miłość czy wolność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » miłość czy wolność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: miłość czy wolność

to mój pierwszy wątek a więc proszę o wyrozumiałość:) właśnie zakończyłam 3-letni związek:) pisze z uśmiechem bo czuje się taka szczęśliwa:):):):) mój ex (jak to pięknie brzmi) to był straszny egoista, najważniejsze dla niego były pieniądze i swój własny tyłek. kłamał, oszukiwał i zawsze to on był najważniejszy. a wszystko o co miałam do niego pretensje odwracał przeciw mnie. przy nim czułam się głupia, bezwartościowa, i nawet przestałam lubić gotować co uwielbiałam. gdy zaczęły się komentarze typu: "nie będę jadł bo jajecznica jest zbyt żółta"-ehhh... z zawodu jestem fotografem (co uwielbiam) ale on nie chciał żebym pracowała w zawodzie bo był strasznie zazdrosny. nie zgadzał się też na inne rzeczy, które kocham np: pływanie, chodzenie w szpilkach czy sukienkach. Kocham podróże a każdy weekend spędzaliśmy przed telewizorem. Ja nie mogłam tak naprawdę robić nic co sprawiało mi przyjemność a uwielbiam jeździć nocą samochodem, wsiąść do niewłaściwego pociągu czy autobusu. pływać ciemną nocą w jeziorze czy spać pod gołym niebem a oczywiście wszystko to było problemem. dla niego zrezygnowałam z wszystkiego co kocham. aż do momentu kiedy zaczęłam źle się czuć. poszłam do lekarza i okazało się że coś jest nie tak. złe wyniki badań. złe samopoczucie. dostałam leki, i miałam wrócić za miesiąc powtórzyć badania bo lekarz podejrzewał coś poważnego. obiecałam sobie ze jeśli będę zdrowa to zmienię coś w swoim życiu. i okazało się ze to nic poważnego:):):)  zostawiłam więc tego egoistę i mam zamiar spełniać po kolei swoje marzenia (mam nawet listę) zaczynam od dziś:):) pisze na forum co zawsze chciałam zrobić (tez zakazane) i powiem jeszcze tyle ,że już nigdy więcej nie zobaczę swojej przyszłej niedoszłej teściowej co już samo w sobie jest spełnieniem marzeń:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: miłość czy wolność

Teraz jesteś w euforii bo sprawa jest świeża - ale to dobrze wróży wink
myślę jednak że za kilka dni mogą przyjść gorsze chwile, emocje opadną..
ale 3maj się najważniejsze to być konsekwentnym wink

3

Ten post powinno się wklejać wszystkim kobietom, które są nieszczęśliwe w związku, ale nie chcą odejść, bo miłość/przywiązanie/strach/przyzwyczajenie itd.

Gratuluję takiej decyzji i podejścia do sprawy smile. Swoją drogą dziwię Ci się, że się na wszystko zgadzałaś tyle czasu...

4

Ann, bo tak trzeba... trzeba żyć dla siebie... smile Nawet będąc w związku, żyjąc z kimś, powinno robić się to dla siebie... dlatego że się tego kogoś kocha i czuje się z nim dobrze, dla swojego szczęścia. Jeśli druga osoba nie zasługuje na to, to nie powinno dłużej zostawać się w takim związku...

5

ann1155 napisał/a:

to mój pierwszy wątek a więc proszę o wyrozumiałość:) właśnie zakończyłam 3-letni związek:) pisze z uśmiechem bo czuje się taka szczęśliwa:):):):) mój ex (jak to pięknie brzmi) to był straszny egoista, najważniejsze dla niego były pieniądze i swój własny tyłek. kłamał, oszukiwał i zawsze to on był najważniejszy. a wszystko o co miałam do niego pretensje odwracał przeciw mnie. przy nim czułam się głupia, bezwartościowa, i nawet przestałam lubić gotować co uwielbiałam. gdy zaczęły się komentarze typu: "nie będę jadł bo jajecznica jest zbyt żółta"-ehhh... z zawodu jestem fotografem (co uwielbiam) ale on nie chciał żebym pracowała w zawodzie bo był strasznie zazdrosny. nie zgadzał się też na inne rzeczy, które kocham np: pływanie, chodzenie w szpilkach czy sukienkach. Kocham podróże a każdy weekend spędzaliśmy przed telewizorem. Ja nie mogłam tak naprawdę robić nic co sprawiało mi przyjemność a uwielbiam jeździć nocą samochodem, wsiąść do niewłaściwego pociągu czy autobusu. pływać ciemną nocą w jeziorze czy spać pod gołym niebem a oczywiście wszystko to było problemem. dla niego zrezygnowałam z wszystkiego co kocham. aż do momentu kiedy zaczęłam źle się czuć. poszłam do lekarza i okazało się że coś jest nie tak. złe wyniki badań. złe samopoczucie. dostałam leki, i miałam wrócić za miesiąc powtórzyć badania bo lekarz podejrzewał coś poważnego. obiecałam sobie ze jeśli będę zdrowa to zmienię coś w swoim życiu. i okazało się ze to nic poważnego:):):)  zostawiłam więc tego egoistę i mam zamiar spełniać po kolei swoje marzenia (mam nawet listę) zaczynam od dziś:):) pisze na forum co zawsze chciałam zrobić (tez zakazane) i powiem jeszcze tyle ,że już nigdy więcej nie zobaczę swojej przyszłej niedoszłej teściowej co już samo w sobie jest spełnieniem marzeń:)

