Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Ach, moja przyjaciółka wychodzi za mąż, oczywiście zostałam zaproszona, al enei mam pojęcia co powinam jej dać w prezencie, z jednej strony chciałąbym zrobić im miłą niespodziankę, ale eni chce powtarzać prezentów,żeby nie okazało się że już dostali to co im kupię. Może powinnam dać pieniądze?Nie mam zielonego pojecia co się teraz daje w prezencie młodym!!!
no to jest problem i jeszcze co dać zamiast kwiatków, ja nad tym sie zastanawiam!!! w prezencie chyab dam skromneii zestaw kieliszków albo sztućców, zawsze to taniej niż kasa!!!
Ja mam ten sam problem, zastanawiam się czy pieniądze czy prezent. Ale wolałabym by prezent był niespodzianką, i to orginalną, nie chcę kupować młodym kolejnego albumu na zdjęcia!Poradźcie co Wy dawałyście koleżankom na ślubach?
szczerze najlepsze rozwiazanie to pieniadze sami doskonale wiedza co sobie za to kupia i z pewnoscia beda bardziej zadowoleni nawet ze skromnego banknotu niz z kolejnego miksera lub czegos podobnego. Jezeli zamierzaja mieszkac u rodzicow a nie uwijac od razu swoje gniazko w nowym domu to prezent typu sztucce to najgorsze rozwiazanie. Ktos moze powiedziec, ze wcale nie przeciez jak wyprowadza sie na swoje to juz beda mieli od czego zaczac. Ale pytanie kiedy to bedzie? do tego czasu te rzeczy moge juz kompletnie im sie nie podobac nowoczesny teraz robot moze byc tylko przestarzala zabawka.
tez polecam kase bo beda wiedzieli co za nia kupic, ale to zalezy od pary,
mozna tez zrobic mila zabawna niespodzianke, na tej stronce jako prezenty ślubne daja np prosiaczka ![]()
taki duzy jest slodki, ja uwielbiam duze pluszaki, choc to malo funkcjonalne
Pieniądze i jakiś miły prezent.
np:
- Bon na relaksujący zabieg w salonie kosmetycznym
- Dobry alkochol, książke z pysznymi drinkami
-----------------------------------------
konkurs.dobry-dom.pl
a może jakiś zegar na ściane z dzwonem, ja mam problem biore ślub i chcem coś kupic przyszłemy męzowi, może macie jakis pomysł
a moze też być komplet reczników, sa juz zapakowane po 6 naprawde sie sprawdza
to wszystako zależy od kwoty jaką na ten cel przeznaczasz z praktycznych i przydatnych prezentów polecam robota kuchennego do 200zł już można kupic ciśnieniowy ekspres do kawy lub toster.
a nie lapiej zapytac wprost czy maja jakąs liste prezentów, albo co potrzebują, moja zanjoma na swój slub dostała 6 mikrofalówek!!! Musiała je rodawac rodzinie bo nie maiła co z nimi zrobic, a jesli panstwo młodzi nie maja listy prezentów i sie krepują powiedzieć co chcą to najlepiej chyba dac im kase
niedawno byłam na ślubie u koleżanki i kupiłam na szczęście trafiony prezent. Najpiewr trzeba zrobić rozeznanie przede wszystkim
wpadłam na kawkę i dokładnie obejrzałam mieszkanie ( mieszka z mężem sama) no i lubią kawę, więc prezentem był ekspres do kawy. I kumpel cieszył się jak dziecko, bo rano świeża kawka to skarb. Moze być tez frytkownica, jak ktoś nie ma.
No ale zawsze kasa jednak przydaje się najlepiej, bo koszty wydane na ślub uszczuplają budżet strasznie.
Ja też szukam czegoś oryginalnego na prezent. Myślę nad takim kompletem:
2future.pl/Produkt/76/stojak_voodoo_+_noze
Kasiu, ja swojej koleżance dałam piękną kartkę( w takim ruloniku- oryginalna) , bukiet pięknych kwiatów, Do koperty 200 zł.( może i mało,bo wiem,że dają więcej), a do tego dokupiłam piękny świecznik (na 2 świece) i z miejscem na butelkę wina ( wino oczywiście też kupiłam). Do świecznika dołączyłam bilecik z dedykacją Pt. Oby wszystkie Wasze wieczorki przypominały dzień pierwszej ,niezapomnianej randki:) Wszystko zależy od finansów. Wiem ,że byli tym mile zaskoczeni.
Ostatnio edytowany przez witch77 (2008-09-05 17:57:20)
prezent super, będę pamiętać w razie jakiegoś ślubu i troszkę sobie skopiuje od ciebie z tym winkiem
Wszystko zależy od tego jaki jest status nowożeńców. Jeżeli ktoś zbiera kasę na mieszkanie to nie kupię im zegara, czy kieliszkow...w czasie jak ja wychodziałam za mąż moim koszmarem prezentowym był komplet sztućców na 12 osób za jakieś 1000zł. Dlaczego? Ano dlatego że urządzaliśmy wtedy chałupkę, nie mieliśmy łazienki i spaliśmy na dmuchanym materacu, więc mieliśmy po prostu inne potrzeby.
ale wracając do tematu: zawsze daję jakiś drobiazg od siebie (np dwie filiżanki, dwa piękne kieliszki, 2 ręczniki z wyhawtowanymi inicjałami lub imionami młodych - na allegro) plus koperta.
A dla męża kupiłabym koszulkę z napisem "game over"
))
Ja polecam coś, co sama ostatnio dała w prezencie ślubnym i młodzi byli naprawdę mile zaskoczeni! Niedrogie i oryginalne w sklepie baldachimy24.pl