Witam, postanowilam napisac tutaj , ponieważ do wizyty u ginekologa zostalo mi jeszcze kilka dni. Prawidłowo okres powinnam była dostac 31.12/01.01 miesiaczkuję co 24-25 dni. Jednak juz 24.12 w wigilie zaczełam krwawic, nie obficie. krwawienie to trwa do dzis.... raz jest intensywniejsze , raz słabsze, czasami nawet przez 12 godzin nie pojawia sie krew wogole... Umowiłam sie w koncu na wizyte i czekam, ale dzisiaj zaczęłam sie już denerwowac...dodam , że test ciążowy robiłam,jedna kreska. Poza tym od jakiegos miesiąca ''w razie potrzeby'' biore hydroxizinum, lek uspokajający ponieważ mam nerwice. Bardzo prosze jezeli ktoraś z was miała taki problem ... napiszcie.Bardzo sie denerwuje... pozdrawiam .
Postaraj się uspokoić, bo stres na pewno nie pomoże w tej sytuacji. Sama nie miałam takich dolegliwości, ale moja rodzicielka borykała sie z takimi anomaliami kilkanaście lat ( oczywiście wizyta u ginekologa była ostatecznością - a mieszka za granicą i nie miałam niestety na to wpływu) okazało się, że jest to wynikiem problemów z tarczycą. Miałaś robione badania w kierunku TSH??
nie, nigdy nie miałam , mialam dwa lata temu zaawansowana anemie, wtedy krwawienia byly słabe ale regularne..
te krwawienia moga być spowodowane problemami z tarczycą. Z ciekawości zapytam kto zdiagnozował u ciebie nerwicę? w sensie jakiej spec. lekarz?
najpierw lekarz ''domowy'' poźniej bywałam u neurologa, u psychologa, ... zaczeło sie to gdy mialam naście lat..jest dobrze jakis czas, poźniej znowu i znowu to samo. Obecnie biorę tylko hydroxizinum.
dzięki za odp. Co do krwawień to pewnie gospodarka hormonalna coś ci sie poprzestawiała. Niemniej jednak w takich przypadkach jak najszybciej należy udać sie do lekarza! nie stresuj się, bo to pogorszy tylko sprawę i niewiele dobrego wniesie do sytuacji. Daj znać koniecznie po wizycie u gina.
witam!byłam u ginekologa, wykrył ''coś'' na jajniku o srednicy 25 mm.... przepisał tabletki regulujące krwawienie i mimo, ze robiłam test ''z moczu'' kazał mi zrobic test ciązowy zkrwi dzis odbieram wyniki...byc może jest to ciąża pozamaciczna. pozdrawiam..
dzięki za info zwrotne. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Gdybyś potrzebowała pogadać to pisz.
witam ponownie, więc tak.. w ciąży nie jestem... odebrałam wczoraj wyniki. Teraz pozostaje mibrac te tabletki ktore mi przepisal i czekac na ''prawidłoy '' okres...