Nie wiem co dalej począć- pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie wiem co dalej począć- pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nie wiem co dalej począć- pomocy

Witam wszystkich użytkowników. Otóż niedawno poznałem bardzo fajną dziewczynę, pisaliśmy przez pewien czas, po czym zaproponowałem spotkanie. Było bardzo fajnie, tematy do rozmów się nie kończyły, spędziliśmy bardzo miło czas spacerując po parku i okolicy. Następnie odprowadziłem ją do domu, wyszła z psem, pokręciliśmy się trochę i pożegnaliśmy. Było naprawdę bardzo miło. Po spotkaniu napisałem jej, że bardzo dziękuję i spytałem się, kiedy ma wolny czas. Dzień przed kolejnym spotkaniem ( którego termin ona wybrała ) napisała, że jednak nie może bo ma sporo spraw do załatwienia. Ok, myślę - każdemu może coś wypaść. Od tego momentu kontakt ucichł, pisałem na portalu społecznościowym , lecz uzyskiwałem połowiczne odpowiedzi. Gdy pisałem na telefon podobnie. Ostatnio postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i zaproponowałem termin spotkania, jakiś plener piwko te sprawy. Odpowiedziała, że jest chora ( Tak, chora gdy na dworze 20 stopni ciepła ) Nie wytrzymałem i w afekcie napisałem, że może innym razem albo i nie... Oczywiście brak odpowiedzi, najlepsze rozwiązanie.

Nie wiem co robić, jestem bezsilny, depresja wraca
Proszę o rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co dalej począć- pomocy

DROGI Kolego:)

a może faktycznie ona ma jakieś kłopoty sprawy na głowie i dlatego nie odpowiada... poczekaj grzecznie i cierpliwie...dopytuj delikatnie może wygada Ci się o co chodzi... a może jednak stwierdziła że nie odpowiadasz jej i spławia Cię...

Nie mam pojęcia, ostatnio pytałem się jej czy coś się stało i czy mogę jej jakoś pomóc... Lubię jasne i klarowne sytuacje, mam uczulenie na wodzenie za nos i wymówki. Zobaczymy, ja postanowiłem sobie, że już nic nie bd pisał, nic proponował. Jeśli ona nawiąże na nowo kontakt to ok, zaangażuję się, lecz jeśli nie no to trudno. Dobre podejście?

4

Co do choroby - to wierz mi, wiele osób jest przeziębionych/chorych, bo teraz jest taka przejściowa, najgorsza pogoda, którą można szybko się "załatwić".

Kolejna sprawa - jaka depresja? Miałeś depresję?

I ostatnia rzecz - konkretnie, po męsku zapytaj czy ma jeszcze ochotę się z Tobą w ogóle widzieć, bo nie lubisz się narzucać i lubisz wiedzieć na czym stoisz. Wiesz, sporo kobiet lubi gry, podchody, a jeszcze inne "księżniczkują" - do momentu kiedy z 20 adoratorów robi się 0.

Nie chcę wracać do przeszłości, bo ostatnie parę lat najchętniej bym wymazał z pamięci. Nie mam pojęcia, być może jest chora chociaż mi się wydaje, że mnie spławia.Ostatnio pisała, że musi się uczyć na piątek ( dzień patrona - brak lekcji ) Nie rozumiem nagłego odwrotu sytuacji, skoro wszystko było dobrze ( gdyby było źle nie wyszła by z tym cholernym psem ze mną, tylko poczekała aż pójdę ). Mój problem chyba polega na tym, że za bardzo obwiniam siebie i doszukuję się winy w swoim postępowaniu. Nie potrafię być obojętny, zawsze się angażuję. Postanowiłem, że dam jej trochę czasu, nie będę pisał NIC a NIC.
Jeśli choć trochę jej zależy może się ze mną skontaktuje, jeśli nie to robię ostatnie podejście.

6

Nie bierz wszystkiego tak na poważnie od razu. Angażować można się nieco później, naprawdę. Teraz masz jakieś oczekiwania, może dziewczyna jest zupełnie inna niż Ty? Może ma swój tryb życia i to wcale nie oznacza, że nie jesteś dla niej atrakcyjny, fajny, miły?
Daj czas, nie rób wielkiego zamętu, bo ją przestraszysz.

Właśnie obrałem podobną taktykę - czas jest dobry na wszystko. Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł, że mógłbym jej napisać, że przepraszam za to, że się narzucałem, że mialem gorszy dzien itd.. tylko nie wiem czy to dobry pomysł

8

Witaj.;)
Moim zdaniem nic jej nie pisz a już na pewno za nic nie przepraszaj. Trzymaj się swojego postanowienia. Możesz do niej napisać jak się czuje. Jeśli odpisze od razu i napisze więcej niż tylko: dobrze/źle tzn że chce utrzymywać z Tobą kontakt. Jesli nie odpisze lub odpisze jednym słowem, lub krótkim zdaniem, albo szybko zakończy pisanie, tzn że nie masz po co się angażować.
Ale pamiętaj: szanuj siebie i dbaj o siebie! Powodzenia! wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie wiem co dalej począć- pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024