Witam! na wstepie napisze ze jestem dziewczyną, chciałabym poznac wasze zdanie.Bardzo przepraszam za tak infantylne pytanie, ale musiałam je zadać.
Czy chłopak który ma 22lata, ma jakieś 185 cm wzrostu i waży w granicach 80kg według Was jest "gruby"?
Ja wiem że liczy sie wnetrze człowieka, ale jakby nie patrzeć wygląd też sie w jakimś stopniu liczy.Co do tego faceta aktualnie sie spotykamy, ma on ciemniejsza karnacje, piwne oczy i włosy. Niby wszystko jest ok, ale czy on powinien popracować nad wagą?
Witam! na wstepie napisze ze jestem dziewczyną, chciałabym poznac wasze zdanie.Bardzo przepraszam za tak infantylne pytanie, ale musiałam je zadać.
Czy chłopak który ma 22lata, ma jakieś 185 cm wzrostu i waży w granicach 80kg według Was jest "gruby"?
Ja wiem że liczy sie wnetrze człowieka, ale jakby nie patrzeć wygląd też sie w jakimś stopniu liczy.Co do tego faceta aktualnie sie spotykamy, ma on ciemniejsza karnacje, piwne oczy i włosy. Niby wszystko jest ok, ale czy on powinien popracować nad wagą?
Według mnie, nie jest gruby. Moj mąż ma 190 cm i wazy 105 kg. Nie ma nawet brzucha.
coldplay napisał/a:Witam! na wstepie napisze ze jestem dziewczyną, chciałabym poznac wasze zdanie.Bardzo przepraszam za tak infantylne pytanie, ale musiałam je zadać.
Ja wiem że liczy sie wnetrze człowieka, ale jakby nie patrzeć wygląd też sie w jakimś stopniu liczy.Co do tego faceta aktualnie sie spotykamy, ma on ciemniejsza karnacje, piwne oczy i włosy. Niby wszystko jest ok, ale czy on powinien popracować nad wagą?Według mnie, nie jest gruby. Moj mąż ma 190 cm i wazy 105 kg. Nie ma nawet brzucha.
Własnie po niektórych facetach tego nie widać,że dużo ważą, a po innych bardzo.
zalaży czy te kilogramy ma zgromadzone w oponce czy jest po prostu umięśniony, dla mnie pan nr 1 odpada (czyli gruby)
Przeciętnie zbudowany facet przy takich proporcjach wzrostu do wagi powinien wydawać się bardzo szczupły. Więc albo jest wyjątkowo dziwnie zbudowany albo wazy dużo, dużo więcej jeśli wydaje Ci się gruby
Przeciętnie zbudowany facet przy takich proporcjach wzrostu do wagi powinien wydawać się bardzo szczupły.
No właśnie. Pierwsze, co pomyślałam, to: "Ale chudzina"
Wg mnie też jest nawet za chudy Chyba musi być dziwnie zbudowany skoro takie pytanie padło.
185 cm i 80 - za chudy? Wzrost mam podobny, wagę większą ok jakieś 6-7 kg i muszę przyznać, że dużo lepiej było by bez tych nadprogramowych kilogramów.
No według mnie, to chudzinka z niego... Ja mam 188cm i ważę 105kg i brzuch mam płaski jak stół. Na pewno gruby to on nie jest.
To zależy raczej od mięsni. Jak jest typem informatyka, który jest wysoki, ale nie ma żadnych mięśni, za to wcina zupki z torebki i pije piwo przed komputerem, to może i jest gruby. Ale prawdę mówiąc 80 kg dla 185 cm to dość mało... mówię, jedyne wytłumaczenie to zerowa aktywność fizyczna.
Masz zupelnie normalne BMI w okolicach 23.
80kg przy 188cm wzrostu to nawet malo:P mezczyzni ktorych znam o tym wzroscie waza od90 do105kg i wogole nie wygladaja na tyle.
baaaa znam faceta co ma 180cm wzrostu, wazy 90kg a jest taka chudzinka, ze wyglada na 70:P
Moj waży podobnie- 75-80kg, przy podobnym wzroście. Nie jest gruby, nigdy tak nie pomyslalam, a wyglada za to jak prawdziwy facet.
BMI nie ma się sugerować. Owszem, może to być pewna wskazówka a nie ogólnie przyjęty pewnik. Wszystko zależy od postury, stosunku tkanki mięśniowej do tłuszczowej, budowy kości itd.
