Otóż mam problem natury finansowej. Brakuje mi pieniędzy, a matka mówi, że mi nie przeleje ich w najbliższym czasie. Nie mogę znaleźć pracy. Nie wiem co robić.
2 2013-04-12 12:40:51 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2013-04-12 12:42:16)
Iść do roboty? Choćby śmieci zbierać na ulicy?
Pożyczyć od kogoś innego, skoro mama nie może/nie chce pożyczyć?
Nie podoba mi się ten roszczeniowy ton, nikt nie ma obowiązku Ciebie utrzymywać, chyba, ze jesteś niepełnoletnia.
Możesz iść do MOPS-u.
Otóż mam problem natury finansowej. Brakuje mi pieniędzy, a matka mówi, że mi nie przeleje ich w najbliższym czasie. Nie mogę znaleźć pracy. Nie wiem co robić.
Dorelza....czas najwyzszy w tym wieku zakrecic kurek.....to wstyd zeby w twoim wieku Ciebie utrzymywac.Ty myslisz,ze pieniadze same wpadaja do portfela.........zacznij rozgladac sie za praca,za chwile beda potrzebowac ludzi do prac interwencyjnych......zadna praca nie hanbi,a uszlachetnia!!!Do roboty dziewczyno!
mieszkasz u mamy, czy sama?jakie masz mozliwosci dorobienia?
Mieszkam na stancji. Szukam pracy. Przeglądam ogłoszenia w internecie i gazecie. W większości wymagają osób z doświadczeniem i z określonymi kwalifikacjami. Nie jestem małym dzieckiem, mam 24 lata i naprawdę chcę znaleźć pracę. Moja matka słusznie mówi. Dziś nie mam w ogóle pieniędzy i mam żebrać od współlokatorki, a kiedy jej oddam? Właśnie. Od chłopaka chciałam pożyczyć, to usłyszałam, że on jest tylko od jednego. Nawet nie mam na kogo liczyć, bo żyję sama bez koleżanek i w toksycznym związku.
Poza tym jestem po operacji kręgosłupa, więc praca fizyczna odpada.
No to nie masz od kogo pożyczyć.
Idz po zapomogę do MOPS-u i próbuj stanąć na nogi.
P.S W toksycznym związku nikt Ci tkwić nie każe.
kazdy z nas mial taki dzien ze nie wiedzial co kupic: fajki czy chleb.
jadlam na stancji platki owsiane za 80groszy na kostce rosołowej:>
ekstra.
od tego zaczyna się walka o przetrwanie.
walka o byt.