Kot po preparacie na kleszcze i pchły, WAŻNE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kot po preparacie na kleszcze i pchły, WAŻNE

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kot po preparacie na kleszcze i pchły, WAŻNE

Wylalam mojemu kotu preparat na pasozyty zewnetrzne, bylo napisane by wylac miedzy lopatkami. Ma on dluga siersc i niechcacy wylalo mi sie troche na bok wiec raczej moze to zlizac. BARDZO sie o niego boje bo juz pomialkiwal i sie dziwnie zachowuje, ciagle chce sie lizac. nie mam jak pojsc do weterynarza , czy ktoras moze wie czy po jakims czasie gdy bedzie sie myl to mu zaszkodz? staram sie go pilnowac ale to prawie niemozliwe

wiem , ze to nie ten watek , ale serio nie orientuje sie tutaj wiec prosze nie czepiajcie sie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kot po preparacie na kleszcze i pchły, WAŻNE

Kochana nie wiem jakiego preparatu użyłaś, ja dla mojego psa mam Fiprex i w ulotce pisze tak:
- zapobiegać lizaniu preparatu przez zwierzęta kilka godzin po zabiegu aż do wchłonięcia preparatu
-w przypadku polizania przez zwierze miejsca zastosowania  może wystąpić ślinotok,wymioty oraz inne objawy ze strony układu nerwowego (nadwrażliwość, osowiałość) w miejscu podania może wystąpic tymczasowe odbarwienie futra, wyłysienie zaczerwienienie lub świąd. Działania niepożądane ustępują zywkle po 24h . Jeśli wystąpią działania niepożądane inne niż wskazane w ulotce należy skońtaktować się z weterynarzem.

Mam nadzieję że jakoś pomogłam.

3

Dziekuje, ze chociaz probowalas pomoc wink ja wiem bo to czytalam. a myslisz, ze jesli to mu wyschnie i on to bedzie lizal to juz nic nie szkodzi? bo do czasu dopoki mu nie wyschcnie chociaz postaram sie zeby sie tam nie myl.. ale strasznie sie o niego boje ;(

4

Jeśli pisze żeby nie lizał przez parę godzin to widocznie tak ma być.
Po za tym jest to preparat dla zwierząt i pewnie został przebadany na taką okoliczność.
Działa on raczej owadobójczo - a kot owadem nie jest tongue

Nie zamartwiaj się tak, kota przypilnuj przez parę godzinek żeby się tam nie lizał.

5

anna_k90 zawsze możesz zadzwonić do jakiegoś weterynarza i po prostu zapytać; ja tak zrobiłam, gdy pewnego dnia miałam obawy co do bezpieczeństwa mojego zwierzaka; przez telefon uzyskałam odp.

stosuje krople na kark fiprex u psa i kota, zdarzylo mi sie nie podac dokladnie tam gdzie powinnam, nigdy zaden sie nie otruł smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kot po preparacie na kleszcze i pchły, WAŻNE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024