Coś w tym jest, ja jeśli mam problem wolę napisać ogólnikowo co np napisała dana osoba i poprosić o radę niż wklejać rozmowę. No chyba, że miałabym zgodę danej osoby, to co innego. Tak samo jak chłopak może wejść na moje konto, ja na jego, znamy hasło, możemy przeczytać, ale oboje się na to godzimy, więc nie ma mowy o łamaniu prawa do prywatności. Choć, ja przyznam szczerze, że potrafię zrozumieć dziewczynę, która wejdzie na konto chłopaka i przeczyta jego rozmowy wiedziona przeczuciem, która widać niestety albo i stety w wielu przypadkach jest uzasadnione. Nie chodzi mi o sprawdzanie od tak, tylko jeżeli ktoś ma naprawdę powód, to jestem w stanie zrozumieć.
Prywatne sprawy też zostawiam między sobą a moim chłopakiem, jeżeli miałabym już duży problem, to zapytałabym np o radę na forum, tak bezstronnie. No, ale przede wszystkim swój rozum mam, wiadomo, że nie opowiadam jakichś szczegółów z życia z chłopakiem koleżankom, bo tak samo nie chciałabym by on za wiele opowiadał kolegom. Często może być tak, że na forum mówimy więcej niż w rzeczywistości, tutaj czujemy się po prostu anonimowo. Dlatego może niektórzy wkleją cytat czyjejś wiadomości, ale rozumiem, że to i tak nadużycie i druga strona mogłaby być niezadowolona. Podobnie jak ktoś wyżej napisał, jakbym miała kolegę geja jak koleżanka, który tego się wstydzi, to pewnie nie chciałby, bym powiedziała znajomym i nie powiedziałabym, ale pewnie nie miałby nic przeciwko, bym opisała na forum- zwłaszcza, że bez podawania imienia, żadnych danych itp. Po prostu tak napisać o tym, to jest wtedy coś innego niż powiedzieć kogoś ze znajomych, więc czasem jest napisanie na forum "bezpieczniejsze". Zależy od sytuacji.