mam jutro mature ustna z polskiego!!!! czy jest tu jakas polonistka czy jaka kolwiek osoba ktora zna sie na jezyku polskim??? moj temat to motyw upadku ikara w literaturze i sztuce. mam rozewicza iwaszkiewicza,brylla,chagalla,matissa,breughla. Jakie pytania moga byc do tego tematUUUU????? Błagam o pomoc jesli ktos cos wie cos sie komus nasuwa prosze o pomoc!!!!
2 2009-05-04 21:30:10 Ostatnio edytowany przez noelle87 (2009-05-04 21:31:00)
chyba dość późno na takie pytanie co
jeśli sama pisałaś pracę to wiesz co w niej zawarłaś, znasz lektury i potrafisz zinterpretować obrazy to jakiekolwiek pytanie nie padnie to sobie poradzisz! powodzenia
Wiesz nikt nie odpowie ci na to pytanie, bo nikt nie czytał Twojej pracy i czytał nie będzie. Jedyna sensowna rada jakiej można udzielić każdemu to nigdy pod żadnym pozorem nie odpowiedzieć na pytanie komisji "nie wiem" tylko coś wykombinować. Pamiętaj, że możesz się chwile zastanowić i na pewno wpadniesz na jakąś odpowiedź jeśli tylko nie będziesz się nakręcać by wpaść w panikę. Na pewno nie wykroczą bardzo poza to co masz zawarte w pracy. Więc tak jak mówi Noelle, jeśli pisałaś ją sama to robiłaś jakieś poszukiwania i selekcję materiału i wiesz wiele o swoim temacie.:)
szybciutko masz ustna...ja mam dopiero 20
powodzenia ![]()
Moj temat ro ' Funkcje motywu bezdomności w wybranych utworach literackich" Wie ktoś jakie są FUNKCJE motywu bezdomnosci do powiesci Konrada Wallenroda,Milosierdzia Gminy,Legendy o swietym Aleksym, Wielkiego Testamentu i Giaura??
jesli taki temat bralas to chcialas wiec jak nie wiesz to po co? polonistka powinna udzielić Ci pomocy
Pytam bo nie wiem...a reszta to moja sprawa więc proszę o pomoc:)
jeszcze raz mówię: idź spokojnie do polonisty on ma obowiązek udzielić Ci pomocy a nawet podać Ci tytuły książek.
poza tym możesz też wpisać zagadnienie w google. tu rzadko kto będzie pamiętał o czym są te książki a co dopiero funkcje ich motywów.
Nie rozumiesz ze mam juz wybrane te książki i potrzebuje FUNKCJI motywow?? szukalam w googlach i nic o funkcjach nie ma....Jak nie wierzysz zobacz sama..jak znajdziesz to bede wdzieczna;)