Mój chlopak niechce ślubu a ja chece... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój chlopak niechce ślubu a ja chece...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Mój chlopak niechce ślubu a ja chece...

witam mam 21 lat i jestem w ciaży moi rodzice mają możliwość zrobienia mi slubu jeszcze przed urodzeniem dziecka w kwietniu bede wtedy  w 5 miesiacu ciązy jednak mój chłopak niechce slubu poniewaz boi sie ze na weselu cos moze sie stac dziecku i pozniej sobie tego nie wybaczy proponuje ślub za rok lub dwa jednak według mnie to juz by nie było to samo chce zacząć nowe zycie razem z nim jeszcze przed porodem. Wiele osób bierze sluby w ciazy i nic im nie jest nawet takie przypadki bywaly u mnie w rodzinie co ja mam zrobic jestem miedzy młotem a kowadlem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój chlopak niechce ślubu a ja chece...

Wiesz nikogo nie zmusze do slubu,nawet ojca własnego dziecka.
Myśle,ze szczera i spokojna rozmowa może pomóc.
Warto powiedziec o swoich uczuciach i obawach.Bez krytykowania,obwiniania i szantazowania.A równiez wysłuchac argumentów drugiej strony.Nic na siłe.

3

Elina... nie ma "JA CHCE"... wink To WY musicie czegoś chcieć...razem... smile Porozmawiaj z chłopakiem. Podaj swoje powody, dla których chcesz wziąć ślub przed porodem. Obiecaj, że będziesz uważać na weselu i nie będziesz za bardzo szaleć big_smile

4

A moze on poprostu nie jest gotowy podjac sie ojcostwa ? Ile lat ma twoj partner ? Wydaje mi sie ze nie powinnas spieszyc sie do tego slubu powiedz co ten papierek ci da ... Przeciez gdybys nie byla w ciazy nawet nie pomylala bys o slubie teraz . Wiesz czasami zbyt pochopne decyzje bardzo daja nam sie we znaki uwierz anam to z autopsji ... POWODZENIA CI ZYCZE smile

5

lena2884 napisał/a:

A moze on poprostu nie jest gotowy podjac sie ojcostwa ? Ile lat ma twoj partner ? Wydaje mi sie ze nie powinnas spieszyc sie do tego slubu powiedz co ten papierek ci da ... Przeciez gdybys nie byla w ciazy nawet nie pomylala bys o slubie teraz . Wiesz czasami zbyt pochopne decyzje bardzo daja nam sie we znaki uwierz anam to z autopsji ... POWODZENIA CI ZYCZE smile

Lena, to że papierek nic nie daje to święta prawda. Spieszyć się nie należy. Można też wziąć najpierw ślub cywilny, a za dwa lata kościelny... są różne wyjścia...
Ale "gotowość" do ojcostwa, to jej facet wyraził wraz z chwilą, kiedy pierwszy raz poszli do łóżka tongue
Jak się jest wystarczająco dojrzałym do uprawiania seksu, to powinno się być dojrzałym do brania odpowiedzialności za jego możliwe skutki smile

6

smile Ja to akurat naprawde wiem ale faceci niestety nie !!! sad Mam nadzieje ze wszystko im sie ulozy smile

7

elina92 napisał/a:

witam mam 21 lat i jestem w ciaży moi rodzice mają możliwość zrobienia mi slubu jeszcze przed urodzeniem dziecka w kwietniu bede wtedy  w 5 miesiacu ciązy jednak mój chłopak niechce slubu poniewaz boi sie ze na weselu cos moze sie stac dziecku i pozniej sobie tego nie wybaczy proponuje ślub za rok lub dwa jednak według mnie to juz by nie było to samo chce zacząć nowe zycie razem z nim jeszcze przed porodem. Wiele osób bierze sluby w ciazy i nic im nie jest nawet takie przypadki bywaly u mnie w rodzinie co ja mam zrobic jestem miedzy młotem a kowadlem.

To jest dobry czas na to, żeby przyzwyczajać się do mówienia o Was i Waszych potrzebach, a nie potrzebach jednostki.
Czy nie możecie zrobić teraz ślubu cywilnego, a potem, tak jak chłopak sugeruje kościelnego za 2, 3 lata?

Jego argumenty są przecież bardzo mądre i wychodzą z troski o Ciebie i o dziecko. Ciesz się, że masz fajnego faceta!

Pomyśl sobie - 5 miesiąc; możesz mieć już brzuszek, jakieś mdłości, może bóle kręgosłupa. Czy na prawdę w takim stanie chcesz się bawić na swoim weselu?

