Zaburzenia Menstruacjne. - Regulacja. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zaburzenia Menstruacjne. - Regulacja.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zaburzenia Menstruacjne. - Regulacja.

Witam Panie.

Mam 21 lat, czas dojrzewania już minął. Obecnie nie mam faceta, a zaburzenia z miesiączkowaniem pojawiły się znienacka.. Walczyłam z mamą od pierwszego problemu, był spokój przez jakiś czas, znów się pojawił. Ostatnie miesiączkowanie było w Grudniu, a jest marzec. Jestem strasznie nerwowa, zmienne nastroje, decyzje, myśli, wszystko. To jest uciążliwe i nieprzyjemne. Od miesiąca mam problemy w pracy, nie potrafię się skupić, a nawet myślałam by z niej odejść. Ciąża jest wykluczona. Stres? W grudniu też rozstałam się z moim chłopakiem, czy to miałoby taki wpływ na miesiączkę? Owszem, myślałam o tym i musiałam przejść swoje, wiadomo. Ale to już 3 miesiąc. Zdarzało się też tak, że nie miesiączkowałam nawet do 4 miesięcy. Dowiedziałam się od mamy mając 16 lat, że lekarz po wizycie, powiedział jej, że będę miała problemy z macierzyństwem w przyszłości. Jak to leczyć? Słyszałam że często ginekolodzy leczą takie schorzenia antykoncepcją, ale ta metoda mi nie odpowiada, dałam się na to nabrać. Bardzo wtedy przytyłam, gdy odstawiłam leki, ciało wróciło do swej masy - pozostały rozstępy i popękana skóra. Nie mogłam na długo tego zaakceptować, nigdy nie rodziłam a gdy założę strój kąpielowy - tak wyglądam. sad Nie wiem już co mam robić. Próbowałam kąpać się w bardzo gorącej wodzie, by jakoś przyspieszyć ten proces, z marnym skutkiem.

Czy któraś z Pań napotkała podobną sytuację?
Proszę o poradę.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaburzenia Menstruacjne. - Regulacja.

Najpewniej są to zaburzenia na tle hormonalnym. Brałaś luteinę?

3

Catwoman napisał/a:

Najpewniej są to zaburzenia na tle hormonalnym. Brałaś luteinę?

Nie brałam, a pomaga na tę dolegliwość?

4

To jest właściwie pierwszy lek, jaki przepisuje lekarz na "wywołanie" miesiączki; bierze się go pod język i okres wraca zwykle 3.-4. dnia.

5

Zrób badania na poziom hormonów tarczycy.
Zbadaj poziom prolaktyny.
Badanie u ginekologa to podstawa.
Stres również ma tu duży wpływ.

6

Nie chce Cie straszyc, ale ja rowniez mam podobna sytuacje, tylko ze u mnie to inna sytuacja, bo w grudniu poronilam, potem okazalo sie ze mam polipa. Kontrolnie mialam zglosic sie do lekarza na usg, ale moja wizyte przyspieszyl fakt ze nie mialam okresu. Okazalo sie niestety ze mam torbiel na jajniku. Nie stwierdzono jeszcze czy to akurat torbiel, czy ogolne rozstrojenie gospodarki hormonalnej. Wiesz, skutki moga byc takie same ale przyczyny juz tego rozne, tak wiec, proponuje rozwiac wszelkie watpliwosci i udac sie do lekarza. Najpierw pierwszego kontaktu, aby zlecil komplet badan z krwi, potem do ginekologa, aby zbadal Cie. Pozdrawiam

7

luteina lub duphaston to są leki na wywołanie i regulację okresu.
ale najpierw wypadałoby porobić badania, tak dobrze to się na tym nie znam, ale hormony, czy nie brakuje prolaktyny.
usg od wewnątrz u ginekologa.
działaj nie ma na co czekać.

8

ja nie miałam miesiączki od sierpnia do grudnia.. w grudniu poszłam do lekarza.. pierwsze co skierował mnie na badania hormonalne. Okazało się, że miałam 5 krotnie więcej prolaktyny.... Dostałam bromergon na wywołanie miesiączki, ale miałam po nim straszne jazdy wiec przeszłam na antykoncepcyjne i miesiączka wróciła.
Jeśli będziesz miała dobrze dobrane leki anty to nie przytyjesz po nich

9

Green_Eyes napisał/a:

Dowiedziałam się od mamy mając 16 lat, że lekarz po wizycie, powiedział jej, że będę miała problemy z macierzyństwem w przyszłości. .

A na jakiej dokładnie podstawie lekarz tak stwierdził? Jak brzmi ta diagnoza - bo jak na razie jeszcze nie wiesz na 100%, czy te problemy rzeczywiście nastąpią. 21 lat to młody wiek, może się jeszcze okazać że będziesz matką i to nie raz.

Owszem, stres może mieć bardzo duży wpływ na miesiączkowanie - ale przede wszystkim powinnaś pójść do dobrego lekarza - (nawet prywatnie, nie żałuj pieniędzy). Z jakiego jesteś miasta?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zaburzenia Menstruacjne. - Regulacja.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024