecież z czasem mi przejdzie, dziękuję Ci zdradzana88 za mądrą radę, jak i pozostałym również. chyba najlepszy będzie neutralny grunt. zreszta po miesiącu czasu mieszkania razem zasłyszałam, że jego narzeczona słabo gotuje i takie tam, a 3 miesiące przed zaręczynami dowiedziałam się, że się rozstali...

35

niech są sobie razem i żyją długo i szczęśliwie. neutralny grunt chyba będzie najlepszy tylko ze względu na naszych wspólnych znajomych z pracy, choć to w sumie takie łatwe się nie wydaje, bo sądzę, że na pewno będzie mi wysyłał jakieś maile tak dla podtrzymania kontaktu

36

i sądze, że wtedy przed wyprowadzką od rodziców przestarszył się mojego wieku, gdy dowiedział się, że jestem 3,5 starsza  od niego to zamilkł totalnie

37

Amelia daj sobie z nim spokoj, rozejrzyj sie dookola jest tyle swietnych facetow a Ty jestes zainteresowana takim ktory ma juz dziewczyne. Nie zaprzataj sobie nim glowy a nastepnym razme flirtuj z takim ktory jest wolny wtedy Tobie i innym wyjdzie na zdrowie.

38

Amelia, ludzenie sie, ze temu facetowi z narzeczona nie wyjdzie jest nie tylko nieproduktywne, ale takze zle ukierunkowane. TEN MEZCZYZNA CIE OKLAMAL. NA POCZATKU. Jezeli on Cie tak traktuje na wstepie, zastanow sie co on o Tobie naprawde mysli, jak malo ma dla Ciebie szacunku.

Odpusc sobie takiego drania.

Chcesz mu coś więcej napisać bo czuć jeszcze w tobie emocje do niego. Ja bym mu nic nie odpisał, ale wiem że to się łatwo mówi. Zastanawia mnie to jaka była przyczyna tego flirtowania? Ja lubie takie flirty bo sobie po prostu podnoszę tym nastój, ale to jest bardzo powierzchowne i nigdy nie przekracza granicy. Jedno jest pewne ze sa ludzie co szukaja kobiet co nie sa zareczeni i zony tez nie maja i czekaja az ktos sie pojawi w ich zyciu. Idz na impreze, zabaw sie poznaj nowe osoby. Mi się wydaje że on od samego początku nic od ciebie nie chciał. Może potrzebował dodatkowego zastrzyku emocji. A co do kwestii wieku, tutaj były z tym problemy, a np. dla mnie jesteś w idealnym wieku i takiej kobiety właśnie szukam. Nie ma co sobie zawracać głowy kims co gra na dwa fronty.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » okazało się, że jest zaręczony

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024