Czy nadwaga jest sexi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy nadwaga jest sexi?

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 135 ]

1

Temat: Czy nadwaga jest sexi?

Zauważyłam, że wielu facetów twierdzi, że puszyste kobiety są sexowne? Co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy nadwaga jest sexi?

Hhhmmm czy nadwaga jest sexi... hhhmmm to zależy co kto lubi. Rzeczywiście sa mężczyźni którym podobają się puszyste panie ale pewni też do pewnych granic...Podobno faceci wolą laski z lekką nadwagą niż takie u których można się "poprzecinać na kościach". ale to już sprawa indywidualna bo podobno każda potwora znajdzie swego amatora:)

Jest takie fajne powiedzenie "Kochanego ciała nigdy za dużo":)) a z drugiej strony jeśli ktoś kocha to za to jaka jest ta osoba a nie za ciało:)

3

To jest indywidualna sprawa. Tak samo jak my mamy różne upodobania, tak samo mężczyźni myślą o nas.
Ja nie przepadam za mężczyznami z nadwagą, chociaż myślę, że jako facet wolałabym "delikatne krągłości niż samą skórę i kości" wink

4

no ja na przykład lubię kobiety które mają trochę więcej tu i tam, ale bez przesady.A kobiety strasznie chude którym wszędzie widać kości mnie odpychają. Musi być się do czegoś przytulić

5

Zalezy o co chodzi autorce,bo duza nadwaga wcale nie jest fajna,ale
co innego jezeli kobieta jest 'apetycznie zaokraglona'.
Nie gustuje w kobietach;) ale uwazam,ze napewno
ladniejsza jest ta puszysta kobieta,od takiej
ktora wyglada jak wieszak.Facet musi miec za co zlapac;)

6

Tak Amelia też jestem tego zdania. Pozdrawiam.

7

Są faceci, którzy lubią aby kobieta miała czym oddychać i na czym siedzieć ;D

8

Ja JESTEM puszysta(rozsadna waga) i ostatnio często widze zaintersowanie facetów i głupie propozcje(jestem szczesliwa męzatkom od 20 lat).....bo Ci panowie co maja kobietki szczupłe to na starosc marzy sie im jak to by bylo z puszysta hihihihi..jak młodzi panowie sa to tylko szczupłe bo co koledzy powiedza....oczywiscie to sa tylko  moje obserwacje w moim kregu znajomych...

9 Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-05-05 20:08:02)

może najpierw odpowiem na pytanie z tematu wątku.Myślę,że dla facetów którzy kochają się mieć do czego przytulić nadwaga jest sexi natomiast dla tych którzy lubią chude dziewczyny to chyba nie bardzo.Mój mąż i byli moi faceci lubią chude dziewczyny a nie takie,którym wylewa się tu i tam(oczywiście nie obrażając tych kobiet przy kości).Nie mam pojęcia czemu wyzywacie chude dziewczyny od wieszaków i tym podobne.To nie jest zbyt przyjemne!!!!W tych czasach chude kobiety są przez was dyskryminowane i wyzywane?Ja np jestem chuda i bardzo dobrze się z tym czuje a jeśli chudość niektórym przeszkadza to niech nie patrzy a nie ocenia i wyzywa od wieszaków,anorektyczek i innych.Nikt Wam nie dał takiego prawa.Zresztą w tych czasach nikomu się nie dogodzi,każdy lubi co innego i co innego jest w modzie.

10

Tez mysle ze lekka nadwaga nie zaszkodzi big_smile Kobieta ma byc kobieta i koniec big_smile Wiec nie ma sie co zbyt przejmować małym brzuszkiem big_smiletongue:P:P

11 Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-05-05 20:26:55)

iziaaaaak napisał/a:

Tez mysle ze lekka nadwaga nie zaszkodzi big_smile Kobieta ma byc kobieta i koniec big_smile Wiec nie ma sie co zbyt przejmować małym brzuszkiem big_smiletongue:P:P

a to chuda kobieta według Ciebie nie jest kobietą?

12

Każda kobieta może być seksowna.Nieważne czy jest bardzo szczupła czy ma nadwagę.Seksapil to nie tylko figura ale coś więcej.

13

koniczynka masz racje...a poza tym ludzie maja różne gusta i niektórym podobają sie puszyste osoby niektórym bardzo szczupłe... więc to zależy co kto uważa za sexi

14

A poza tym,to przeciez jezeli sie zakochamy w takim misku,
czy puszystej kobiecie,to kochamy takim jakim jest,i przeciez
ta osoba nas pociaga z tymi paroma wiecej kg;)

15

Anka18061- nie dramatyzuj. Wy za to wszystkie kobietki z małymi wałeczkami na brzuszku nazywacie grubaskami. I to tęż nie jest w porządku. Szczerze powiedziawszy uważam iż jeśli człowiek dobrze się czuje w swojej skórze to nikomu ona nie będzie przeszkadzać czy będzie to kobieta chuda czy puszysta. Wszystko zależy od naszego nastawienia- czujemy się piękne więc takie jesteśmy.

16

werona napisał/a:

Szczerze powiedziawszy uważam iż jeśli człowiek dobrze się czuje w swojej skórze to nikomu ona nie będzie przeszkadzać czy będzie to kobieta chuda czy puszysta. Wszystko zależy od naszego nastawienia- czujemy się piękne więc takie jesteśmy.

Tu sie zgadzam werona ...ja jakoś nigdy nie czułam sie puszysta chodż jestem....czuje sie piękna i nigdy mój męzczyzna nie krytykował tego ........bo jak wychodziłam za maż to do chudych nie należałam i  wiedział co bierze hihihihi ,ale powiem Wam ze jest fajnie być chudym bo schudlam kiedys 25 kg  i wiem jak jest ..ale szybko wróciłam do swojej wagi i pogodziłam sie z tym ....poprostu duzo sie smieje....kocham ludzi

17

Matko cosie tak obruszacie? czy ja mowie ze szczupłe nie są sexi? hmm:/

Wszystkie są piekne, ale lekkie krągłości biorą jednak góre big_smile powtarzam lekkie tongue:p:p