kobieta sukcesu... "luxtorpeda" z wlasnym planem na zycie. Zwiazek to partnerstwo a nie dyktatura jak juz nie raz tu mowilem big_smile
Na pohybel toksycznym egoistom... lol

6

spoko loko euforia ,ale to moze opasc jak wspomniala przedmowczyni.lecz nie musi.poza tym masz crazy pomysly i uwazaam ,ze pasujemy do siebie tongue
and what will they see?
they will see free men! and fredom!

7

Milosc to wolnosc , Ci ktorzy nie zrozumieja tego , nigdy nie beda kochac smile)

8

ah moja droga mialam to samo smile
rok tkwilam w zwiazku z mezczyzna ( teraz nawet bym tak go nie nazwala bo osoba ktora tak postepuje nie zasluguje na takie miano), ktory z kazdym dniem zabranial mi coraz wiecej i wiecej.
a ja myslalam ze kochalam , tzn jestem pewna ze kochalam , ale wszystko wygasalo stopniowo az umarlo , bo jak mozna czuc sie bezpiecznie i rozkoszowac sie miloscia kiedy ciagle narzucane sa nam jakies kategorie?
mezczyzni wiedzieli kim jestesmy co robimy , czym sie zajmujemy - nie potrafilam nigdy zrozumiec tego zalu.
u mnie minely 3 miesiace , a ja juz po tygodniu odetchnelam z ulga i zycze by u Ciebie tez nie bylo chwil zalamania.
jesli bedziesz chciala pogadac - daj znac smile
Buziaki!

9

Hm.Pozwolę sobie tylko zaznaczyć że,opisana historia jest tylko jedną stroną medalu więc uważałbym z tym huraoptymizmem.
3lata związku i tak łatwo przyszło Jej zostawić faceta?
Jego egoizn?.Hm.Powód jak powód.Każdy jest dobry do zerwania.Ot tak.
Tylko gdzie tu było uczucie?.
Nie było go zapewne wcałe i dlatego dobrze się stało że,ích drogi się rozchodzą bo niby na czym miałby być budowany ten związek?.
A już podejście autorki w stylu wsiąść do pociągu itd,itp jest mega odpowiedzialne.Tylko pogratulować dojrzałości.

10

I bardzo dobrze smile Przybij piątkę. Oby tak dalej.

11

misiek666 napisał/a:

I bardzo dobrze smile Przybij piątkę. Oby tak dalej.

Przepraszam że,się wtrącę.
Możesz sprecyzować swoje zdanie?

12

Eileen napisał/a:

Ten post powinno się wklejać wszystkim kobietom, które są nieszczęśliwe w związku, ale nie chcą odejść, bo miłość/przywiązanie/strach/przyzwyczajenie itd.

Gratuluję takiej decyzji i podejścia do sprawy smile. Swoją drogą dziwię Ci się, że się na wszystko zgadzałaś tyle czasu...

Dokładnie tak. Popieram. A co niektórzy panowie niech lepiej zabierają głos, ale nie na kobiecych portalach....

13

arleta.b1 napisał/a:
Eileen napisał/a:

Dokładnie tak. Popieram. A co niektórzy panowie niech lepiej zabierają głos, ale nie na kobiecych portalach....

Przepraszam ale nie zagalopowałaś się z tym trochę?.
Może przeczytaj regulamin portalu zanim na niego wejdziesz?.
My mężczyźni,co prawda Jesteśmy tu gośćmi ale nie bez prawa głosu.Rozumiesz?
Możesz nie zgadzać się z jakimś zdaniem i "walczyć"argumentami ale nie sądzę by wolno Ci było ograniczać,zabraniać,sugerować etc.niepotrzebne skreślić,komuś głosu tylko dlatego że,jest mężczyzną i zabiera głos na typowo żeńskim portalu.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » miłość czy wolność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024