spotykam sie z bratem chlopaka, z ktorym wczesniej mi nie wyszlo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » spotykam sie z bratem chlopaka, z ktorym wczesniej mi nie wyszlo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: spotykam sie z bratem chlopaka, z ktorym wczesniej mi nie wyszlo

nie wiem już co robic, mam 19 lat i poznalam w wakacje chłopaka (tez 19l), okazalo sie ze mieszka nawet niedaleko mnie. od razu polubila mnie jego rodzina bo kiedys mialam okazje u niego być, spotkalimsy sie tak kilka razy ale z tego jakos nigdy nic nie wyszlo. chłopak jest kompletnie dziecinny, niedojrzały do bycia z kims,+ wyglada na mamisynka, zalezało mu na mnie, ale on zamiast sie spotkac wolal np pojezdzic na motorze, czy ogladac telewizje. w pewnym momencie zaczal prosic mnie o moje nagie zdjecia co wydalo mi sie bardzo dziwne, powiedzial ze juz długo sie znamy i moglabym mu cos takiego wyslac. powiedzialam, ze mam swoje zasady i nic z tego. utrzymywalismy kontakt tak jeszcze kilka miesiecy az w koncu przestalismy sie do siebie odzywac. Teraz kiedy jestem na studiach poznalam jego o 2 lata starszego brata, chlopak w sumie wydaje sie byc bardziej dojrzały chociaz nie moge sie spieszyc bo nie mial dziewczyny nigdy, i tez nie bardzo wie co robic w niektorych sytuacjach, pytal sie mnie ostatnio dlaczego z mlodszym bratem nie wyszlo, ale swietnie sie dogadujemy. Czy cos z tego bedzie? nie wiem i moze narazie niech zostanie tak jak jest, tylko powiedzcie mi czy dobrze zyobilam ze zakonczylam relacje z tamtym mlodszym bratem? Czy jego rodzina nie ma mnie teraz za idiotki, bo jak to wyglada, na poczatku jeden brat a teraz drugi? Co Wy byscie zrobiły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: spotykam sie z bratem chlopaka, z ktorym wczesniej mi nie wyszlo

z mlodszym nie wyszlo, tak wlasciwie nic nie bylo wiec nie ciagnelas tego dalej, przeciez to normalne, chyba ze chcialas inaczej?(choc watpie)
a teraz minal czas, nie rozbil ten starszy brat waszego zwiazku po protu go poznalas, przeciez to nic zlego.

u mnie sasiedki najpierw jedna byla z chlopakiem, krotko, rozstali sie a starsza zaczela pocieszac  i rozmawiac z tym chlopakiem, teraz po wielu latach ta starsza jest juz pare lat po slubie z tym chlopakiem:)
nigdy to nie byl problem, dziewczyny rozumialy ze pierwsze spotykanie sie z mlodsza nie bylo nic powaznym i nie wyszlo, bez zalu a drugiej starszej zalezalo i sie udalo stworzyc cos powaznego.

3

Z Twojej strony, nie widze nic złego. To normalne, że jeśli zaczynasz się z kims spotykać i nie znasz tej osoby, to zanim dojdzie do czegokolwiek musisz dowiedzieć się  o niej więcej. Jak już trochę  poznasz to wtedy decydujesz czy chcesz to ciągnąć dalej i poznawać jeszcze bardziej. Jeśli chłopak się nie nadaje do spotykania z Tobą, to nie możesz mieć wyrzutów sumienia, że zaczynasz spotykać się z kim innym. W tym przypadku mimo tego, że to jest jego brat, to nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, ponieważ z młodszym bratem się tylko spotykałaś, a nie byliście parą przez jakiś dluższy czas. Ja znam przypadek, gdzie chłopak był z dziewczyną w związku, a teraz jest mężem jej siostry. Także takie historie się zdarzają, są normalne. Ja osobiście w tym przypadku nie widze nic złego.