18

rozumiemy!!!   wink

19

Nom big_smile:D:P

20

By odpowiedzieć na powyższe pytanie przeprowadziłam dla Was i dla siebie pewne doświadczenie. Przedwczoraj wieczorem weszłam na jakiś erotyczny czat - wpisałam nick sugerujący imię i wiek. Oczywiście zainteresowanie było - pojawiały sie jakieś propozycje.A wczoraj weszłam na ten sam czat pod nickiem w stylu puszysta... . Słuchajcie to co się działo przeszło najśmielsze oczekiwania. W jednym momencie otworzyło mi się około 20 okienek z zainteresowanymi. Przyznaje że 90 % to niewyżyci napaleńcy ale pogadałam z 4 którzy brzmieli bardziej ludzko. No i dowiedziałam się, że kobiety z nadwagą (w tym również i ja, bo rzeczywiście ją posiadam) są bardzo sexi, że są fantazjami dla tysięcy facetów, że są bardzo ciepłe i potrafią cieszyć się życiem, że krągłości są apetyczne, ale też dowiedziałam się że faceci wybierają często szczuplejsze mimo, że uwielbiają większe panie, ponieważ wstydzą się tego, boją się komentarzy kumpli... to akurat żałosne, ale pozostałymi argumentami w jakiś sposób się podbudowałam:)W sumie to wszystko jak najbardziej może dotyczyć i szczupłych kobiet - które potrafią być bardzo seksowne, ciepłe, apetyczne... tylko one  są chyba bardziej siebie pewne i świadome swoich możliwości, swojej urody. Sama nie wiem czy inni odbierają mnie jako seksowną kobietę ale uwielbiam starać się by taką być. Dbam o swoje ciało (1500 balsamów wklepuje), włosy (regularne cięcia, systematyczna koloryzacja), paznokcie (zawsze pomalowane, najczęściej w czerwieniach), kupuje piękną bieliznę - koroneczki na codzień, bo niby czemu mają być tylko na szczególne okazje?do tego fajne perfumy, obcasy, bluzeczki z dekoltami... może nie jestem ale czuję się bardzo seksi:)

21

Dla mnie nadwaga nie jest seksowna. Jeżeli jest to jakieś 5-7 kilogramów to jest to akceptowalne. Natomiast więcej to już nie. A już tym bardziej tłuste ciało. Sam popełniłem błąd spotykając się z otyłą dziewczyną. Może nie była gruba, ale miała na pewno ponad 10 kg nadwagi. Sam starałem się jakby nie zauważać tego i wmawiać sobie, że jest fajna. Ale jak się z nią kochałem i widziałem te rozstępy na tyłku to mi nie chciał stanąć. To samo fałdy tłuszczu na brzuchu. Nie mogłem tego przeskoczyć. Za każdym razem musiałem wyobrażać sobie inną kobietę. Być może są faceci, którzy to lubią. Moim zdaniem jeżeli kobieta widzi, że ma już te 5-7 kg nadwagi (nabyte w krótkim czasie) to powinna wziąć się za siebie. Zmienić dietę, zacząć biegać, chodzić na fitness zanim zrobi się z tego 10,15 i więcej. Oczywiście piszę o przypadku nadwagi z zaniedbania a nie z powodów chorobowych, bo to jest inna kwestia. Widzę, że dużo dziewczyn zaczyna biegać i chodzić na aerobik, siłownię. To jest pozytywne ale też mnóstwo obżera się i prowadzi siedzący tryb życia.

22

Lekka nadwaga jest sexi, moim kobiecym zdaniem ;-P

23 Ostatnio edytowany przez emi1182 (2014-04-02 11:22:49)

Uważam że nadwaga nie jest seksi tak samo jak zbyt szczupłe, wręcz wychudzone modelki.
Moim zdaniem kobieta owszem powinna mieć biust (nie dwa pryszcze) i jędrne pośladki z widocznie zaznaczoną talią, natomiast tłuszczyk na brzuchu, udach jest dla mnie nie do akceptowania.
Bardzo podobają mi się figury modelek z lat 90 -tych t.j. Claudia Schiffer, Heidi Klum, Ciny Crawford, były piękne a jednocześnie nie wychudzone obecnie piękną figurę ma Ewa Chodakowska no i moja instruktorka od zumby- Ala wink
Sama codziennie przelewam siódme poty pracując nad brazylijskim tyłeczkiem tongue

24

zgadzam sie w pelni z poprzedniczka, ze ani zbytnia nadwaga (bo + 5 kg raczej nie zauwazymy jak sie wylewa ze spodni) ani anoreksja nie sa seksi. Dla mnie seksi jest sylwetka zdrowa, wysportowana i proporcjonalna. Nie przerobiona na same miesnie ale tez nie lejaca sie galareta, taka zwyczajnie zgrabna kobieca figura. Z w miare plaskim brzuchem, bez wiszacych boczkow, dyndajacych posladkow, a juz co najgorsze faldziastego cellulitu na nogach czy nietoperza na ramionach- no sorry, ale taki widok nazwac sexy, to naprawde prawie niemozliwe.

25

Mi kilka kg więcej u kobiety się podoba. Najlepiej na brzuchu. Wystarczająco się napatrzyłem na siłowni na wieszaki albo co gorsze bicepsy i żyły u tzw. kobiety. Jakiś czas temu powstała strona w Internecie i na FB z krągłościami. Dzięki temu co dzień mogę sobie popatrzeć na coś nowego smile

26

Tomasinho napisał/a:

Dla mnie nadwaga nie jest seksowna. Jeżeli jest to jakieś 5-7 kilogramów to jest to akceptowalne. Natomiast więcej to już nie. A już tym bardziej tłuste ciało. Sam popełniłem błąd spotykając się z otyłą dziewczyną. Może nie była gruba, ale miała na pewno ponad 10 kg nadwagi. Sam starałem się jakby nie zauważać tego i wmawiać sobie, że jest fajna. Ale jak się z nią kochałem i widziałem te rozstępy na tyłku to mi nie chciał stanąć. To samo fałdy tłuszczu na brzuchu. Nie mogłem tego przeskoczyć. Za każdym razem musiałem wyobrażać sobie inną kobietę. Być może są faceci, którzy to lubią. Moim zdaniem jeżeli kobieta widzi, że ma już te 5-7 kg nadwagi (nabyte w krótkim czasie) to powinna wziąć się za siebie. Zmienić dietę, zacząć biegać, chodzić na fitness zanim zrobi się z tego 10,15 i więcej. Oczywiście piszę o przypadku nadwagi z zaniedbania a nie z powodów chorobowych, bo to jest inna kwestia. Widzę, że dużo dziewczyn zaczyna biegać i chodzić na aerobik, siłownię. To jest pozytywne ale też mnóstwo obżera się i prowadzi siedzący tryb życia.

Rozumiem, że gdyby Twoja dziewczyna miała nadwagę nie z powodu obżarstwa, a choroby, to wtedy by ci stanął??

27

marioosh666 napisał/a:

Mi kilka kg więcej u kobiety się podoba. Najlepiej na brzuchu. W

Zaskoczyłeś mnie tym brzuchem, bo jeszcze okrągłą pupę czy bioderka (tzw. seks -uchwyty) jetem w stanie zrozumieć ale tłuszczyk na brzuchu nie smile
Rozumiem że na siłowni to same kulturystki były - ten typ to ciężko nawet kobietą nazwać tongue

Jak dla mnie brzuszek musi być płaski i najlepiej z zarysowanym kaloryferem smile wtedy kolczyk w pępku lepiej się prezentuje wink

28

@emi1182, w tych miejscach co napisałaś też lubię smile Kaloryfera z kolczykiem na płaskim brzuchu nie akceptuję na równi z wielkimi fałdami tłuszczu. Wolę kilka kg więcej.

29

MoniaCo. Moja kobieta mnie podniecała przez bardzo krótką chwilę. Nie dbała o siebie, miała tę nadwagę, rozstępy i tłuszcz na brzuchu. To wszystko złożyło się na to, że mnie nie podniecała choć bardzo się starała. Widać było, że to był jej kompleks, bo ukrywała swoje defekty ubraniem. Z chorobą to chodziło mi o to, że jest to inna kwestia (a nie erekcji czy nie), kwestia postawy kobiety. Jeśli jest zdrowa a nic ze sobą nie robi to niech się nie dziwi, że jest nieatrakcyjna. Jedna z osób pisała, że na czacie pisało dużo facetów z propozycjami. Bo może mieli fantazję bzyknąć grubą dziewczynę jednorazowo ale żeby z taką być to raczej nie. Ja lubię kobiety kobiece, żeby było za co złapać, ale nie otyłe. Brzuch nie musi być idealnie płaski choć takie są najlepsze. Ciężko jest taki efekt osiągnąć. Ale tzw "babzon" to juz za dużo. Puentując - nadwaga kilku dosłownie kilogramów to nie problem. Gorzej, gdy przerodzi się w kilkanaście lub więcej. Tu przestroga dla kobiet, które jak już "upolują" faceta, urodzą dziecko to o siebie nie dbają. Nie tędy droga. Faceci też nie są bez winy, bo siedzą przed telewizorem i żłopią piwsko.

30

marioosh666 napisał/a:

@emi1182, w tych miejscach co napisałaś też lubię smile Kaloryfera z kolczykiem na płaskim brzuchu nie akceptuję na równi z wielkimi fałdami tłuszczu. Wolę kilka kg więcej.

no wlasnie chodzi o zachowanie umiaru. Przeciez leciutko zaokraglony brzuszek (czyli plus minus te 5kg ekstra) to nie tragedia. Jest ale go nie widac;) Ale nie brzuszysko jak u Buddy czy z reklamy Michelina, na to nie zgodze sie, ze moze sie podobac.

A kaloryfery tez mnie jakos nie podniecaja, ani tricreps czy byczy kark u kobiety. Dlatego zaznaczylam - wysportowana, ale nie przerobiona na same miesnie, sylwetka. Sporty sa rozne, poza smiganiem ze sztanga czy hantlami. Np. plywanie, rower, taniec, jazda konna, lyzwiarstwo itp. uprawiane regularnie ale nie zawodowo nie powoduja przyrostu miesni a pomagaja zachowac zgrabna sylwetke. A siedzenie na sofie z laptopem albo micha chipsow i kolejna opera mydlana niestety powoduje, ze nam mlodych kobiet i dziewczat w rozmiarach XXL z roku na rok przybywa.

31

Tomasinho- zgadzam się z tobą w 100%
Uważam, że nie tylko dla ładnego, zadbanego wyglądu należy o siebie dbać, ale też chodzi tu o nasze zdrowie i sprawność
Sama zmagałam się z nadwaga po 2-ej ciąży i dzięki ciężkiej pracy udało mi się wrócić do figury z liceum do sprawności również.
Nigdy nie spocznę na laurach sport stał się dla mnie pasją, zdrowe odżywianie też jest dla mnie bardzo istotne zwłaszcza że mam do nakarmienia 5-cio osobową rodzinę smile

Wiem że są osoby, które są chore i nadwaga spowodowana jest ich chorobą to jestem w stanie zrozumieć, ale nikt mi nie wmówi jakiś czynników genetyczny, to dla mnie wymówka - mama jest pulchna to ja też będę - no bez sens.
Moja mama ma nadwagę owszem, ale nie robi nic aby temu zapobiec, podobnie mój mąż choć jego odchudziłam o całe 28kg smile

32

Nie wiem dlaczego rozstepy sa kojarzone z nadwaga - rozstepy to wada genetyczna skory (wadliwy kolagen) - ja nie mam ANI JEDNEGO rozstepu ani po ciazy, ani po nadwadze (a  szczytowej fazie mialam prawie +30kg) a palcem nie kiwnelam żeby jakoś o to zadbac.  A znam kobiety szczuple, ktorym roznica 10kg zmasakrowala skore (w tym jednej z powodu choroby nerek i gromadzenia się wody w organizmie, a nie nadwagi)

Celulitis na tylku i rozstepy moga miec również kobietyy szczuplen a gladka skore kobiety 100+ . To, jak wyglada skora to w zasadzie genetyczna loteria - dlaczego Kate Moss ma celulitis, chociaż przez wiele lat byla bliska anoreksji? tongue

Do tej pory nie ma sposobow na zwalczanie ani rozstepow, ani celulitisu a jedynie sa zabiegi maskujace lub niwelujace skutki - bo sa to przypadlosci majace poczatek w genetyce i hormonach, a nie w zaniedbaniu tongue

Wystarczy sobie pospacerowac po plarzy w UK - 2/3 kobiet ma nadwage, ale i celulitis, i rozstepy sa niemal jednakowo popularne wsrod szczuplych i grubych tongue

Z drugiej strony - ksztalt posladkow - Europejki z zimnych stref maja plaskie tylki i już tongue (polecam poogladac lekkoatletki - wszystkie maja swietnie rozwiniete miesnie posladkow a ksztalty zupelnie rozne tongue )
Tlusty tylek, ale typu "jabluszko" bedzie wygladal efektownie nawet przy sporej nadwadze, ale ten gruszkowaty nawet wytrenowany bedzie mniej atrakcyjny.

A co wola faceci? To, co jest aktywne w lozku! big_smile

33

emi1182 napisał/a:

Wiem że są osoby, które są chore i nadwaga spowodowana jest ich chorobą to jestem w stanie zrozumieć, ale nikt mi nie wmówi jakiś czynników genetyczny, to dla mnie wymówka - mama jest pulchna to ja też będę - no bez sens.
Moja mama ma nadwagę owszem, ale nie robi nic aby temu zapobiec, podobnie mój mąż choć jego odchudziłam o całe 28kg smile

Nadwaga ma też podloze psychiczne. I ten rodzaj nadwagi jest najtrudniejszy do zwalczenia. To jak alkoholizm, tyle ze jeszcze gorzej tongue

Alkoholik moze zrezygnowac z picia zupelnie - odizolowac się od pokus, zostac abstynentem i wyjsc z nalogu. Przy zaburzeniach odzywiania nie mozesz zrezygnowac z jedzenia, nie mozesz zostac pokarmowym abstynentem - przy kazdym posilku jestes jak alkoholik w monopolowym. To nie jest kwestia zaniedbania.
A naprawdę malo jest terapeutow potrafiacych wyprowadzac ludzi z bulimii czy innych zaburzen objawiajacych się obzarstwem.

34

Iceni- owszem genetyka ma znaczenie przy rozstępach czy cellulicie, ale trzeba z tym walczyć
Mając nadwagę miałam widoczny cellulit, ale udało mi się go skutecznie zmniejszyć poprzez sport, zwłaszcza basen smile
Rozstępy mam po 3 sztuki na biodrach i jeden nad pępkiem są całkowicie wyblaknięte i tak nie źle po 3 ciążach co do pupy to moja była plaskata, lecz teraz widocznie się zaokrągliła dzięki odpowiednim ćwiczeniom

Co do łóżka to się zgodzę:) jednak żeby się ruszać trzeba być w formie a nie leżeć i sapać wink

35

emi1182 napisał/a:

Kiedyś poszedłem na kawę z dziewczyną, która miała genetyczną nadwagę po mamusi. Mi się bardzo podobało to kilka kg więcej, ale nie o to chodzi. Kiedy dostaliśmy kawę i po trzy porcje cukru do niej to ona zwinęła mój cukier, wzięła swój cukier i wsypała sobie do kawy sześć porcji... tyle czynników genetycznych wink

36

emi1182 napisał/a:

Co do łóżka to się zgodzę:) jednak żeby się ruszać trzeba być w formie a nie leżeć i sapać wink

Nadwaga nie jest rownoznaczna z totalnym brakiem kondycji big_smile owszem, trudno biegac majac 100kg, ale ja przy 80 kg spokojnie przebiegalam 10km tongue (teraz nie dam rady, ale to stan tymczasowy tongue )

Nie jestem sprinterka, za to jestem wytrzymala jak cholera big_smile raczej mam kondycje dzudoczki wagi ciezkiej niż rozbeblanego klucha.
Owszem, chcialabym schudnac, ale coraz czesciej zdaje sobie sprawe, ze prawdopodobnie nigdy mi się to nie uda.
Tzn moze by mi się i udalo, ale bedzie to oplacone takim stresem psychicznym, ze nie wiem czy warto. Ja sama sobie się nie podobam, ale na pewno nie pojde z tego powodu na silownie, od ktorej mnie odrzuca big_smile

37

emi1182 napisał/a:

Iceni- owszem genetyka ma znaczenie przy rozstępach czy cellulicie, ale trzeba z tym walczyć
Mając nadwagę miałam widoczny cellulit, ale udało mi się go skutecznie zmniejszyć poprzez sport, zwłaszcza basen smile
Rozstępy mam po 3 sztuki na biodrach i jeden nad pępkiem są całkowicie wyblaknięte i tak nie źle po 3 ciążach co do pupy to moja była plaskata, lecz teraz widocznie się zaokrągliła dzięki odpowiednim ćwiczeniom

dokladnie tak jest, jeszcze nie widzialam celulitu na udach osob uprawiajacych jakis sport. Nie waga ale brak ruchu miesni powoduje, ze tworzy sie celulit pod skora.
Rozstepy to chyba wplyw szybkiego przytycia i schudniecia, np. w ciazy, albo na skutek choroby czy niestety zwyklego przytycia z przejedzenie i bezruchu. Ale przy malej nadwadze rozstepy nie powinny az tak masowo wystepowac.
Znam chlopaka 20 lat z rozstepami jak rowy, ale mlodzieniec zywi sie glownie w fast foodach a sport lubi ogladac na plaskim ekranie.

Co do ppupy to tez sie zgodze, da sie lekko uformowac - kosci biodrowych nie zminimy ale ujedrnic posladki juz sie da, przeciez to glownie miesnie i tluszcz tam sa. Ja jezdze od marca (jak snieg stopnieje) do konca pazdziernika na rowerze kazdego niemal dnia do pracy i wyraznie widze, ze tylek latem jest calkiem inny niz po zimie;)

38

Ja się jeszcze zastanawiam jak wy wylapujecie 5 kg nadwagi? Przy osobie bardzo szczuplej to jest widoczne, ale np zmiana z 70 na 75 kg jest tak minimalna, ze ja np u siebie jej nie widze - w obu tych wagach osze ten sam rozmiar stanika i ten sam rozmiar spodni. Roznica w talii to też jakiez 2-4 cm - jak mozna to rozpoznac golym okiem?

39

Iceni- nie o wytrzymałość mi chodziło smile a raczej różne wygibasy wink których osoba z nadwagą nie zrobi, a mój mąż jest nimi zachwycony ....
Dla mnie dziś chcieć- to móc myślę że spokojnie dałabyś radę schudnąć do wymarzonej wagi trzeba tylko postawić sobie cel i znaleźć taką aktywność którą pokochasz smile  pomijając sex tongue

Mussuka- nawet nie lekko można całkiem fajnie wymodelować pośladki rozwijając mięśnie żeby były jędrne i uniesione, po pół roku robienia przysiadów różnych kombinacjach,moja pupa urosła i jest push -up nie tylko ja to zauważam, ale też mąż czy koleżanki a wcześniej był normalnie naleśnik smile

marioosh666- no właśnie takie "czynniki" miałam na myśli wink

40

Iceni napisał/a:

Ja się jeszcze zastanawiam jak wy wylapujecie 5 kg nadwagi? Przy osobie bardzo szczuplej to jest widoczne, ale np zmiana z 70 na 75 kg jest tak minimalna, ze ja np u siebie jej nie widze - w obu tych wagach osze ten sam rozmiar stanika i ten sam rozmiar spodni. Roznica w talii to też jakiez 2-4 cm - jak mozna to rozpoznac golym okiem?

proste:) ja mam wage i od lat nie wiem ilu waze sie dosc regularnie. Jesli zauwaze, ze przybylo mi 5kg, powiedzmy nie na przestrzeni 10 lat a w pol roku, to wlacza mi sie system alarmowy, ktory mowi - odstaw polowe zarcia i rusz tylek zza biurka.
Poza tym te 5kg to jednak czuc wlasnie w obwodzie niektorych ubran, u mnie to bylby juz ciasny pasek od spodni (tych samych sprzed 5 kg, nie innego modelu) i brak komfortu. Jeszcze nie tragedia ale sygnal do podjecia dzialan. Bo 5kg zrzucisz lekko ale 20 to juz wysilek.

emi1182 - ja bym wolala, zeby moja pupa juz raczej nie rosla tylko utwardzala sie do konsystencji pilki do siatkowki - takiej dobrze napompowanej:)

41

emi1182 napisał/a:

Rzecz w tym, że one nie są świadome. Człowiek myśli, że tak musi być i nie zna alternatywy. Dla niej to było normalne, że wszystko musi być słodkie. Trudno się z tego wyleczyć. Tak samo jak z innych toksycznych zachowań.

42 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-04-02 13:49:30)

emi1182 napisał/a:

Iceni- nie o wytrzymałość mi chodziło smile a raczej różne wygibasy wink których osoba z nadwagą nie zrobi, a mój mąż jest nimi zachwycony ....
Dla mnie dziś chcieć- to móc myślę że spokojnie dałabyś radę schudnąć do wymarzonej wagi trzeba tylko postawić sobie cel i znaleźć taką aktywność którą pokochasz smile  pomijając sex tongue

Mussuka- nawet nie lekko można całkiem fajnie wymodelować pośladki rozwijając mięśnie żeby były jędrne i uniesione, po pół roku robienia przysiadów różnych kombinacjach,moja pupa urosła i jest push -up nie tylko ja to zauważam, ale też mąż czy koleżanki a wcześniej był normalnie naleśnik smile

Wygibasy? Potrafie zrobic mostek, prawie szpagat (no, pare centymetrow mi brakuje tongue ) dotykam dlonmi do podlogi na plasko - znaczy w wieku lat prawie 40 nie musze korzystac z balkonika tongue

Mo
Delowac posladkow na silowni w zyciu nie bede, bo nie jestem aż tak zapatrzona w swoje cialo, by poswiecac mu godziny na silowni. Nie i koniec! W zyciu:P

Moja ulubiona aktywnosc fizyczna to chodzenie po lesie tongue musialabym przeprowadzic się do Mussuki, żeby poszalec big_smile tutaj lasow NIE MA tongue

Lubie jeszcze biegac, ale teraz nie mogę bo mam problem ze stopami (zapalenie powiezi) - poki co ciesze się, ze mogę chodzic.

Owszem, moglabym pewnie być szczupla, tylko ppytanie pierwsze: za jaka cene?
Pytanie drugie: po co?

_______

Jakby nie było, to czy wazac 65, czy 75 czy nawet 85 nie widzialam wiekszej roznicy w mojej popularnosci wsrod facetow. Czyli albo jestem tak brzydka, ze waga nie ma znaczenia i nic mi nie pomoze, albo jestem tak fajna, ze waga nie ma znaczenia i nic mi nie zaszkodzi big_smile

tongue

43

Iceni- swojej pupki na siłowni też nie modeluję wink wogóle nie chodzę na siłkę
Jeśli tobie odpowiada taka waga i cały proces chudnięcia może doprowadzić cię do frustracji i nie widzisz różnicy między 65 a 85 to ok. Ja widzę smile Ważę się codziennie, a sport wytwarza u mnie endorfiny i sprawia że czuję się z siebie dumna, a to się przekłada na moją wysoką samo ocenę w sypialni

Iceni napisał/a:

Wygibasy? Potrafie zrobic mostek, prawie szpagat (no, pare centymetrow mi brakuje tongue ) dotykam dlonmi do podlogi na plasko

i to wszystko pod czas sexu ?;) brawo

marioosh666- wiesz zbytnia słodycz potrafi też zemdlić, dlatego zawsze wolałam pieprzyć niż słodzić wink

Mussuka- och konsystencja dobrze napompowanej piłki jest prze zemnie również pożądana smile

Wiem że są różne kobiece ciała i te chudziutkie i te troszkę obfitsze, ale mnie osobiście bardzo gorszy ... ba nawet obrzydza widok - cóż nie będę przebierać w słówkach- widok wielkiego d..,pska w stringach a już uchowaj jak sznurek od nich zagnie, no trzeba uciekać z plaży ...

44

emi1182 napisał/a:

marioosh666- wiesz zbytnia słodycz potrafi też zemdlić, dlatego zawsze wolałam pieprzyć niż słodzić wink

Miałem na myśli możliwość przejęcia różnych toksycznych zachowań i ich bezmyślne stosowanie. Akurat pieprz nie szkodzi, ale sól i cukier już tak. Z nich mogą być choroby, które później traktujemy jako genetyczne.

45

marioosh666 napisał/a:
emi1182 napisał/a:

Miałem na myśli możliwość przejęcia różnych toksycznych zachowań i ich bezmyślne stosowanie. Akurat pieprz nie szkodzi, ale sól i cukier już tak. Z nich mogą być choroby, które później traktujemy jako genetyczne.

Hm... też miałam zupełnie co innego na myśli pisząc o tym pieprzeniu ....

46

emi1182 napisał/a:

Wiem że są różne kobiece ciała i te chudziutkie i te troszkę obfitsze, ale mnie osobiście bardzo gorszy ... ba nawet obrzydza widok - cóż nie będę przebierać w słówkach- widok wielkiego d..,pska w stringach a już uchowaj jak sznurek od nich zagnie, no trzeba uciekać z plaży ...

No tak, ale lesbijka chyba nie jestes?:D w innym przypadku to nie kobiece ciala maja cie podniecac. Raczej kluczowa kwestia jest to, co podoba się twojemu facetowi big_smile
I jego bratu. I sasiadowi. Kumplowi, ojcu i sasiadom big_smile big_smile

47

Iceni napisał/a:
emi1182 napisał/a:

No tak, ale lesbijka chyba nie jestes?:D w innym przypadku to nie kobiece ciala maja cie podniecac. Raczej kluczowa kwestia jest to, co podoba się twojemu facetowi big_smile

O rany uśmiałam się - super podsumowanie big_smile

Nie lesbijką nie jestem ale wiesz to mnie obrzydza w takim kontekście że ciężko zjeść kanapkę kiedy kocyk obok widzi się takie wybryki natury smile

Hm... choć może mam jakieś skłonności biseksualne bo podobają mi się niektóre kobiece ciała w moim przekonaniu idealne, ale żadnych doświadczeń w takim temacie nie miałam cóż może jeszcze wszystko przede mną ... całkiem miła perspektywa wink

48

Iceni napisał/a:
emi1182 napisał/a:

no dobrze, ale abstrahujac juz od podobania sie KOMUS, babom czy facetom, ja lubie sie tez sobie podobac. I czuc sie dobrze, sprawnie, zdrowo, wesolo.

Dlatego, a nie dla akrobacji sypialnianych czy spojrzen meskich, wskakuje co rano na rowerek i zamiast stac na przystanku czekajac na autobus albo klnac w korkach mam i zdrowie i przyjemnosc i w miare zgrabna pupe. Ja to lubie, nie katuje sie. Jade sobie sciezkami przez lasy, laki, male osiedla jakies, obok Lidla (gdzie sobie cos na lunch kupie;) i tak 8km smiga i jestem w pracy. Po pracy drugie tyle. Zadyszana lekko ale zadowolona jak prosie w blocie docieram do biura albo do domu. Slonce, kwiatki, ptaszki, luz totalny, wolnosc w wyborze trasy i czasu wyjazdu , endorfiny - to jest dla mnie wazniejsze od obwodu peciny. A ze przy okazji i nogi i tylek popracuja, to tym lepiej:)

Wazne aby znalezc taka forme ruchu czy rekreacji, ktora sie lubi a nie zmusza do niej. Ja silowni unikam jak diabel swieconej wody, aerobiki tez mnie nie pociagaja, biegac nie lubie i tez cos mi sie w stope porobilo, wiec robie to co lubie i moge.

49

Mussuka- my preferujemy niedzielne wycieczki rowerowe czasem nawet po 30km oboje z mężem mamy dodatkowy balast w postaci dzieci na fotelikach smile
Co do samooceny to moja też urosła o całe 100% po utracie zbędnych kg. sport to moje hobby do tego stopnia że chodziłam na zajęcia ze złamanym palcem u stopy, skręconą kostką i zerwaną torebką stawową w stabilizatorze, a ostatnio nawet z lekkim zapalaniem stawów - wiem że to trochę pod obsesję podpada ale co tam smile

Uczciwie odpowiem że lubię się podobać sobie, mężczyzną (wszystkim tym których Iceni wymieniła) kobietą też big_smile

50 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-04-02 15:11:35)

Mussuka, ale nadwaggga to jedno, a kondycja fizyczna to drugie:D
Ja codziennie maszeruje 10km - wlasnie dlatego maszeruje, ze rower na tej trasie to za maly wysilek a mimo to mam nadwage.

Wysilek sam w sobie nie ma wplywu na spadek wagi - do tego potrzebna jest niestety dieta, a z tym mam już problem.

Byl czas, ze chodzilam z krokomierzem - codziennie robie od 10 do 15 tysiecy krokow - przejechanie 20 czy 30km na rowerze to też dla mnie żaden wyczyn - ale nie ma to zadnego wplywu na moja wage - jeżeli już, to na gorsze - im wiecej ruuchu na swierzym powietrzu tym wiekszy potem apetyt i wieksze ryzyko, ze się nazre tongue

____
W sumie to nie wiem dlaczego zakladacie, ze osoba otyla nie ma kondycji i jest "klucha".

Pod tluszczem też sa miesnie i to, ze ich nie widac, nie oznacza, ze ich nie ma tongue
Wiele szczuplych osob też natomiast dostaje zadyszki po zwyklym podbiegnieciu do autobusu.

Podoba mi się wasza licytacja, jedna robi to, druga tamto.. No coz, jja też to potrafie i robie m i m o moich kilogramow big_smile
___ tak ze to nic nadzwyczajnego big_smile mnostwo otylych osob ma kondycje porownywalna z wasza, a nawet lepsza, bo noszenie caly dzien dodatkowych 20 kg napraawde wyrabia miesnie big_smile big_smile
No dobra, ale temat o czym innym tongue zabieram d*** z pracy i ide zrobic kolejne 6 tys krokow tongue

51

emi1182 napisał/a:

A jak kiedyś zobaczyłem na takim wielkim d..,psku równie wielkie i białe gacie z... DRASKĄ sad Nie podglądałem! Pani coś musiała szybko przepakować ze skrzynki do skrzynki i tak wyszło.

emi1182 napisał/a:

Hm... choć może mam jakieś skłonności biseksualne bo podobają mi się niektóre kobiece ciała w moim przekonaniu idealne, ale żadnych doświadczeń w takim temacie nie miałam cóż może jeszcze wszystko przede mną ... całkiem miła perspektywa wink

Ponoć każda kobieta jest biseksualna, ale nie każda ma tego świadomość wink

P. S. W drugą stronę to nie działa!

52

marioosh666 napisał/a:

Ponoć każda kobieta jest biseksualna, ale nie każda ma tego świadomość wink
P. S. W drugą stronę to nie działa!

Doprawdy - chyba nie będę tego sprawdzać big_smile A w drugą stronę to nie za bardzo kleję co miałeś na myśli ???

53 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-04-02 15:27:12)

marioosh666 napisał/a:

A jak kiedyś zobaczyłem na takim wielkim d..,psku równie wielkie i białe gacie z... DRASKĄ sad Nie podglądałem! Pani coś musiała szybko przepakować ze skrzynki do skrzynki i tak wyszło.

Rozumiem, ze napisales to, bo było to dla ciebie traumatyczne przezycie.

Bo chyb nie chciales zasugerowac, ze "draska" na szczuplym tylku jest mniej obrzydliwa? A moze szczuplym się to nie zdarza? tongue

54 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2014-04-02 17:04:31)

emi1182 napisał/a:

Doprawdy - chyba nie będę tego sprawdzać big_smile

Dlaczego? Przecież nie musisz od razu iść na całość. Najpierw jakieś buzi, macanki i będzie wiadomo wink

emi1182 napisał/a:

A w drugą stronę to nie za bardzo kleję co miałeś na myśli ???

Miałem na myśli to, że mężczyźni zazwyczaj nie są biseksualni.

Iceni napisał/a:

Rozumiem, ze napisales to, bo było to dla ciebie traumatyczne przezycie.

Tak, to była dla mnie trauma sad

Iceni napisał/a:

Bo chyb nie chciales zasugerowac, ze "draska" na szczuplym tylku jest mniej obrzydliwa? A moze szczuplym się to nie zdarza? tongue

Przede wszystkim szczupłym spodnie same nie zjeżdżają z dupy wink Co do draski to trudno stwierdzić. Nigdy nie widziałem.

Tak sobie myślę, że to nie nadwaga jest największym problemem, ale przesadne jej eksponowanie. Jeszcze kilka lat temu miałem kilkadziesiąt zbędnych kilogramów i nigdy mi nie przyszło do głowy zakładanie obcisłej koszulki. Wolałem workowate ciemne ubrania z pionowymi pasami wink

Niektóre dziewczyny przy podobne nadwadze, a raczej otyłości potrafią chodzić z pępkiem na wierzchu sad

55

emi1182 napisał/a:

Iceni- swojej pupki na siłowni też nie modeluję wink wogóle nie chodzę na siłkę
Jeśli tobie odpowiada taka waga i cały proces chudnięcia może doprowadzić cię do frustracji i nie widzisz różnicy między 65 a 85 to ok. Ja widzę smile Ważę się codziennie, a sport wytwarza u mnie endorfiny i sprawia że czuję się z siebie dumna, a to się przekłada na moją wysoką samo ocenę w sypialni

Iceni napisał/a:

Wygibasy? Potrafie zrobic mostek, prawie szpagat (no, pare centymetrow mi brakuje tongue ) dotykam dlonmi do podlogi na plasko

i to wszystko pod czas sexu ?;) brawo

Mussuka- och konsystencja dobrze napompowanej piłki jest prze zemnie również pożądana smile

A widok grubej dziewczyny na plaży ogólnie ? wink Ja jak miałam 1 stopień otyłości, ważyłam 86 kg przy 170 i nie odmawiałam sobie bycia na plaży. Miałam strój jednoczęściowy, bo tak mi wygodnie było, ale wiadomo, że było widać, że mam duży brzuch (najwięcej mi idzie w brzuch) no i że gruba jestem. Nie miałam jednak zamiaru się chować, by kogoś nie razić wink Oczywiście nie znaczy to, by zakładać wtedy stringi, chociaż mnie tam to nie przeszkadza jak ktoś tak się ubierze, mnie nie musi podobać się estetycznie i też ma prawo być na plaży, niezależnie od wagi smile Dlatego ja tam mimo otyłości nie wstydziłam się na plaży smile Potem schudłam, potem jeszcze przybrałam, więc ważę ok 75 kg, ale to i tak lepiej niż wtedy smile No, ale planuję już poważnie wziąć się za siebie, by te 60-65 kg przy 170 ważyć, wtedy będzie dla mnie idealnie, w takiej wadze czułam się najlepiej i wyglądałam ładnie moim zdaniem- a najważniejsze to podobać się sobie smile

Mariusz, nie trzeba zakładać obcisłych, jasne, ale też lepiej nie workowate. Ja przy tej otyłości nie nosiłam ani obcisłych w sumie ani workowatych, raczej dopasowane i ok.

E tam, dla mnie to normalne. Nie uważam się za biseksualną, a też mi się wiele damskich ciał podoba, uważam je za ładne, seksowne. Nie widzę w tym nic dziwnego smile

56

Uważam, że nadwaga czy nie dowaga nie ma wpływu na seksualność. Seksualność to raczej kwestia temperamentu, zachowania czy pożądanie.
Łysy facet i z brzuchem, może działać bardziej niż typ umięśnionego i z idealną fryzurką gościa. Tak samo jak pani z brzuszkiem czy cellulitem bardziej może działać na faceta niż modelka.
Tak naprawdę czy modelka zrobi lepszego lodzika, będzie bardziej aktywna, bardziej pożądać, seks będzie mocniejszy? Nie.

57

A i coś tam o cellulicie pisaliście i tu zgadzam się, że waga ma wpływ i dbając o to można go skutecznie zmniejszyć. Rozstępy to jednak inna sprawa, można dbać o wagę, o inne rzeczy też, a i tak je mieć. Moja mama np nie ma skłonności do rozstępów chociaż tyła wiele, ma chemioterapię i od tego nie chudła, ale tyła i to dużo, a rozstępów brak, tylko cellulit itp. Ja za to już jako nastolatka, wtedy miałam stałą wagę, sporo miałam ruchu, a i tak porobiły mi się rozstępy, smarowałam, smarowałam i i tak. To taka kwestia osobnicza, że czasem nie da się im zapobiec, a usunąć też już nie bardzo. Ja mam białe: na udach masę, na pupie też masę, na piersiach, tylko mniej, tylko jakimś cudem na brzuchu nie mam, mimo że rozmiar brzucha najbardziej mi się zmienia, bo jak pisałam wszystko mi w brzuch idzie.

Widocznie jednak mam tam lepszą skórę. No teraz to te białe rozstępy, to tym bardziej wiele nie zrobię, więc pogodziłam się z tym. Nie wygląda to fajnie, ale cóż zrobić. U mnie są one mocno widoczne i wyczuwalne, gdy się dotknie, takie grubsze niestety, jest ich tak dużo, że tworzą taką mozaikę. Tak mi się porobiło. Pewnie u mnie też niemały wpływ miały problemy hormonalne np zespół policystycznych jajników. W ciąży nie byłam, więc widzicie to nie przez ciąże i inne. Ginekolog jak zobaczyła jak dużo, to myślała, że może to problem z kortyzolem i faktycznie o różnych porach jak miałam badany kortyzol, to miałam zły jego poziom, ale potem zbadali mi kortyzol na ACTH i w normie, co wykluczyło to co u mnie podejrzewali, więc nie mam nic pod tym kątem. A zły kortyzol o różnych porach może miałam, bo źle sypiałam i może przez to też czasem ten poziom jego wariuje wink

A jak wpływało jak miałam otyłość na seks? No ja miałam gorszą kondycję, zaczęło mnie wtedy męczyć wchodzenie po schodach czasem nawet, ale też pewnie dlatego, że mało się ogólnie ruszałam, leniuszek wtedy ze mnie był. Dlatego w seksie też zaczęłam się wówczas dość szybko męczyć, innych problemów tak poza tym to nie było raczej. Na pewno jednak teraz szczuplejsza nawet te 10 kg jestem pewniejsza siebie, nadal nie jest ze mnie szczupła dziewczyna, trochę jeszcze za dużo mam, ale zawsze jestem nieco pewniejsza siebie itp.

58

truskaweczka19 napisał/a:

Mariusz, nie trzeba zakładać obcisłych, jasne, ale też lepiej nie workowate. Ja przy tej otyłości nie nosiłam ani obcisłych w sumie ani workowatych, raczej dopasowane i ok.

Zależy od otyłości. U mnie było ok. 40 kg za dużo co objawiało się wielką dupą, wielkimi udami (mięśnie + tłuszcz), wielkim brzuchem, zapadniętą klatą, przerośniętymi bokami i innymi nieprzyjemnymi dla oka atrakcjami. W tej sytuacji wolałem unikać dopasowanych ubrań co później nadrobiłem smile

59

marioosh666 napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

Zależy od otyłości. U mnie było ok. 40 kg za dużo co objawiało się wielką dupą, wielkimi udami (mięśnie + tłuszcz), wielkim brzuchem, zapadniętą klatą, przerośniętymi bokami i innymi nieprzyjemnymi dla oka atrakcjami. W tej sytuacji wolałem unikać dopasowanych ubrań co później nadrobiłem smile

Aha rozumiem, u mnie najwięcej zawsze idzie w brzuch, w nogi też idzie, ale mniej. Jak miałam dopasowane, to i tak czasem było widać mi brzuch, ale nie tak, jakbym założyła coś obcisłego, tak do przyjęcia raczej. No i często nosiłam tuniki, one nie są workowate, ale takie lekko luźniejsze i wtedy nawet dużego brzucha za bardzo nie widać, jest zakryte wink

Nadwaga nie jest stanem normalnym, wiec nie jest sexy

61

pomocnikgargamela napisał/a:

Kolczyk w języku kobiety też nie jest stanem normalnym, a ile przyjemności może dać wink

62

Pięć kilo to może nie jest spektakularna zmiana do wyłapania i dlatego jest ona dopuszczalna wink Chodzi o to, żeby pilnować siebie. 5 kg to można przytyć nawet w święta chodzi o to, żeby to zrzucić. Mam koleżankę, która w wakacje przytyła 10 kg. A to już jest lampka alarmowa. Jasne, że chuda kobieta albo z bicepsem nie jest seksowna i atrakcyjna (przynajmniej dla mnie) ale otyła też taka nie jest. No, ale jak komuś nie zależy to niech tyle. Może znajdzie kogoś o podobnych gabarytach.

marioosh666 napisał/a:

Kolczyk w języku kobiety też nie jest stanem normalnym, a ile przyjemności może dać wink

No ok, tu masz rację wink
Ale zamiast usprawiedliwiać swoje lenistwo i pytać "czy nadwaga jest sexy?" lepiej jest zrobić trening.
Nie znam faceta, który mając do wyboru noc z Jessica Alba wybrałby jakiegoś tlusciocha. Nie znam kobiety, która odmowilaby Channingowi Tatumowi, żeby iść do łóżka z tym aktorem z Kac Vegas (brodaty itp.)

64

Ale zamiast usprawiedliwiać swoje lenistwo i pytać "czy nadwaga jest sexy?" lepiej jest zrobić trening.

Rzecz w tym, że kobiety często przeginają z odchudzaniem. Do niedawna była moda na anorektyczki i wszystkie modelki tak wyglądały. Dopiero od niedawna to się zmienia.

P. S. Widziałeś zdjęcia z serwisu Prawdziwe Kobiety Mają Krągłości?

65

marioosh666 napisał/a:

No ok, tu masz rację wink
Nie znam faceta, który mając do wyboru noc z Jessica Alba wybrałby jakiegoś tlusciocha. Nie znam kobiety, która odmowilaby Channingowi Tatumowi, żeby iść do łóżka z tym aktorem z Kac Vegas (brodaty itp.)

Widzisz, jak poznałam mojego chłopaka, to miałam lekką nadwagę, potem miałam 1 stopień otyłości- 86 kg przy 170, ale on i tak nie narzekał. To wyglądało ogólnie źle to prawda, bo najwięcej mi idzie w brzuch, więc wyglądałam jak w zaawansowanej ciąży. Potem motywował, ale ogólnie nie narzekał mój facet. To zależy od faceta- co jak piszę nie jest oczywiście pokazaniem, że nadwaga jest dobra, bo nie, nie jest i już nie będę dopuszczać do niej u siebie, bo nie chcę niszczyć zdrowia, nie popełnię już tego błędu. Żałuję, że do tego doprowadziłam swoim złym stylem życia, obżeraniem się, bo tak, obżerałam się, bez umiaru, a wtedy było mi jeszcze łatwiej przytyć bez hormony, a ja olewałam to, jadłam za dużo, tyłam dużo. No potem schudłam, teraz jeszcze mam zamiar schudnąć, bo ważę ok 75 kg, a tak do 60-65 kg przy tych 170 chce mieć smile No, ale jest lepiej, lepiej i wiem, że nie będę się już doprowadzać do takiego stanu. Natomiast, po prostu mój chłopak mnie kochał i kocha, dlatego już wtedy to takiego znaczenia nie miało, on ma właśnie takie podejście, że jego ukochana nawet większa to nadal ukochana. Nie mówił nic w sumie, że się obżeram, tylko jak mówił, to potem w kontekście zdrowia.

Nadal go pociągałam i seks był super. Odwrotnie byłoby tak samo, i tak samo namawiałabym do zmian, ale w kontekście zdrowia przede wszystkim. Oczywiście teraz już sama wiem i rozumiem, że nie warto tak się obżerać i tyle ważyć, to niszczy zdrowie, warto o to zadbać, jeść zdrowsze rzeczy, a nie słodycze w ilościach hurtowych jak ja wtedy i inne itp, warto się ruszać. Teraz to dla mnie oczywiste, to inwestycja w zdrowie, do tego lepiej się wygląda i człowiek generalnie lepiej się czuje smile Dlatego też oczywiście uważam, że warto zdrowo się odżywiać itp, bo to nie jest takie trudne, musi tylko wejść w nawyk smile W temacie jest tylko pokazane, że nadwaga nie musi wyglądać źle, że może się podobać ogólnie, ale wiadomo, lepiej schudnąć do normalnej masy ciała, nie mieć dużego brzucha, bo to szkodzi zdrowiu i to nie ulega wątpliwości, teraz to doskonale wiem i popieram jak najbardziej, by zdrowo jeść itp smile No i sama staram się zdrowo jeść, mam teraz dużo dobrych nawyków, których przed dietą nie miałam, staram się też więcej ruszać smile

Posty [ 1 do 65 z 135 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy nadwaga jest sexi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024