Potrzebuję pomocy fotografa! Mam kilka nurtujących mnie pytań. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Potrzebuję pomocy fotografa! Mam kilka nurtujących mnie pytań.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Potrzebuję pomocy fotografa! Mam kilka nurtujących mnie pytań.

Witam,
Od niedawna zaczęłam interesowac się fotografią i myślę o tym, aby zacząc się tym zajmowac. Ale męczy mnie pare spraw... chcialabymz zrobic kariere jako fotograf (wiadomo na poczaktu zaczynajac od drobnych rzeczy) ale nie wiem, czy może byc na to za pozno? Czy taką pasję trzeba rozwijac od dziecka, czy sa moze osoby, ktore pozno zaczely sie tym intereoswac i osiagnely jakis sukces?
Chciałabym zasięgnąc porady dobrego fotografa, dla ktorego jest to pasja utrzymująca jego zycie. Oto kilka moich pytan:
Od czego powinnam zacząc? Co powinnam wiedziec i co powinnam posiadac? Może jakieś kursy? Jakie powinnam miec programy, jakie sprzęty polecasz? I takie jeszcze jedno pytanie... ile lat miałeś/aś jak zaczęłaś/ąłeś swoją kariere z fotografia? Co cie do tego sklonilo i jak pozyskałaś/łeś na to środki?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebuję pomocy fotografa! Mam kilka nurtujących mnie pytań.
hassana napisał/a:

Witam,
Od niedawna zaczęłam interesowac się fotografią i myślę o tym, aby zacząc się tym zajmowac. Ale męczy mnie pare spraw... chcialabymz zrobic kariere jako fotograf (wiadomo na poczaktu zaczynajac od drobnych rzeczy) ale nie wiem, czy może byc na to za pozno? Czy taką pasję trzeba rozwijac od dziecka, czy sa moze osoby, ktore pozno zaczely sie tym intereoswac i osiagnely jakis sukces?

Jak najbardziej możesz zrobić taką karierę, nie jest za późno. Wiadomo, że pasja którą rozwijasz od dziecka daje ci więcej czasu na różne możliwości, ale wiek absolutnie nie wyklucza tego że możesz się spełnić jako dobry fotograf.
Określ sobie czas na realizację swojego celu i wypunktuj działania jakie podejmiesz aby go uzyskać - to tak na początek.  Zastanów się na co możesz sobie pozwolić czy na studia w tym kierunku, czy na kursy ? Co chciałabyś fotografować, czy przyrodę czy może np chciałabyś zajmować się fotografią ślubną ?
Dużo ofert dostaję od amatorów -fotografów robiących świetne zdjęcia, którzy umawiają się z klientem na sesje np. kobiety w ciąży etc.
Pamiętaj nigdy nie jest za późno aby osiągnąć sukces smile

Nie jestem fotografem i niestety nie odpowiem ci na pytania stricte techniczne.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Potrzebuję pomocy fotografa! Mam kilka nurtujących mnie pytań.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024