Wahania nastroju itp. poradźcie .. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wahania nastroju itp. poradźcie ..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Wahania nastroju itp. poradźcie ..

Witam wszystkim. Chciałam się kogoś stąd poradzic, bo nie wiem tak naprawdę czemu tak mam:P
Zacznę od tego, że czasami mam wahania nastroju, jak zdenerwuję się na coś to dosłownie gotuje się we mnie.
Potrafi mnie zdenerwowac najmniejsza błahostka, nawet coś głupiego, a gdy moje zdenerwowanie osiągnie zenit to mam ochotę rzucac wszystkim co mam pod ręką, bądź rzucac słowami, którymi w głębi tak naprawdę nie chcę. Najczęściej pomaga mi to jak się wykrzyczę, wyrzucę to z siebie a następnie położę i się wyciszę.
Czasem mam dni, w których nic mi się nie chcę, nie widzę nic pozytywnego. Nie raz odbija się to na moim chłopaku, który i tak jest wyrozumiały.

Więc chciałam się dowiedziec, jak panowac nad nerwami i takimi huśtawkami nastrojów?! smile Kiedyś brałam Nerwomix czy jakoś tak, ale po tym byłam bardziej zamulona i w efekcie wszystko mnie wkurzało:P

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wahania nastroju itp. poradźcie ..

Tez tak mam, ale u mnie to chyba hormony.

3

Najbardziej prawdopodobna opcja jest taka, ze dzieje się tak pod wpływem stresu. Nie CHWILOWEGO stresu z ostatnich dni, ale długotrwałego, chronicznego napięcia, z którego może sobie nawet nie zdajemy sprawy. Przez ciągłą presję żyjemy w ciągłym napięciu i przez to dużo trudniej nam kontrolować negatywne emocje, nawet pierdoła sprawia, że wybuchamy. Ja w każdym razie na pewno tak mam.

Da się coś pokombinować, żeby zmienić tak tryb życia, żebyś zwyczajnie była z niego bardziej zadowolona? Nie znam Cię, więc nie mam pojęcia, co może być nie tak, a to dosłownie może być wszystko - może jesteś wiecznie zmęczona, bo musisz wstawać rano na studia, a jesteś typem sowy i ciągle jesteś niewyspana. Może masz 2 kierunki i za bardzo Cię to męczy, może masz wkurzającą pracę, z której nie jesteś zadowolona, a wykonujesz ją tylko, żeby wykonywać. Masz jakieś pomysły?

4

Da się coś pokombinować, żeby zmienić tak tryb życia, żebyś zwyczajnie była z niego bardziej zadowolona? Nie znam Cię, więc nie mam pojęcia, co może być nie tak, a to dosłownie może być wszystko - może jesteś wiecznie zmęczona, bo musisz wstawać rano na studia, a jesteś typem sowy i ciągle jesteś niewyspana. Może masz 2 kierunki i za bardzo Cię to męczy, może masz wkurzającą pracę, z której nie jesteś zadowolona, a wykonujesz ją tylko, żeby wykonywać. Masz jakieś pomysły?

Tzn wstaję o 6 i fakt często jestem nie wyspana, poźniej głowa mnie boli, wszystko i wszyscy mnie drażnią, mam ochotę wszystkich wystrzelic.
Ale faktem też jest to, że mam bardzo dużo stresu m.in z powodu rodziny ( non stop mają o coś pretensję bądź się czepiają ) nie mam chwili oddechu, wyciszenia dla samej siebie, każdy czegoś ode mnie oczekuje, bądź jak czegoś nie zrobię są kłótnie itp. Gdy mam właśnie taki gorszy dzień to obrywa się mojemu chłopakowi, potrafię coś mówic bez opamiętania np. coś przykrego dla niego, poźniej mi przechodzi i poprostu źle się z tym czuję.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wahania nastroju itp. poradźcie ..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024