Hej dziewczyny,
co myslicie o dawaniu ukochanej alkoholu na urodziny lub mikołajki? Czy to jest taki prezent jaki chciałybyście dostac?
Zależy jaki alkohol ![]()
wszystko jedno jaki, chodzi mi o to czy wypada swojej ukochanej robić prezenty w postaci alkoholu..
Ja Ci powiem tak - jak jest prawdziwą miłośniczką tego konkretnego alkoholu a Ty wiesz, że ona KOCHA np cypryjskie wina czy szkocką whisky i jej sprezentujesz jakąś wyszukaną butelkę, to ok.
Ale jeśli to ma być taki prezent na odwal się, który krzyczy cały "nie wiedziałam, co Ci dać, to masz to", to nie wypada, chyba, że jesteście ze sobą bardzo krótko. Wypada dać coś, co jest zgodne z jej zainteresowaniami, albo wiesz na pewno, że chciałaby to mieć. ![]()
Jest tylko jedna osoba, której zdecydowanie nie wypada dawać alkoholu w prezencie: alkoholik (zwłaszcza ten niepijący)
Dlaczego dawanie ukochanej osobie butelki dobrego trunku miałoby być czymś niewłaściwym? Ja często dostaję od mojego ukochanego takie "procentowe" prezenty, podobnie jak on ode mnie. Nawet od kolegi z pracy dostałam w tym roku na urodziny dużą butlę mojego ulubionego wina ![]()
nie jestem miłośniczka alkoholi, owszem lubie napić sie dobrego alkoholu, ale nie jestem smakoszem. Często pijemy wino np. do kolacji. Ale na mikołajki !? Dodam że jesteśmy razem juz około roku i nie powiem bo przez ten czas mój partner zdążył dowiedzieć sie że jestem dość zasadniczą osobą.
7 2013-02-24 13:52:56 Ostatnio edytowany przez Poleczka (2013-02-24 13:53:55)
Jeśli lubi jakiś konkretny typ alkoholu to jak najbardziej możesz jej kupić. W odwrotnej sytuacji była moja koleżanka, która swojemu mężczyźnie na 25 urodziny kupiła jakąś whiskey dla kolekcjonerów. Chłopak bardzo się ucieszył i powiedział, że otworzy jak będą mieli syna ![]()
ale tu jest inna sytuacja:) To chłopak, dla dziewczyny kupił. Ja nie jestem żadną kolekcjonerką ![]()
a co, wolalabys dostac diamenty??:D
nie, oczywiście ze nie. Coś małego, co by mi się miło kojarzyło.
Myślę, że preferowanie danego typu prezentu nie jest żadną sprawą uniwersalną, a indywidualną, do dogadania pomiędzy partnerami. Jeśli nie lubisz i nie chcesz dostawać alkoholu w prezencie od faceta, to zwyczajnie mu o tym powiedz, zamiast pytać się nas czy to w porządku, że dostałaś. Jeśli my wszystkie, jak jeden mąż napiszemy, że lubimy dostawać alkohol w prezencie i jest to OK, to i tak nie zmienia to faktu, że Ty go dostawać nie lubisz i nie chcesz ![]()
Być może ten chlopak liczył na poczęstunek? Ja osobiście preferuję wina australijskie i nie obraziłabym się na taki prezent.
Kobiecie można przynieść wino, gdy jesteś zaproszony na kolację - ale absolutnie nie jako prezent urodzinowy. Przecież jest tyle możliwości..tyle gatunków kwiatów.. cokolwiek byle nie alkohol eh
Prezent świadczy o tym, że ktoś patrząc na niego, przygotowując go dla mnie myślał o mnie.
Dodam że jesteśmy razem juz około roku i nie powiem bo przez ten czas mój partner zdążył dowiedzieć sie że jestem dość zasadniczą osobą.
Nie wiem, co w tym kontekście znaczy "zasadnicza osoba"... ?
Btw - prezent na mikołajki, a Ty teraz dopiero go roztrząsasz? ;-)
Anemonne ma rację, trzeba było po prostu od razu powiedzieć, że dziękujesz, ale na przyszłość wolałabyś coś w rodzaju .... .... .... .... wstaw dowolne życzenia. ;-)
15 2013-04-01 17:23:18 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-15 16:40:47)
Ja miałam kiedyś taki sam dylemat. Co kupić partnerowi...? I co mu kupiłam? Trampolinę
Wiedziałam, że lubi sport i ma ogród a na trampolinie można i ćwiczyć i nieco się powygłupiać. I okazał się to na maksa trafiony prezent, chociaż przyznam, że do końca nie wiedziałam, czy przypadnie mu do gustu ![]()
Trampolinę kupiłam w sumie na ostatnią chwilę i ze spam przysłali mi w ciągu 24 h.
Kupiłam taki model: spam
Jeśli masz jakieś pytania, to chętnie odpowiem, bo przy takim prezencie lepiej się poradzić kogoś, kto już ma trampolinę, żeby nie wtopić ![]()
Ja ostatnio na imieniny dostałam żubrówkę paloną, z której od razu zrobiliśmy użytek ![]()
Hej dziewczyny,
co myslicie o dawaniu ukochanej alkoholu na urodziny lub mikołajki? Czy to jest taki prezent jaki chciałybyście dostac?
hehe nie zły dylemat
Ja alkohol kupuję koledze na urodziny , gdy nie mam pomysłu na prezent ![]()
Dlaczego akurat alkohol ??? przecież jest tyle innych prezentów które chciałaby dostać dziewczyna od chłopaka
chyba że kupisz jej dobre wino , które razem skonsumujecie przy romantycznej kolacji .. na taki pomysł jestem jak najbardziej ZA ! ![]()
18 2014-05-20 09:31:23 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-20 13:38:46)
Ja dostałam kiedyś na urodziny od męża wino + stojak, który idealnie pasuje do wystroju naszej kuchni. Generalnie nie mam nic przeciwko kupowaniu ukochanej alkoholu, zwłaszcza jeżeli ma się w zwyczaju np siadać z mężem wieczorem przy lampce wina i w ten sposób spędzać czas. Często kupując też prezenty dla przyjaciół decyduję się na alkohol. Korzystam z serwisu spam - dużo fajnych alkoholi w atrakcyjnych cenach i fantastyczne akcesoria do alkoholi.
19 2018-03-02 19:35:55 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-02 20:35:26)
Ja kocham wino! Butelka dobrego czerwonego wina na pewno by się sprawdziła jako prezent. Jeszcze lepiej gdyby był do niej dołączony jakiś ciuszek z spamowanie, oraz wklejanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem