Trudne relacje z mężem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudne relacje z mężem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Trudne relacje z mężem

Witam, jestem tu nowa ale mam pewnie problem mianowicie chodzi o mojego męża.
Jestem z nim rok a 3 miesiące po ślubie, mam 19 lat i ślub braliśmy głownie ze względu na dziecko (wpadka).
Kochamy się, i myśleliśmy o ślubie ale nie tak wcześnie, ale co zrobić. Przed ślubem jeśli gdzieś wychodziliśmy on za wszystko płacił, kupował mimo ze sama chciałam za siebie płacić. Za ślub płacili moi rodzice za wszystko, jego nie dołożyli ani grosza, a szczególnie jego matka która ciągle rozpacza jak to ona sie nie przyczyniła do ślubu i wesela. Po ślubie zamieszkaliśmy u mnie z moimi rodzicami wszystko było ok nie płacimy za jedzenie rachunki itp, pieniądze z wesela traktował jako wspólne, ale te które zarobił od razu brał do portfela i traktował jako swoje, a za nasz wspólne wszystko kupował. Teraz jest za granicą, musiał w Polsce założyć konto bankowe wyrobić kartę płatniczą, karta nie zdążyła dojść przed wyjazdem więc jej nie brał i kazał mi jedynie ją uaktywnić (konto mamy wspólne). Dziś podczas rozmowy telefonicznej kazał mi wysłać kartę za granice, ( uważam ze takich rzeczy nie powinno sie wysyłać poczta) ale on nalega. Nie wiem boi się ze jak dostanie wypłatę za 1 mies to ja polecę wydawać jego pieniądze. On uważa ze ja mam rzucić studia i isc do pracy bo jak utrzymam dziecko, mi pomogą rodzice ale co ja mam zrobić kiedy skoncza sie pieniadze z wesela? cale zycie nie moge liczyc na rodziców. A on nie wyraza checi zeby utrzymac mnie i dziecko.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudne relacje z mężem

Jeśli macie wspólne konto, to możesz sobie wyrobić własną kartę płatniczą(jako współwłaścicielka konta). Nie musisz prosić męża o pozwolenie korzystania z konta. Jesteście po ślubie i wszystko co w tej chwili zarabia on, bądź Ty będziesz, jest wspólnotą małżeńską. Utrzymywanie rodziny, to już nie jest jego "dobra wola", a obowiązek.

3

niestety on tak nie uważa i dla niego moge rzucić studia i isc na kase za 800zl. na staz byle bym miała swoje pieniądze

4

Ale ja Ci tłumacze, że skoro już jesteś współwłaścicielką konta, to tak właśnie jest. Idź do oddziału banku i spytaj się, co masz zrobić, żeby wyrobić sobie swoją kartę płatniczą. Mężowi jego kartę wyślij jeśli chce. Studiów oczywiście nie rzucaj, jeśli możesz liczyć na pomoc rodziców. Studia, to Wasza lepsza przyszłość. A już na pewno ich ukończenie nie "zaszkodzi". Nie poddawał się już teraz "rządom" męża, bo z czasem samo się nie polepszy. Rozmawiając z nim staraj się powstrzymywać emocje, i bądź stanowcza, mów że studia to szansa na lepsza pracę i nie możesz tego zmarnować. W końcu to teraz Wasza wspólna RODZINA, on ma obowiązek tak samo jak Ty aby o nią dbać. To obecnie wychowujesz dziecko, on zarabia, potem będziecie pracować we dwoje.

5

ale boje sie awantury jak zobaczy ze wybralam kase.

6

Binnqa, więc zamierzasz być na utrzymaniu rodziców i spełniać wszystkie wytyczne swojego męża, tak?
Czy on w ogóle nie zamierzał dawać Ci pieniędzy na utrzymanie Waszego wspólnego dziecka?
Sama masz na nie zarabiać?

7

na samo dziecko ma w planie dawac pieniadze, ale jesli chodzi o mnie i o moje potrzeby to wynika z tego ze "radź sobie sama"

8

Musicie poważnie porozmawiać. Skoro Cię kocha, to powinien zrozumieć, że ważne zarówno dla Ciebie jak i dla przyszłości Was wszystkich, jest to, żebyś miała lepszą pracę. Na spokojnie mu wytłumacz, ze nie zamierzasz zawsze siedzieć w domu, że chcesz skończyć jedynie studia, a wtedy szukać lepszej pracy, niż na kasie za te 800zł. Jeśli on tak bardzo obawia się Twojej "rozrzutności", to obiecaj mu że będziesz wydawać pieniądze jedynie na najpotrzebniejsze rzeczy, a każdy większy wydatek będziecie zawsze konsultować ze sobą.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudne relacje z mężem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024