4 Ostatnio edytowany przez ban (2013-01-14 11:32:15)

Poznaj dobrze tego starszego, spróbujesz w kończu pojawić się u niego w rodzinie, spróbujesz być w towarzystwie obu braci na raz, potem to rozwiniesz jeśli będziesz go kochać. Zobaczysz jak wyjdzie. Nie martw się, ale nie kasuj czegoś z takiego powodu przewidywania przyszłości.

5

Dokładnie tak!
Tym bardziej, że ten młodszy w ogóle do związku nie dorósł! Jak można prosić dziewczynę o nagie zdjęcia??? Wiadomo, że każdy facet marzy o takim zdjęciu, ale na marzeniach się powinno skończyć. On nie pomyślał, że nigdy nie wypada o takie rzeczy prosić? No aż brak mi słów na określenie jego zachowania!
A co do starszego brata: to jakie to ma znaczenie, że nie miał wcześniej dziewczyny? To chyba dobrze o nim świadczy, bo nie bierze pierwszej lepszej. To że jeszcze nie wie o wielu rzeczach nic nie znaczy. A Ty już tak od urodzenia wiedziałaś jak się całować itd? Więc więcej zrozumienia dla tego starszego. Fakt, że nie powinnaś za szybko z nim się wiązać jeśli nie jesteś pewna swoich uczuć, bo go tylko mocno zranisz potem, ale jeśli on Cię interesuje to go zachęcaj sobą. Nie musisz robić od razu wszystkiego pierwsza. Czekaj aż on Cię pierwszy pocałuje, ale Ty mu też w tym pomagaj by to zrobił.;)
Powodzenia wam życzę.;)
A młodszym się nie przejmuj: to on zchrzanił sprawę nie Ty.:)

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedz, nie jestem jeszcze doświadczona w "tych sprawach" i nie zawsze potrafie sobie z tym poradzić:) mysle że z tym starszym chłopakiem coś wyjdzie, bardzo bym tego chciala.

7

Trzymamy kciuki i fajnie by było gdybyś nam później opisała jak się sprawa rozwinęła. A ten brat starszy to też chce tego związku? Mówił Ci co czuje?

Taraz bede odzywala sie tutaj rzadko poniewaz... zbliża mi sie sesja:) takze prosze trzymać kciuki, szczegolnie za chemie:)
Czy ten straszy brat chciałby czegos wiecej? mysle że tak, wydaje sie być bardziej dojrzały, stanowczy(w koncu ma te 21lat), tylko oczywiscie potrzeba na to czasu, dał mi do zrozumienia ze mu sie podobam i nawet twierdzil ze bardzo dobrze ze nic nie wyszło z tym bratem bo dzieki temu moglismy sie poznac bliżej. natomiast ten młodszy, to porażka jak na dzien dzisiejeszy. Tak jak juz wczesniej wspomnialam mialam pewne watpliwosci co do zakonczenia znajomosci z nim ale nie było innego wyjscia. Chłopak jest CAŁKOWICIE zdominowany przez... mame:) jest to bardzo sympatyczna i w porzadku kobieta ale nie rozumiem dlaczego doprowadziła do sytuacji w ktorej jej mlodszy syn nie potrafi nic sam zrobic, jest niepoważny jak na swoj wiek, jedym słowem zauważam tu cechy mamisynka. Ten starszy jest tak jakby troche "odrzucony". Tez zdziwiło mnie to że oboje sa nawet przystojni:)a nigdy nie mieli zadnej dziewczyny, chociaż w sumie to nie reguła. Ja też jestem atrakcyjna dziewczyna a nie mam ochoty być z pierwszym lepszym chłopakiem, bo moge sobie wtedy zepsuć zycie. Takze mysle ze powinnam poczekac i nie robic nic na sile. a Wy co o tym sadzicie?

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale dziś jest 1 lipca a ja od stycznia jestem w szcześliwym związku własnie z bratem tego chłopaka:) jednak ryzyko czasami sie opłaca, ciesze sie niesamowicie:)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » spotykam sie z bratem chlopaka, z ktorym wczesniej mi nie wyszlo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024