Kopie,skacze, zgrzyta, płacze- czy to ciąża? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kopie,skacze, zgrzyta, płacze- czy to ciąża?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Kopie,skacze, zgrzyta, płacze- czy to ciąża?

WitaM
Czy ktos z was miał może taka sytuację? Pulsuje mi cos w brzuchu juz od dluzszego czasu,tak jakby coś tam skakało ,kopalo
W pierwszej chwili myślałam że to ciąża... no ale okres miałam więc... zreszta robiłam testy..
Więc czy ktoś cos takiego miał?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kopie,skacze, zgrzyta, płacze- czy to ciąża?

może to gazy jelitowe.często nawet u kobiet w ciązy mylone z ruchami dziecka.

3

Ale az taak?
Niepokoi mnie to..
Moze lto jeszcze sie wypowie w podobnej sytuacji?

4

Kobieta potrafi wmówić sobie naprawdę różne rzeczy.Robiłaś test, okres jest więc raczej nie. Po za tym,ruchy dziecka odczuwa się najwcześniej w czwartym miechu. Najczęściej jednak w piątym,nawet pod koniec.

5

No wlasnie..
A ta noc miala miejsce w pazdzierniku, wiec juz przynajmniej bylby 6 miesiac ¨ewentualnej ciazy¨..
ale te ruchy sa bardzo niepokojace, bylam tez u 2 lekarzy, obaj wykluczyli ciaze, wiec chyba niemozliwoscia jest, zeby w 4mcu ciazy lekarz jej nie wykryl, juz sama nie wiem, naczytalam sie o roznych przypadkach w necie ..

6

dokładnie rózne przypadki się zdarzają,sama znam 2 gdzie kobiety dowiedziały sie o ciążach w 6 miesiącu bo miały okres normalnie
ale Ci lekarze USG ci robili?

7

Kochana uspokój się. Zrób sobie bete HCG i po sprawie. 22 zł chyba, u mnie w mieście wyniki max jeden dzień

8

Tak, u jednego mialam usg dopochwowe, a drugiego normalne, obaj wykluczyli ciaze, a wtedy bylby to 4 miesiac, juz nie wiem co myslec, nie ukrywam, ze panicznikuje z kazdym dniem bardziej, robi sie jakas obsesja, zrobilam 10 testow i kazdy z wynikiem negatywnym..
Lena a te kobiety o ktorych wspomnialas nie byly u lekarza, nie sadzily, ze to ciaza?

9

no chyba nie,wiesz nie wiem jak to było dokładnie,bo to było dawno dzieci juz po 20 lat mają

10

Rozumiem..
Czytalam o roznych przypadkach, ale z takim, ze 2 lekarzy wykluczylo ciaze, testy negatywne i okres jeszcze sie nie spotkalam..
Moze bede pierwszym takim ¨odskokiem¨ smile Daj Boze, zeby nie ! smile

11

Ale robiłaś bete HCG czyli test z krwi?

12 Ostatnio edytowany przez Aimee (2013-04-02 21:19:23)

Skoro dwóch lekarzy wykluczyło ciążę, masz okres i wszystkie testy wyszły negatywnie, to może czas iść do lekarza rodzinnego?
Z opisu wynika najprawdopodobniej, że to zwyczajne gazy jelitowe, nie miałaś problemu z wzdęciami?

13

Jeśli miałaś robione usg i ciąża została wykluczona, to w ciąży nie jesteś. Dziecko rączki i nóżki ma już w 8 - 10 tygodniu i jest bardzo dobrze widoczne na ekranie.
Moim zdaniem na 99% to gazy. Jeśli masz obawy idź do lekarza rodzinnego niech da ci skierowanie do specjalisty, albo na USG jamy brzusznej.

PS: Też mam czasem takie uczucie jak Ty i to na 1000% nie ciąża wink

14

Dzieki Dziewczyny, ze probujecie mnie uspokoic smile
Mam juz dziecko wiec wiem jak wygladaja ruchy dziecka, i dziwne, ale zazwyczaj o tej samej porze wieczorem odczuwam te ruchy..
Moze tez ma na to wplyw gorset, ktory nosze, nie jest jakos mega obciskajacy, ale jednak nie ma tego ¨luzu¨, moze on cos uciska?
Co o tym myslicie? 
Tak sie tez zastanawiam czy lekarz moglby niezauwazyc 4miesiecznej ciazy??

15

Nie mogli by nie zauważyć
Czterotygodniowej mogą nie widzieć ale czteromiesieczna to jest nierealne. A jeszcze USG dopochwowe jest tak dokładne że nie da się nie zobaczyć

16

Tez sobie to tak tlumacze, ale mimo wszystko nie daje mi ta mysl spokoju..
Juz chyba w kazdy spsob sprawdzalam, czy to ciaza, zostal tylko test beta HCG, ale watpie czy on mnie uspokoi....
Mimo wszystko dziekuje wam za wasze odpowiedzi smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kopie,skacze, zgrzyta, płacze- czy to ciąża?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024