Jego zły stosunek do mojej rodziny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jego zły stosunek do mojej rodziny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Jego zły stosunek do mojej rodziny

Nie podoba mi się to, jak chłopak odnosi się do mojej rodziny. Krytykuje moich rodziców i brata. Moją matkę nazywa jędzą, ojca psychicznym, brata nieudacznikiem. Nie mogę tego słuchać, strasznie mi przykro. Czy miała któraś z was podobnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jego zły stosunek do mojej rodziny
dorelza napisał/a:

Nie podoba mi się to, jak chłopak odnosi się do mojej rodziny. Krytykuje moich rodziców i brata. Moją matkę nazywa jędzą, ojca psychicznym, brata nieudacznikiem. Nie mogę tego słuchać, strasznie mi przykro. Czy miała któraś z was podobnie?

Rozmawiałaś z nim o tym? Dlaczego się tak o nich wyraża?

3

On nie ma do tego prawa - reaguj i bądź konsekwentna!

4

dorelza napisał/a:

Znam ten problem bardzo dobrze. Mój były partner robił to samo, bolało jak cholera. Z każdym dniem bardziej. Albo on się zmieni albo ty będziesz cierpiała. Z resztą gwarantuję Ci , że jakbyś Ty powiedziała coś nie tak na temat jego rodziców (nie mam na myśli wyzwisk), to on by ich zaczął bronić jak lew. Z resztą zrób eksperyment, sama się przekonasz.

5

onaona napisał/a:
dorelza napisał/a:

Znam ten problem bardzo dobrze. Mój były partner robił to samo, bolało jak cholera. Z każdym dniem bardziej. Albo on się zmieni albo ty będziesz cierpiała. Z resztą gwarantuję Ci , że jakbyś Ty powiedziała coś nie tak na temat jego rodziców (nie mam na myśli wyzwisk), to on by ich zaczął bronić jak lew. Z resztą zrób eksperyment, sama się przekonasz.

Po co zniżać się do jego poziomu? Nie widzę w tym sensu.

Moim zdaniem obrażając ich, obraża również Ciebie. Jeśli miałby do Ciebie szacunek, to nie robiłby tego. Powiedz, że sobie tego nie życzysz i ma przestać. Koniec, żadnych dyskusji.

6

Dorelza, czy to aby nie ten sam pan o którym piszesz w poprzednich swoich wątkach? http://www.netkobiety.pl/t49401.html
http://www.netkobiety.pl/t47661.html
http://www.netkobiety.pl/t47518.html

7

nocnalampka napisał/a:

Dorelza, czy to aby nie ten sam pan o którym piszesz w poprzednich swoich wątkach? http://www.netkobiety.pl/t49401.html
http://www.netkobiety.pl/t47661.html
http://www.netkobiety.pl/t47518.html

Dobre pytanie, też jestem ciekawa.
Miałam napisać, że to kwestia czasu jak zacznie się tak do Ciebie odnosić, ale widzę, że już to robi.

8

Wczoraj postanowiłam zadzwonić do mojego chłopaka. Nie rozmawialiśmy od tygodnia, pisałam do niego smsy. Zapytał mnie niemiłym tonem: po co do niego dzwonię i piszę smsy? Wyjaśnił też, że nie może teraz rozmawiać, bo ma słabą baterię, ale po kilku minutach gdy się rozłączyłam, zadzwonił ponownie. Uznałam, że skoro ma nienaładowany telefon, to rozmowę lepiej odłożyć. Zadzwoniłam po 3 godzinach, bo sugerował, że mogę zadzwonić wieczorem. Zrobiłam to - nie odebrał. Dobiło mnie to. Czuję się teraz niepotrzebna - bliska mi osoba mnie olewa. Jest mi smutno. Nie wiem co się z nim dzieje. Myślę, że dzwonienie do niego nie ma sensu, jak nie odbiera.

9

A ja mam wrażenie, że Ty trochę użalasz się nad sobą, również prześledziłam Twoje wątki i ten Twój chłopak czy jak tam wolisz bliska osoba ma Cię głęboko w okrężnicy. Nie szanuje, nie kocha!
Czego szukasz na forum skoro mam wrażenie - nic do Ciebie nie dociera?

10 Ostatnio edytowany przez Gall_Anonim (2013-04-05 11:33:35)

Bardzo podobną historię własnie przeżywam z moją partnerką. Z powodu braku akceptacji w oczach moich rodziców, potrafi używać dosłownie każdego wulgaryzmu i oszczerstwa wobec nich, nie hamując się nawet przez chwilę gdy widzi, że grubo za dużo sobie pozwoliła. Potrafi być taka nie tylko przy mnie, ale także przy nich samych, co jest tym bardziej nie do zaakceptowania. Na tym forum temat obok, to opisywałem, więc nie będę się zbędnie rozwijał w wypowiedzi.

Wracając do sprawy, nie pozwalaj na to by tak Cie traktował. Wyznacz mu swoje granice i nie pozwól ich przekroczyć. Ja sam choć dobrze wiem co czujesz, bo pokochałem swoją "wulgarną pannę", to czuje, że czas zakończyć ten związek. Twój chłopak nawet Ciebie nie traktuje poważnie sugerując się jego lekceważącym tonem i rozmowami telefonicznymi. Nie wyobrażam sobie związku, w którym przez tydzień czasu nie macie ze sobą kontaktu, a on jeszcze ma do Ciebie pretensje, że mu przeszkadzasz. Halo! jesteś tu? Tak.. do Ciebie mówię dorelza, przecież na pewno nie jesteś głupiutką dziewczyną i sama widzisz, że tak nie można. Na pewno gdzieś czeka ktoś, kto nie tylko Ciebie, ale także Twoją rodzinę uszanuje. Pomyśl o tym, co to by było gdybyś związała się z nim na dobre: ślub, dzieci, dom, wspólne finanse... a on ciągle z dala od Ciebie, a w dodatku wyzywa Twoją rodzinę i nastawia wasze dzieci przeciwko.

Łatwo prawić mi morały, choć sam nie lepszy, ale uwierz mi, że rozmowa z ludźmi ( w tym z tego forum ) na prawdę pomaga spojrzeć trzeźwo na życie. Proponuje Ci raz, a stanowczo odważyć się by powiedzieć mu co sądzisz o tym. Nie dawaj mu na to przyzwolenia, bo jak mu na początku dasz... to nie skończy się tylko na Twojej rodzinie... ale wszystkich dookoła Ciebie zwyzywa.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jego zły stosunek do mojej rodziny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024