8

mój partner ma tyle samo lat (21lAT)wiem że chce dla mnie jak najlepiej jestem gotowa wziasc slub za pare lat tylko nie o to chodzi dowiedziałam sie nie dawno ze to jego rodzice robia problemy zebysmy sie pobrali teraz on przedtem chciał tylko zmienił zdanie ze wzgledu na nich zeby sie z nimi nie pokłucic tylko opcja jest taka ze moja rodzina bedzie traktowac mnie jak wyzutek i to ja sie z nimi pokłóce wiec mam do wyboru pokłucic sie z rodzicami swoimi albo swojego partnera... i co teraz?

9

elina92 napisał/a:

...moja rodzina bedzie traktowac mnie jak wyzutek i to ja sie z nimi pokłóce wiec mam do wyboru pokłucic sie z rodzicami swoimi albo swojego partnera... i co teraz?

MOŻNA się NIE kłócić z nikim. POSTANOWIĆ wziąć swoję życie w swoje ręce. WY jesteście parą, która zakłada rodzinę. Wy będziecie mieć dziecko i macie obowiązek zapewnić mu warunki życia. CEREMONIA w tym wszystkim jest najmniej ważna - ważniejsze jest: GDZIE będziecie mieszkać i z czego będziecie żyć?
(a ślub możecie wziąć cywilny w obecnośći 2 świadków - dla SIEBIE, nie "gawiedzi" smile )
Czas dorosnąć...

10

elina92 napisał/a:

mój partner ma tyle samo lat (21lAT)wiem że chce dla mnie jak najlepiej jestem gotowa wziasc slub za pare lat tylko nie o to chodzi dowiedziałam sie nie dawno ze to jego rodzice robia problemy zebysmy sie pobrali teraz on przedtem chciał tylko zmienił zdanie ze wzgledu na nich zeby sie z nimi nie pokłucic tylko opcja jest taka ze moja rodzina bedzie traktowac mnie jak wyzutek i to ja sie z nimi pokłóce wiec mam do wyboru pokłucic sie z rodzicami swoimi albo swojego partnera... i co teraz?

Do jasnej Anielki!

Jesteście obydwoje dorośli. Bardzo młodzi, ale jednak już dorośli i oczekujecie dziecka.
Weźcie sprawy w swoje ręce i nie zajmujcie się taką pierdołą, jaką jest ślub. Teraz powinniście przygotowywać się do nowej roli.

Ślub nie jest konieczny do tego, by stanowić rodzinę.

Druga sprawa to Wasze relacje z rodzicami.
Całe życie zamierzacie podporządkowywać się ich zdaniu?

Za kilka lat założysz temat- "Mój chłopak nie chce wysłać dziecka do szkoły muzycznej, a ja chcę." i wyjdzie na to, że jedni dziadkowie chcą, żeby wnuk pobierał edukację muzyczną, a drudzy nie chcą...

Musicie oboje odciąć pępowiny.

11

Popieram poprzedniczkę. Po co wam to wesele ? Weźcie ślub cywilny. Zaproście świadków na małe co nie co i już. A jak rodziny chcą wydawać kasę na weselę, to niech wam ją dadzą.
Jesteście dorośli i to wasze życie a nie waszych rodziców. Dla ciebie to on powinien być najważniejszy. I odwrotnie. A nie rodzice, rodzeństwo czy przyjaciele.

12

no jasne ślubu powinny chcieć dwie osoby i to raczej poważna sprawa. Nie że się chce i juz bo ciąża.
Ciąża nie oznacza od razu że trzeba się hajtać

13

elina92 napisał/a:

Cóż - mówienie o tym, że coś ci się stanie bo będzie wieczór ślubny, to jakiś absurd. Nikt nie każe skakać na maksa, szaleć, pić do upadłego na weselu. Załóżmy, że masz 7 miesiąc w ciąży - seksu nie będzie, bo coś dziecku się stanie? No sorki, ale mamy 2013 rok i nie trzeba w 5 mcu leżeć w łóżku non stop, bo dziecku krzywda się stanie.

Twój facet nie chce ślubu, hmm, ciekawe czy chce jakiejkolwiek legalizacji. Myślę, że ściemnia, bo nie chce związać się z Tobą. Mieć dziecko, a mieć dziecko i żonę to jednak wielka różnica. Porozmawiaj z nim, bo ja bym w jakieś mgliste 2,3 lata nie wierzył. A czemu nie chce jak planujesz?
Przecież to rozsądne.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mój chlopak niechce ślubu a ja chece...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024