No chyba upadłaś na głowę, mój chłopak przy wzroście 181 waży coś między 80-90, ale dokładnie nie pamiętam ile i wcale nie wygląda grubo, powiedziałabym, że w sam raz:D. Jest on bardzo aktywny fizycznie, nie siedzi przed kompem i nie wpierdziela wszystkiego co ma pod ręką:D.Tak czy tak jest się do czego przytulic, odpowiada mi to w 100 %.
16 2013-03-02 23:27:09 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-03-02 23:30:35)
Na pewno wszystko zależy od proporcji, ale uważam, że nie.
Mój chłopak ma 185 cm i waży 80 kg, czasem 85 i w żadnej tej wadze nie jest gruby, na pewno jakbyś go zobaczyła, to byś stwierdziła to samo. Nie ma brzucha, nogi szczupłe bardzo (niejedna dziewczyna szczupłych nóg by pewnie pozazdrościła, hehe), a gdy waży np ok 75-78 to trochę żebra zaczyna być mu widać, wiem, bo różnie u niego z wagą. Dlatego 80-85 jest dla niego jak najbardziej ok, a jak mniej, to się robi chudy Nie chciałabym, by dalej chudł, jest świetny, jakby przytył też byłby nadal, bo przy tak szczupłej sylwetce nawet 10 kg więcej, by mu nie zaszkodziło. Po prostu jest bardzo szczupłych, a dla niektórych mógłby być nawet chudzinką.
Dziwne pytanie, przecież sama go widzisz to najlepiej możesz ocenić? Wyobrażając go sobie nie widze podstaw nawet by sądzić, że ejst gruby, raczej normalnej budowy.
Masz rację, pytanie jest bardzo infantylne....
To Ty musisz sobie odpowiedzieć, czy Ci się podoba, czy nie podoba. Czy ciągnie Cie do niego, czy jesteś z nim, bo nie ma czegoś lepszego w pobliżu...
A jak przytyje 5 kg to go rzucisz?
19 2013-07-08 13:50:09 Ostatnio edytowany przez koty (2013-07-08 13:51:58)
Zgodnie z wskaźnikiem BMI do górnego limitu wagi brakuje mu 5 kg. Więc raczej jest "chudy".
Ale tak jak piszecie, jak to wygląda, zależy od typu sylwetki,budowy wysportowania.
Inna sprawa to Twój stosunek do niego. Jak ktoś szuka dziury w całym, to pewnie ją znajdzie.
..
spójrz na niego i się zastanów ..jest gruby czy nie, ma brzuch czy nie, hm no chyba że jesteś niewidoma i nie miałaś okazji go zdotykać to wtedy rozumiem pytanie. no ale przecież piszesz na forum więc widzisz. hm a może to koleżanka za Ciebie pisze, no jeśli.. tak to odpowiadam na pytanie : nie , nie jest gruby.
Moj maz przy wzrocie 190 cm wazy 70 kg
Mój kolega ma 185 i 85 kg i ma świetne, wysportowane ciało. Nie każdy jednak, będąc tego samego wzrostu i wagi, wygląda tak samo.
Penwie jest fajny , przytulaśny
Nie powinien być gruby, może lekka nadwaga, ale to wszystko zależy od budowy sylwetki.
Nie jest gruby. Jest taki jaki powinien być
No cos Ty. To tylko dobrze zbudowany facet. Ale zastanawia mnie skad wlasnie takie pytanie? Tak troche to pobieżne ocenianie czlowieka.
Wage ma wporzadku :-)
Myślę że albo w sam raz wygląda albo mógłby nabrać jeszcze ale uważam że nie ma tak co oceniać chłopaka bo my go nie widzimy...ale uważam że jak sobie będzie chciał to pocwiczy i nawet jeśli ma mało ciałka jak na ten wzrost:)to napewno sobie wykształci mięśnie.Szczęścia życzę:D
Z tego co piszesz nie jest za gruby, ale zalezy jak to się u Niego rozkłada, ktoś może być szczupły wręcz, ale np mieć duży brzuszek. Najważniejsze żeby Tobie się podobał, są przecież ważniejsze atuty niż waga chyba, że to by Ci bardzo przeszkadzało
I nie jest to infantylne, dla każdego Jego problem jest ważny , bez względu na to jakiej wagi
nie należy tego w ten sposób oceniać. Dobrze, że napisałaś.
Mój partner ma 182 cm i waży około 83 kg. Według mnie wygląda normalnie a co najważniejsze- zdrowo. Nie jest ani zbyt szczupły, ani za gruby ani też wybitnie umięśniony. W sam raz
coldplay zamiast zastanawiać się nad tym, czy chłopak powinien schudnąć czy nie, wybierzcie się na spacer albo basen. Trochę ruchu nie zaszkodzi i pomoże popracować nad sylwetką