Kiedy najpózniej usg bioderek??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy najpózniej usg bioderek???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Kiedy najpózniej usg bioderek???

Witam jestem młodą mamą córeczka ma juz miesiac a na badanie powinno sie isc miedzy 4 a 6 tyg zycia dziecka.Umówiłam sie na wizyte na nfz jednak termin dopiero na 29 maja.Corka bedzie miala wtedy 2 miesiace i 2 tyg,czy to aby nie zapózno na pierwszą wizyte?
Czy lepiej nie czekac i umówić sie prywatnie???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy najpózniej usg bioderek???

myśle że za późno nie bedzie ,sama byłam jakoś tak z dzieckiem smile

3

Odp: Kiedy najpózniej usg bioderek???

Nie jest od razu konieczne badanie usg, ale na pewno trzeba zbadać dziecko przez ortopedę. Jeszcze w szpitalu noworodek powinien  mieć zbadane stawy biodrowe przez neonatologa - wiesz czy Twoje dziecko było badane?
Kolejne badanie przez ortopedę powinno być po 6 tygodniu (niektórzy wskazują na pierwszy miesiąc życia), a nie później niż w 12 tygodniu życia.
Czyli paniki nie ma, bo w czasie wyznaczonego badania Twoja córka będzie miała 10 tygodni.
Ale "dla spokojności" możesz zrobić wcześniej   smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy najpózniej usg bioderek???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024